Toshiko Kobayashi

Acteur

Toshiko Kobayashi is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Kurotokage

1969 | Thriller

Japan 1969. Thriller van Kinji Fukasaku. Met o.a. Akihiro Maruyama, Isao Kimura, Junya Usami, Kikko Matsuoka en Toshiko Kobayashi.

Om een zeer waardevolle diamant op te sporen, bindt een detective de strijd aan met een doorgewinterde misdadiger, bekend als DE ZWARTE HAGEDIS. Een thriller, ge[KA3]inspireerd op een verhaal van Yukio Mishima (je ziet hem even als mensgeworden standbeeld). Homoseksuele aspecten (een travestiet speelt de hoofdrol) met, zoals vaak in dit soort films, clichématige bedoelingen die onnodig, geforceerd en onbenullig zijn.

Seishun zankoku monogatari

1960 | Drama, Experimenteel

Japan 1960. Drama van Nagisa Ôshima. Met o.a. Yusuke Kawazu, Miyuki Kuwano, Yoshiko Kuga, Fumio Watanabe en Shinji Tanaka.

Makoto Shinjo (Kuwano) is een sexy meid die liftend van de middelbare school naar haar onderkomen gaat. Meestal vallen rijpere heren met auto`s voor haar prille charme. Als een van die bestuurders handtastelijk begint te worden en haar een hotel probeert binnen te slepen, wordt ze uit de nood gered door een jonge student, Kiyoshi Fuji (Kawazu) die de opdringerige man een paar stoten uitdeelt. Om verdere problemen te voorkomen biedt de man hen geld aan. Ze wordt Kiyoshi's minnares en als ze mot krijgt met haar zuster trekt ze bij Kiyoshi in. Zij weet niet dat Kiyoshi in greep staat van de onderwereld om zijn studie te financieren. Algauw laat zij zich als lokeend gebruiken om passerende automobilisten geld af te persen... Oshima, die bekend staat als de vader van de Japanse nouvelle vague, maakte op 27- jarige leeftijd een prachtige film over het failliet van de Japanse maatschappij na WO II en de uitzichtloze toekomst van de jeugd. Hoewel de tijd hem geen gelijk heeft gegeven wat zijn visie betreft, is een interessante en mooi gespeelde film ontstaan die tientallen jaren later nog steeds een boeiend tijdsdocument is. Scenario van regisseur Oshima en fraaie beelden van cameraman Takashi Kawamata.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Toshiko Kobayashi op televisie komt.

Reageer