Zoltán Fábri

Regisseur, Acteur, Scenarist

Zoltán Fábri is regisseur, acteur en scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

Requiem

1981 | Drama, Romantiek

Hongarije 1981. Drama van Zoltán Fábri. Met o.a. Edit Frajt, Lajos Balázsovits, László Gálffi en György Kálmán.

Door het toeval wordt Netti (Frajt), een getrouwde vrouw, geconfronteerd met een voor haar dierbaar doch tragisch verleden. De ontmoeting met de jongeman Hannover Istv[KA1]an (Bal[KA1]azsovits) die bij haar de herinneringen heeft opgeroepen brengt haar tot het besluit een nieuw leven te beginnen. Een ingetogen, ontroerend drama dat F[KA1]abri een Zilveren Beer in Berlijn (1982) opleverde voor het beste scenario. Het scenario is van regisseur Fábri naar de novelle van István Örkény. Het camerawerk is van Gryörgy Illés. Dolby.

Az Ötödik pecsét

1976 | Drama

Hongarije 1976. Drama van Zoltán Fábri. Met o.a. Lajos Öze, Sándor Horváth, László Márkus, Ferenc Bencze en István Dégi.

Een zeer fascinerende film ondanks de trage opeenvolging van de gebeurtenissen. Vier stamgasten worden onverwacht door de fascisten (het is 1944) gearresteerd. Hun enige redding is een gemartelde gevangene in het gezicht te slaan. Slechts één durft deze immorele daad uit te voeren, omdat hij weet dat het de redding van andere levens betekent. Op verbluffende wijze wordt getoond hoe een angstige burgerman boven zichzelf uit kan stijgen en een held wordt. Gedeelde hoofdprijs in Moskou in 1977.

A Tanú

1968 | Komedie

Hongarije 1968. Komedie van Péter Bascó. Met o.a. Ferenc Kállay, Lili Monori, Zoltán Fábri, Lajos [KA11]Oze en Béla Both.

Jozsef Pelikan, sluiswachter en overtuigd militant, wordt ervan beschuldigd een varken gestolen te hebben. Dank zij de hulp van een vriend (pas tot minister benoemd) komt hij vrij en wordt tot directeur van het zwembad benoemd. Tijdens de opening verdrinkt er bijna een generaal en Jozsef zit weer in de cel. Hij komt vrij, wordt aan het hoofd van een laboratorium gezet en verplicht te getuigen tegen zijn vriend, de minister, die van landverraad wordt beschuldigd. Een schitterende satire op de bureaucratie en politieke zeden in de Oostbloklanden. Door politieke problemen kon de film pas tien jaar na produktie, in 1978 dus, in première.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Zoltán Fábri op televisie komt.

Reageer