Minoru Miki

1902 -1968 Cameraman

Minoru Miki (1902-1968) is cameraman.
Er zijn 7 films gevonden.

Joyû Sumako no koi

1947 |

Japan 1947. Kenji Mizoguchi. Met o.a. Sô Yamamura en Kinuyo Tanaka.

Vertelling over de eerste moderne Japanse toneelactrice Sumako, gezien tegen de achtergrond van een melodramatische liefdesaffaire. Over de opkomst van het moderne westerse theater in Japan.

Miyamoto musashi

1944 |

Japan 1944. Kenji Mizoguchi. Met o.a. Kinuyo Tanaka, Kigoro Ikushima, Kanemon Nakamura en Chojuro Kawarazaki.

Mizoguchi's adaptatie van beroemde Miyamoto Musashi-sage over briljante zwaardvechter. Ode aan de 'warrior spirit' van de Japanse samoerai. Veel actiescènes.

Zangiku monogatari

1939 | Drama

Japan 1939. Drama van Kenji Mizoguchi. Met o.a. Yoku Umemura, Tokusaburo Arashi, Kakuko Mori, Gonjurô Kawarazaki en Kôkichi Takada.

Huishoudster spoort jonge acteur aan zijn Kabuki-kunst te verbeteren. Hij sluit zich aan bij een groep en wordt beroemd. Dan sterft het meisje van wie hij altijd gehouden heeftà

Naniwa Ereji

1936 | Drama

Japan 1936. Drama van Kenji Mizoguchi. Met o.a. Isuzu Yamada, Benkei Shiganoya, Yoko Umemura, Kansaku Hara en Eitaro Shindo.

Een tragisch verhaal over een meisje dat, om haar familie financieel te helpen, slaapt met haar baas. Deze film is de eerste samenwerking tussen Mizoguchi en scenario-schrijver Yoshikata Yoda, die de onafscheidelijke medewerker van Mizoguchi werd bij al zijn latere films. Ook bekend als OSAKI ELEGY.

Gion no shimai

1936 | Drama

Japan 1936. Drama van Kenji Mizoguchi. Met o.a. Isuzu Yamada, Yoko Umemura, Benkei Shiganoya, Kazuko Hisano en Fumio Okura.

Een van de beroemdste films van Mizoguchi. De strijd tussen twee geisha's symboliseert de strijd, de haat-liefde verhouding tussen het oude Japan van de traditionele waarden en het progressieve Japan dat vooruitkijkt naar de toekomst. Een must voor cinefielen en voor liefhebbers van de Japanse cinema. Ook bekend als SISTERS OF GION.

Orizuru Osen

1935 |

Japan 1935. Kenji Mizoguchi. Met o.a. Isuzu Yamada, Shizuko Takizawa, Shin Shibata, Mitsusaburô Ramon en Daijirô Natsukawa.

Over de tragische liefde tussen dokter Sokichi Hata en de beeldschone bediende Osen, die zich prostitueerde om de opleiding van de aankomende dokter te bekostigen. Osen wordt gearresteerd wegens diefstal, Sokichi maakt zijn opleiding af. Jaren later ontmoet hij haar weer op een treinstation.

Gubijinsô

1935 | Drama

Japan 1935. Drama van Kenji Mizoguchi. Met o.a. Yôko Umemura, Ichirô Tsukida, Mitsugu Terajima, Kazuyoshi Takeda en Chiyoko Okura.

Trotse vrouw wordt na een gepassioneerde verhouding verworpen door haar minnaar. Het enige dat haar rest is: zelfmoord.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Minoru Miki op televisie komt.

Reageer