Charlotte Trench

Acteur

Charlotte Trench is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

La Vraie histoire de Gérard Lechômeur

1979 | Drama, Experimenteel, Romantiek

Frankrijk 1979. Drama van Joaquin Lledo. Met o.a. Pierre Clémenti, Philippe Lehbre, Nico, Charlotte Trench en Jorge Amat.

De dichter G[KA2]erard Lech[KA4]omeur verlaat de inrichting en dwaalt door Parijs om zich in de 45e minuut te laten doodsteken met een dolk. De vraag is waarom. De volgende twintig minuten zijn gevuld met een manifestatie van staalarbeiders die slecht afloopt, terwijl het derde deel weer over de dichter gaat. De regisseur (amateur, wat zijn het er toch veel!) heeft extra lang, uitgewijd om de duur van een lange speelfilm te halen, óf hij heeft het zwerven van zijn hoofdpersoon - een soort geestverschijning - willen inpassen in een maatschappelijke context. Deze mislukking borduurt voort op een ideologie uit het voorbije hippietijdperk. Het zal dan ook niemand verbazen dat het jaren heeft geduurd eer er een distributeur was gevonden!

Le sujet ou le Secrétaire aux mille et un tiroirs

1975 | Experimenteel

Frankrijk 1975. Experimenteel van Joaquin Noessi. Met o.a. Charlotte Trench, Jose-Louis Aguirre, Marie-France, Juliette Noessi en Joaquin Noessi.

Een niet na te vertellen mengeling van visuele dichtkunst, politieke ideologie (de kijker komt niet onder het voorlezen van een brief van Mao Tse Toeng aan zijn vrouw uit), anti- psychiatrie, rock `n` roll en marginale cultuur rond het enigszins autobiografische thema van een Spaanse immigrant (de cineast heet eigenlijk Joaquin Llodo), lid van het Centre National du Cinéma, die een voorschot aanvraagt. Helaas bevat deze allegorie, waarin geen enkelke dramatische structuur te bekennen valt, een weinig krachtige filmtaal en de boodschap komt niet over. Jean-Luc Godard is kennelijk toch niet de enige die dat kan!

La mort de l'utopie

1975 | Experimenteel

Frankrijk 1975. Experimenteel van Jorge Amat. Met o.a. Jose-Luis Aguirre, Charlotte Trench, Emmanuelle Riva, Juliette Noessi en P. Ionesco.

Een man houdt hardnekkig vast aan een project waarvan hij nochtans weet dat het niet haalbaar is. Hij gaat te rade bij de anderen, bij de dingen en zelfs bij Christus! Vernederd, gekweld en verslagen pleegt hij uiteindelijk harakiri. Als we erbij zeggen dat de regisseur van deze film (geboren Jorge Melchor) een voormalige assistent is van Arrabal, zal men begrijpen waarom het hier uitdraait op een karikatuur van diens films. Het resultaat is het portret van een paranoicus, gefilmd in een provocerend surrealistische stijl, die zeer in de verte doet denken aan Bu[KA6]nuel. Een achterhaald samenraapsel van visuele elementen, gespeeld door slecht geregisseerde acteurs (arme Riva!). De eerste en tot nu toe voorlaatste film van genoemde regisseur. De muziek mag er echter zijn.

Une Histoire d'Emil et Joaquim

1972 | Komedie

Frankrijk 1972. Komedie van Anne-Marie Lallement. Met o.a. Emio Wolf, Joaquin Lledo, Wendy Boutillé, Balthazar en Serge Lemkine.

Een Amerikaanse reiziger met lang haar, Emil, stapt uit in Parijs en wandelt wat door de stad. Hij ontmoet een jonge Portugese dichter, Joaquim, met wie hij een kortstondige relatie aangaat. Hun wegen scheiden weer. Joaquim keert terug naar de drugs en Emil geeft er de voorkeur aan naar de U.S.A. terug te keren. Vermeld dient te worden dat deze volkomen inhoudsloze film, die de clich[KA1]es van `68 slechts evenaart, pas in 1982 is uitgebracht (slecht bewaard gebleven 16 mm-opnamen en slecht geluid). Amateuristisch.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Charlotte Trench op televisie komt.

Reageer