Pedro Díez del Corral

1951 Acteur

Pedro Díez del Corral (1951) is acteur.
Er zijn 16 films gevonden.

Lazos

1994 | Drama

Spanje 1994. Drama van Alfonso Ungría. Met o.a. Imanol Arias, Emma Suárez, Ricardo Fernández Deu, Alfredo Kraus en José Luis Lopéz Vázquez.

De Spaanse tv wijdt een dag lang een uitzending aan AIDS. Heel wat prominenten uit de politieke, culturele, medische wereld en de showbizz verlenen hun medewerking. Luis (Arias) leest in de krant het overlijdensbericht van een stierenvechter, die aan AIDS is gestorven. Hem slaat de schrik om het hart en hij raakt in paniek, want een tijdje geleden had hij een amoureuze relatie met de vrouw van de overledene. Hij vindt steun en begrip bij zijn assistente (Suárez). Een film die van de hak op de tak springt en tegelijkertijd een realistich beeld van de hectische omstandigheden van een 'live uitzending' vermengt met de naweeën en de grote onzekerheid van een mogelijk fatale liefdesgeschiedenis. Het einde is wat geforceerd. Heel wat bekende Spanjaarden spelen een rolletje in de debuutfilm van Ungría die samen met Joaquín Oristrell het scenario schreef. Het camerawerk is van Rafael Casenave.

Tacones lejanos

1991 | Drama, Komedie

Spanje/Frankrijk 1991. Drama van Pedro Almodóvar. Met o.a. Victoria Abril, Marisa Paredes, Miguel Bosé, Pedro Díez del Corral en Féodor Atkine.

Campy melodrama begint mooi absurd als een druk gesticulerende Alberto zijn stiefdochtertje Rebecca voor 1000 kokosnoten aan marktkooplui probeert te slijten. Een kleine twintig jaar later (Almodóvar gebruikt een van zijn vele montagegrapjes om de tijdsspanne soepel te overbruggen) is Rebecca een prettig gestoorde tv-journaliste. Klaar voor een confrontatie met moederlief, een gevierde popzangeres die na een jarenlang verblijf in Mexico naar Madrid terugkeert. Op de luchthaven herkent mama (een eigentijdse kruising tussen Bette Davis en Randy Crawford) haar dochter niet. Het voorval is exemplarisch voor de gemankeerde moeder-dochterrelatie, het 'orgelende grondthema' (aldus Almodóvar) van een bizarre film.

Quimera

1987 | Drama

Spanje 1987. Drama van Carlos Pérez Ferré. Met o.a. Pedro Díez del Corral, Silvia Munt, Patricia Adriani en Juan Calot.

Pedro, een gegoede jonge man, is niet tevreden met zijn leven, wat hem ertoe brengt op zoek te gaan naar iets nieuws, iets anders, totdat hij een meisje ontmoet met dezelfde onrust. Zo belachelijk en pretentieus dat het niet de moeite waard is er verder iets over te zeggen.

El Acto

1987 | Drama

Spanje 1987. Drama van Héctor Faver. Met o.a. Pedro Díez del Corral, Magüi Mira, Juanjo Puigcorbé en Eugenia Kleber.

Door diverse omstandigheden raken twee goede vrienden gescheiden. Jaren later ontvangt een van hen een niet-gemonteerde film, gemaakt door de ander, deze wil dat zijn vriend de film ontrafelt. Uitermate pretentieus en gezocht. Verder onder meer te zien Antonio Banderas, Patxi Bisquert, Lydia Bosch en Claudia Gravy.

Dradon Rapide

1986 | Historische film, Biografie

Spanje 1986. Historische film van Jaime Camino. Met o.a. Juan Diego, Victoria Peña, Manuel de Blas, Pedro Díez del Corral en Francisco Casares.

Historisch-biografische film die vrij gedetailleerd alle gebeurtenissen reconstrueert die hebben geleid tot de militaire opstand van 18 juli 1936. Met een duidelijk gebrek aan financiële middelen gemaakt en op meer dan één punt discutabel.

Muñecas de trapo

1984 | Drama

Spanje 1984. Drama van Jordi Grau. Met o.a. Beatríz Galbó, Ana Gracia, Eva Lyberten, Beatriz Galbo en Pedro Díez del Corral.

Het verhaal van een driehoeksverhouding tussen een echtpaar en een intieme vriendin van de vrouw. Tussen de beide vrouwen heeft altijd al een wederzijdse aantrekkingskracht bestaan. Een van de grootste mislukkingen van de hedendaagse Spaanse film.

El Caso Almería

1984 | Drama

Spanje 1984. Drama van Pedro Costa. Met o.a. Agustín González, Fernando Guillén, Antonio Banderas, Manuel Alexandre en Margarita Calahorra.

Drie jongelui op weg naar Almeria worden door de plaatselijke Guardia Civil voor terroristen aangezien, en dat heeft tragische gevolgen. Het is de eerste bioscoopfilm van deze regisseur. Hij roert een waar gebeurd voorval aan dat kort vóór de opnamen plaatsvond en dat veel maatschappelijke beroering teweeg heeft gebracht.

El Arreglo

1983 | Misdaad

Spanje 1983. Misdaad van José Antonio Zorrilla. Met o.a. Eusebio Poncela, Pedro Díez del Corral, Isabel Mestres en Felicidad Blanc.

Na enkele jaren op non-actief te hebben gestaan keert een politie-inspecteur in dienst terug. Hij ontdekt een aantal onregelmatigheden. Met deze prijzenswaardige poging een Spaanse detectivefilm te maken, heeft debutant José Antonio Zorrilla een goed resultaat bereikt.

Las Tramps del matrimonio

1982 | Drama

Spanje 1982. Drama van Juan José Porto. Met o.a. Pedro Díez del Corral, Virginia Mataix, Miguel Arribas en María Kosty.

Een schrijver die leeft van de journalistiek besluit zijn oude beroep weer op te pakken. Een ronduit domme en vervelende film.

Jaque a la dama

1978 | Drama

Spanje 1978. Drama van Francisco Rodríguez. Met o.a. Concha Velasco, Ana Belén, Pedro Díez del Corral en Beatriz Elorrieta.

De vriendschap tussen een gescheiden vrouw van zekere leeftijd en een schaamteloos jong meisje. Een uitermate pedante en vervelende film.

Tigres de papel

1977 | Komedie

Spanje 1977. Komedie van Fernando Colomo. Met o.a. Carmen Maura, Joaquín Hinojosa, Miguel Arribas en Pedro Díez del Corral.

Het dagelijks leven van drie Madrileense vrienden. Een komedie die pretendeert een tijdsbeeld vast te leggen. De frisheid is echter niet voldoende om de cinematografische onbenulligheid te verhullen.

Pepita Jiménez

1975 | Romantiek

Spanje 1975. Romantiek van Rafael Moreno Alba. Met o.a. Sarah Miles, Stanley Baker en Pedro Díez del Corral.

In de negentiende eeuw houdt de Andalusische dame Pepita Jiménez van een priester. Een esthetische en uiterst vervelende verfilming van de roman van Juan Valera.

La Joven casada

1975 | Drama

Spanje 1975. Drama van Mario Camús. Met o.a. Ornella Muti, Pedro Díez del Corral, Mark Edwards en Mayrata O'Wisiedo.

Een jong echtpaar laat hun huwelijksleven de revue passeren. Weer een draak van een film van de ten onrechte befaamde Spaanse regisseur Mario Camús.

Memoria

1974 | Sciencefiction, Animatie

Spanje 1974. Sciencefiction van Francisco Macián. Met o.a. Fernando Sancho, Pat Johnson, Pedro Díez del Corral en William Layton.

In een nabije toekomst ontstaan intriges rondom een uitvinding. Deze gedeeltelijke animatiefilm is de enige produktie die de overleden Francisco Macián heeft geregisseerd. Hoewel hij een expert was op het gebied van animatie is het toch een tamelijk slechte film.

Los Chicos del Preu

1967 | Komedie

Spanje 1967. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. María José Goyanes, Emilio Gutiérrez Caba, Cristina Galbó en Pedro Díez del Corral.

De film schetst het leven van een groep jongens en meisjes en de problemen die tijdens hun studie opdoemen. Een van de grootste kassuccessen van de paternalistische Spaanse cinema uit de jaren zestig.

Del rosa al amarillo

1963 | Komedie, Romantiek

Spanje 1963. Komedie van Manuel Summers. Met o.a. Cristina Galbó, Pedro Díez del Corral en Lina Orestí.

Twee sketches over de liefde, respectievelijk tijdens de jeugd en op latere leeftijd. Een honingzoete film die een groot succes werd, zowel bij het publiek als onder de critici. Het vormde het speelfilmdebuut van de regisseur Summers.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Pedro Díez del Corral op televisie komt.

Reageer