Orsola Valenti

Editor

Orsola Valenti is editor.
Er zijn 2 films gevonden.

Du bruit dans la tête

2008 | Drama

Zwitserland/Duitsland 2008. Drama van Vincent Pluss. Met o.a. Céline Bolomey, Gabriel Bonnefoy, Frédéric Landenberg en François Nadin.

Wanneer in sociaalrealistische drama's met nullijnbudget de wiebelende handcamera welhaast in de neuzen van neuzelende acteurs peutert, zien festivalprogrammeurs en kritiki dat nog wel eens voor belangwekkende cinema aan. Ziehier een dergelijk artistiek ongeval. Zwitserse Laura (Bolomey) keert uit Québec naar Genève terug, duikelt dakloze Simon (Bonnefoy) op en maakt hem tot haar projectje. De lamme helpt de blinde, want Laura hoort stemmen in haar warhoofd. Twee nondescripte probleemfiguren in een stuurloos psychodrama dat ook visueel alle zeilen bijzet om vooral niemand te plezieren: een avondje Emmenthaler-kaasfondue is voorwaar een aangenamere tijdsbesteding.

Absolut

2004 | Thriller

Zwitserland 2004. Thriller van Romed Wyder. Met o.a. Vincent Bonillo, Iréne Godel, François Nadin en Roberto Bestazzoni.

Verwrongen flashbacks, warrige dromen en metafysische vergezichten strijden om voorrang in een spotgoedkope, digitaal geschoten Zwitserse kruinenkrabber over een antiglobalist die een computervirus wil verspreiden zodat hij een conferentie van wereldleiders kan saboteren. Helaas wordt de jongeling drie dagen later wakker uit een coma zonder te weten wat hij heeft uitgespookt. Een dokter biedt hulp met een experimenteel geheugenapparaat maar waarschuwt voor 'ernstige verwarring' als bijwerking. Filmmaker Wyder (1967) schreef en produceerde zijn tweede speelfilm eigenhandig. 'Alles is gemanipuleerd', is de boodschap en Wyders staccato beeldtaal past bij zijn unheimische verhaal. De rafelrandjes vergeven we hem vanwege het minibudget.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Orsola Valenti op televisie komt.

Reageer