Ita Rina

Acteur

Ita Rina is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Zentrale Rio

1939 | Avonturenfilm, Misdaad

Duitsland 1939. Avonturenfilm van Erich Engels. Met o.a. Leny Marenbach, Camilla Horn, Ita Rina, Werner Fuetterer en Ivan Petrovitch.

Maria, een jonge vrouw (Marenbach), reist naar Rio om haar man te zoeken, die verdwenen is. Tijdens de overtocht leert ze een jongeman, Wenk (Fuetterer), kennen. Beiden raken in Rio verwikkeld in een reeks geheimzinnige avonturen rond een bende smokkelaars van verdovende middelen. Natuurlijk is er tenslotte een happy end. Een verward draaiboek en een erbarmelijke montagetechniek hebben deze film de das omgedaan. Het verhaal is te onwaarschijnlijk om spannend te zijn.

Erotikon

1929 | Drama

Servië en Montenegro 1929. Drama van Gustav Machaty. Met o.a. Ita Rina, Josef Sleichert, Theodor Pietek, Charlotta Suza en Olaf Fjord.

Meneer Hilbert (Pietek) uit Praag komt vast te zitten op het stationnetje van een provincieplaatsje door het slechte weer. De eenvoudige stationschef (Sleichert) biedt de chique heer uit de hoofdstad onderdak voor de nacht. De jonge dochter, Andrea (Rina), lonkt naar Hilbert en er ontstaat iets. Als Hilbert is teruggekeerd, is hij de gastvrijheid compleet vergeten en wijdt hij zich weer vol overgave aan de mondaine kringen, waarin hij verkeert totdat Andrea op een dag voor de deur staat. Deze film, die nu een draak van jewelste lijkt (en hooguit de Amerikaanse speciale officier van justitie, Kenneth Starr, in volvoering zou kunnen brengen), was toentertijd een van de erotisch geladen sensaties uit het beperkte oeuvre van Machaty, die in Amerika de praktijk van het filmvak leerde. Vier jaar na dit werk filmde hij megaster Hedy Lamarr (als Hedy Kiesler) naakt in een badje, waarop haar echtgenoot vruchteloos alle kopieën van de EXSTASE trachtte op te kopen om ze te vernietigen. Deze zwijgende film is een curiosum voor cinefielen. Uitzendingen op tv zijn beduidend korter, 86m en dat is meer dan genoeg. Het camerawerk is van Vaclav Vich en het scenario is van regisseur Machaty.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ita Rina op televisie komt.

Reageer