Maciej Dejczer

Regisseur

Maciej Dejczer is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Bandyta

1998 | Drama

Polen/Duitsland/Frankrijk 1998. Drama van Maciej Dejczer. Met o.a. Til Schweiger, Pete Postlethwaite, John Hurt, Polly Walker en Ida Jablonska.

In het begin van de jaren '90 zou er in Engeland een reclasseringsprogramma bestaan hebben, waarbij misdadigers het laatste deel van hun straftijd konden doorbrengen in Roemeense weeshuizen met het verrichten van nuttig werk. Jerry Brutinski (Schweiger), bijgenaamd Brute, komt terecht in het weeshuis van de sinistere Sincai (Postlethwaite), wordt verliefd op kinderverzorgster Mara (Walker), en trekt zich het lot aan van de kinderen. De accenten zijn aan de lachwekkende kant, Postlethwaite schmiert, Schweiger houdt zich met moeite staande. Een gemiste kans.

300 mil do nieba

1989 | Familiefilm, Avonturenfilm

Polen/Denemarken/Frankrijk 1989. Familiefilm van Maciej Dejczer. Met o.a. Wojciech Klata, Rafa Zimowski, Jadwiga Jankowska-Cieslak, Andrzej Mellin en Peter Steen.

Twee Poolse tienerbroertjes vluchten uit hun afgelegen dorp - het is hun derde poging - als verstekelingen op een vrachtwagen en belanden in Denemarken, eerst in een vluchtelingenkamp, later in de straten van Kopenhagen. Hun droom er het beloofde land te vinden komt niet uit. De regisseur vertelt het verhaal beheerst en met het besef dat sinds 1981 haast één miljoen mensen Polen verlaten hebben: zwierig in beeld gebracht met een indrukwekkende uitbeelding van enerzijds de ondragelijke, armoedige levensomstandigheden in Polen onder het communistisch regime en anderzijds de hardvochtige westerse bureaucratie. Naar een ware gebeurtenis. Adviezen voor de vormgeving van Krzystof Zanussi.

Dzieci [KA1]Siemci

1986 | Drama

Polen 1986. Drama van Maciej Dejczer. Met o.a. Bartosz Sikorski, Krzysztof Tyniec, Mirosława Marcheluk, Bronisław Wrocławski en Włodzimierz Preyss.

De kleine Sikorski groeit op in Warschau. Hij droomt ervan volwassen te zijn. Hij wordt krantenverkoper en zo komt hij in contact met de marginale gemeenschap. Binnen de kortste keren verkoopt hij gestolen kranten. Steeds meer raakt hij bij hun kleine criminele praktijken betrokken en op een keer wordt hij gearresteerd. Terug vrij denken zijn trawanten dat hij een verrader is. Een fascinerend klein filmpje over het leven van alleenstaande kinderen in (het toen nog communistische) Polen. Het lot van de jongen doet de rillingen golven over de rug van de kijker. Het is zeker geen optimistisch beeld dat we krijgen, maar een rauw, onmeedogenloos stuk realiteit, schitterend gespeeld door een jonge cast. Dejczer zelf schreef het scenario, met niemand minder dan Krzysztof Kieslowski als artistiek raadgever. De camera was in de talentrijke handen van Krzysztof Pakulski.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Maciej Dejczer op televisie komt.

Reageer