Shiro Toyoda

Regisseur

Shiro Toyoda is regisseur.
Er zijn 4 films gevonden.

Kokotsu no hito

1973 | Drama

Japan 1973. Drama van Shiro Toyoda. Met o.a. Hisaya Morishige, Takahiro Tamura, Hideko Takamine en Nobuko Otowa.

Een 80-jarige man verliest zijn geheugen en zijn verstand, maar behoudt zijn zin voor het schone. Zijn schoondochter neemt de beslissing de oude man in het gezin op te nemen en zijn laatste levensjaren zo aangenaam mogelijk te maken. Gebaseerd op een bestseller van Sawako Ariyoshi werd deze gevoelige, humane film een enorm populair succes in Japan. Ook bekend als TWILIGHT YEARS.

Chikumagawa Zessho

1968 | Drama

Japan 1968. Drama van Shiro Toyoda. Met o.a. Kinya Kataoji, Yuriko Hoshi en Mikijiro Hira.

Een jongeman, opgegeven door zijn artsen, beleeft in zijn laatste dagen een onverwachte liefde met een verpleegster van het ziekenhuis waar hij verpleegd wordt. Een zwak supersentimentele smartlap, kenmerkend voor de Japanse film rond 1965.

Yotsuya Kaidan

1965 | Horror, Thriller, Drama

Japan 1965. Horror van Shiro Toyoda. Met o.a. Tatsuya Nakadai, Mariko Okada, Kanzaburo Nakamura en Keiko Awaji.

Langzaam maar zeker is een jongeman bezig zijn vrouw gek te maken. Een horror-drama, geïnspireerd door een beroemd Japans verhaal. Goede film met in de hoofdrol Nakadai, een destijds zeer populaire acteur die in zijn vroege jaren de hoofdrol speelde in KAGEMUSHA.

Gan

1953 | Drama

Japan 1953. Drama van Shiro Toyoda. Met o.a. Hideko Takamine en Hiroschi Akutagawa.

In 1880 trouwt een jonge vrouw met een welgestelde man. Een tijdje later vertelt hij haar dat hij al eerder is getrouwd met een ander en dat zij voor hem niets meer is dan zijn minnares. Psychologisch-sentimenteel drama, een genre dat door de huidige Japanse filmindustrie overvloedig wordt toegepast. Een beter resultaat dan we gewend zijn uit die tijd.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Shiro Toyoda op televisie komt.

Reageer