Charles P. Boyle: camera.
Er zijn 13 films gevonden.

Old Yeller

1957 | Familiefilm, Avonturenfilm, Drama, Western

Verenigde Staten 1957. Familiefilm van Robert Stevenson. Met o.a. Dorothy McGuire, Fess Parker, Tommy Kirk, Kevin Corcoran en Jeff York.

Als vader Parker voor enkele tijd moet afreizen van de verafgelegen boerderij in Texas moet zijn vijftien-jarige zoon Kirk waken over have en goed. Bij het hoeden van de kudde vee valt een zwerfhond hem lastig, maar als die zich later bij de boerderij ophoudt, wordt Kirk vertederd door het dier en sluit een hechte vriendschap met hem. De hond mag blijven bij vaders terugkeer, en dat is maar goed ook, want hij redt de gehele familie voor een ramp. Dit was de eerste familiefilm van Disney met een dier in de hoofdrol die voor de bioscoop werd gemaakt en er volgden nog meer. Naar het populaire boek van Fred Gipson, die ook aan het scenario van William Tunberg meewerkte. Achter de camera stond Charles P. Boyle. Gesitueerd rond 1859. Werd vervolgd door SAVAGE SAM.

Gunsmoke

1953 | Western

Verenigde Staten 1953. Western van Nathan Juran. Met o.a. Audie Murphy, Susan Cabot, Paul Kelly, Charles Drake en Jack Kelly.

Compacte western, waarin Murphy op het rechte pad probeert te blijven door op een ranch te gaan werken en te trouwen met de dochter van zijn baas. Scenario van D.D. Beauchamp naar de roman Roughshod van Norman A. Fox. Camerawerk van Charles P. Boyle.

Column South

1953 | Western

Verenigde Staten 1953. Western van Frederick de Cordova. Met o.a. Audie Murphy, Joan Evans, Robert Sterling, Ray Collins en Palmer Lee.

In deze goed opgebouwde western neemt Murphy het als officier op voor de Indianen en hun opperhoofd Weaver. De Burgeroorlog doet de zaak echter geen goed. De western zit vol bekende gezichten maar kent te weinig actie. Lee voerde later de naam Gregg Palmer. Scenario van William Sackheim. Camerawerk van Charles P. Boyle.

City Beneath the Sea

1953 | Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1953. Avonturenfilm van Budd Boetticher. Met o.a. Robert Ryan, Mala Powers, Anthony Quinn, Suzan Ball en Hilo Hattie.

Duikers Ryan en Quinn arriveren in Jamaica om naar een scheepswrak te gaan duiken dat een miljoen dollar aan goud bevat. Onderwater ontdekken zij ook nog andere monsterachtigheden, waar ze niet voor gekomen waren. Goed vertolkt, spannend en wie op de logica let, is een kniesoor. Scenario van Jack Harvey en Ramon Romero. Camerawerk van Charles P. Boyle.

Untamed Frontier

1952 | Western

Verenigde Staten 1952. Western van Hugo Fregonese. Met o.a. Joseph Cotten, Shelley Winters, Scott Brady, Suzan Ball en Minor Watson.

Het filmdebuut van Parker in een langdradige western. De grote namen kunnen daar niets aan veranderen. Watson is de rancher; Cotten is zijn erfgenaam, en die heeft zo zijn eigen opvattingen. Hij verjaagt de pioniers niet van hun grondgebied, wil vrede maar komt in botsing met schurk Brady die een man vermoordt en dan Winters dwingt hem te trouwen, zodat ze niet tegen hem kan getuigen. Fregonese wist niet wat hij met dit hopeloze scenario aan moest. Het werd geschreven door Gerald Drayson Adams, Polly James, John en Gwen Bagni, naar een verhaal van Houston Branch en Eugenia Night. Camerawerk Charles P. Boyle.

Horizons West

1952 | Western

Verenigde Staten 1952. Western van Budd Boetticher. Met o.a. Robert Ryan, Julie Adams, Rock Hudson, John McIntire en Judith Braun.

Ryan en Hudson zijn stiefbroers die vlak na de Burgeroorlog ieder hun weg gaan. Ryan wordt een gevreesde bandiet, hij steelt vee en schiet uiteindelijk Adams' vader, Burr, dood. Dan is de maat vol. Broer Hudson en vader McIntire zetten de achtervolging in. Het scenario van Louis Stevens is boeiend, maar Boetticher heeft het niet optimaal benut. Weaver maakte zijn filmdebuut. Adams was juist gescheiden en ging prompt een relatie met Boetticher aan. Ergens onder aan de acteurslijst staat het westernidool uit de jaren twintig, Buddy Roosevelt.

Tomahawk

1951 | Western

Verenigde Staten 1951. Western van George Sherman. Met o.a. Van Heflin, Yvonne De Carlo, Preston Foster, Jack Oakie en Alex Nicol.

Een actierijke western met een onlogisch scenario van Silvia Richards en Maurice Geraghty naar een verhaal van Daniel Jarrett. De blanken breken de verdragen met de Indianen aan de lopende band als ze dat zo uitkomt. Hun dorpen worden door het leger platgebrand en vrouwen en kinderen worden vermoord. Heflin is scout Jim Bridger, die begrip voor de Indianen heeft maar niet kan verhinderen dat de zoveelste Indianenoorlog uitbreekt. Sherman is daarna volledig in zijn element: goede actiescènes, door Charles P. Boyle routineus opgenomen.

The Cimarron Kid

1951 | Western

Verenigde Staten 1951. Western van Budd Boetticher. Met o.a. Audie Murphy, Yvette Dugay, Beverly Tyler, John Hudson en James Best.

Murphy, die net uit de gevangenis is ontslagen, wordt ten onrechte voor een medeplichtige bij een treinroof aangezien. Het lot is tegen hem en hij sluit zich daarom maar aan bij de bende. De film heeft een onbevredigend einde. Boetticher begon hierna aan een reeks westerns, vooral met Randolph Scott. In 1969 zou hij nog één keer met Murphy werken. Scenario van Louis Stevens. Camerawerk van Charles P. Boyle.

Mark of the Renegade

1951 | Western

Verenigde Staten 1951. Western van Hugo Fregonese. Met o.a. Ricardo Montalban, Cyd Charisse, J. Carrol Naish, Gilbert Roland en Andrea King.

Een eigenaardige, rond 1820 spelende Western met Montalban als gangster die Charisse het hof maakt. Scenario van Louis Solomon en Robert Hardy Andrews. Camerawerk van Charles P. Boyle.

Anchors Aweigh

1945 | Musical, Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1945. Musical van George Sidney. Met o.a. Frank Sinatra, Gene Kelly, Kathryn Grayson, José Iturbi en Dean Stockwell.

In de amusante MGM-musical van specialist Sidney (Showboat, Annie Get Your Gun) zijn Sinatra en Kelly twee montere matrozen op verlof in Hollywood. Aan de wal hebben ze voornamelijk meisjes, zingen en dansen in de kop. Het leukst is de klassieke scène waarin Kelly danst met Jerry, de muis uit de Tom and Jerry-animaties. Voor zijn partituur bij dit schoolvoorbeeld van escapisme ontving componist George Stoll (1902-1985) een Oscar. In 2001 belandde het beeldje op een veiling, waar acteur Kevin Spacey het voor 150.000 dollar kocht en retourneerde aan de Academy of Motion Picture Arts and Sciences.

Pony Express Days

1940 | Drama, Western

Verenigde Staten 1940. Drama van B.Reeves Eason. Met o.a. George Reeves, David Bruce, Frank Wilcox, J. Farrell McDonald en Joseph King.

Eind jaren 1840 werden duizenden mensen naar Californi[KA3]e gelokt door het goud. De indianen maakten hen het leven zuur en berichten uit de rest van de States bereikten hen zelden. Twee zakenlieden kregen toen de idee om een koerierdienst te laten rijden. Een van de eersten die zich als ruiter liet inschrijven was Bill Cody (Reeves). De ruiters van de Pony Express reden soms drieduizend mijl op tien dagen. In 1860 groeiden de spanningen tussen noord en zuid. Een burgeroorlog lag dreigend op de loer en indien Abraham Lincoln verkozen zou worden tot president zou Californië ongetwijfeld stelling kiezen voor de federalen. Twee ongure types trachtten hier verandering in te brengen. Het was voor hen van het grootste belang dat de uitslag van de verkiezingen te laat arriveerde en daarvoor moesten ze de ruiter van de Pony Express uitschakelen. Een would be-documentaire over de gloriejaren van de Pony Express en hoe de mannen ervan door hun moed en zelfopoffering hun berichten ter bestemming brachten. Uiteraard zuivere Amerikaanse propaganda, vermomd in een educatieve verpakking. Charles L. Tedford schreef het scenario en Charles P. Boyle stond in voor de fotografie.

Old Ironsides

1926 | Avonturenfilm, Historische film, Drama

Verenigde Staten 1926. Avonturenfilm van James Cruze. Met o.a. Charles Farrell, Esther Ralston, Wallace Beery, George Bancroft en Charles Hill Mailes.

Een breed uitgesponnen en flink opgedirkt verhaal over de botsingen tussen piraten en de Amerikaanse handelsvloot in de Middellandse Zee aan het begin van de 19de eeuw. Veel vrolijke, onstuimige matrozen rond de stijve hoofdpersonen. Niet erg subtiel allemaal, maar vermakelijk is het wel, ook vanwege Gaylord Carters opwindende orgelmuziek die er op de videoband achter gezet is. Boris Karloff heeft een klein rolletje als Saraceense matroos.

Behind the Front

1926 | Komedie, Oorlogsfilm, Zwijgende film

Verenigde Staten 1926. Komedie van A. Edward Sutherland. Met o.a. Wallace Beery, Mary Brian, Raymond Hatton, Richard Arlen en Tom Kennedy.

Vermakelijke komedie over het leger, goed gespeeld door de ferme jongens Beery en Hatton, gesteund door de rest van de cast. Veel kunstgrepen hebben we al talloze malen eerder gezien, maar ze worden hier heel aardig toegepast.