Paloma Aguilera Valdebenito

Regisseur, Acteur, Scenarist

Paloma Aguilera Valdebenito is regisseur, acteur en scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

My Foolish Heart

2018 | Drama

Nederland 2018. Drama van Rolf van Eijk. Met o.a. Gijs Naber, Steve Wall, Arjan Ederveen, Raymond Thiry en Lynsey Beauchamp.

Amsterdamse politie-inspecteur (Naber met snor) onderzoekt of de dood van jazzzanger-trompettist Chet Baker, die op 13 mei 1988 uit het raam van een Amsterdams hotel valt, inderdaad een ongeluk is, zoals iedereen beweert. Ambitieus speelfilmdebuut van regisseur Van Eijk (1983), die veel meer wil dan een simpele reconstructie of whodunnit. Zijn film is een neo-noir, waarin de inspecteur niet alleen geconfronteerd wordt met Bakers demonen (huiselijk geweld, drugs), maar ook met die van hemzelf. Melancholiek en ingetogen als Bakers muziek. Maar zijn pompeuze voice-over had wel wat minder gemogen.

Out of Love

2016 | Drama

Nederland/Frankrijk 2016. Drama van Paloma Aguilera Valdebenito. Met o.a. Naomi Velissariou, Daniil Vorobyov en Koosje Bulens.

'Kun je je niet gedragen zoals in het begin?' vraagt de Russische kok Nik aan zijn vriendin, de Grieks-Nederlandse bejaardenverzorgster Varya. Maar dan lijkt de relatie, die zo spontaan en gepassioneerd begon, al ten dode opgeschreven. Of gloort er toch nog hoop? Prima regie van Valdebenito: haar eerste speelfilm oogt fraai en het intense spel van de hoofdrolspelers overtuigt. Als scenarist schiet ze echter nog tekort: dit liefdesdrama zit vol (arthouse)clich├ęs en herhalingen. Na de zoveelste hevige ruzie denk je: ga nu alsjeblieft eens uit elkaar. En in therapie.

Blijf bij me, weg

2009 | Korte film

Nederland 2009. Korte film van Paloma Aguilera Valdebenito. Met o.a. Katrien van Beurden, Caro de Jonge en Raymond Thiry.

Hoe onvoorwaardelijk is de liefde voor je kind? Vijf ruwe fragmenten over de strijd en onmacht binnen een gezin, waarbij in elk fragment nader wordt ingegaan op de relaties onderling. Centraal staat een moeder die worstelt met de strijd tussen haar geliefde en haar dochter en zich gedwongen voelt een keuze te maken.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Paloma Aguilera Valdebenito op televisie komt.

Reageer