Patty Jenkins

Regisseur, Scenarist

Patty Jenkins is regisseur en scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

Wonder Woman

2017 | Actiefilm, Avonturenfilm

Verenigde Staten 2017. Actiefilm van Patty Jenkins. Met o.a. Gal Gadot, Chris Pine, Robin Wright, Danny Huston en David Thewlis.

Nadat een Britse spion (Pine) met zijn vliegtuigje neerstort bij het Amazonen-eiland, vergezelt superheldin Wonder Woman (Gadot) hem naar de mensenwereld om de Eerste Wereldoorlog te helpen stoppen. Verfrissend dat een vrouw een big budget actiefilm draagt en een andere die regisseert, maar Wonder Woman als toonbeeld van feminisme? Dat moet een grap zijn. De crypto SM-meesteres in korset met zweep mag dan de (mannen)wereld redden; ze is zo naïef als een kind en wordt continu op uiterlijk en vrouwelijkheid aangesproken. Superheldenspektakel met veel bombarie, enkele grapjes, maar teleurstellend weinig wol.

Monster

2003 | Thriller, Biografie, Misdaad, Drama, Romantiek

Verenigde Staten/Duitsland 2003. Thriller van Patty Jenkins. Met o.a. Charlize Theron, Christina Ricci, Bruce Dern, Pruitt Taylor Vince en Lee Tergesen.

Amour fou tussen twee outcasts: Aileen Wuornos (Oscarwinnares Charlize Theron), en Selby Young (Ricci), een meisje dat door haar ouders naar familie in Florida is gestuurd om van haar homoseksualiteit te genezen. Omdat Aileen veel geld nodig heeft om verwende Selby gelukkig te maken, prostitueert ze zichzelf. Als ze aan het einde van een lange dag met nóg een man meegaat, slaat het noodlot toe: hij bindt haar vast in zijn auto, en dreigt haar te verkrachten en te vermoorden. Ze schiet de man dood. En later nog een, en nóg een. Opmerkelijk regiedebuut is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Amerika's beruchtste vrouwelijke seriemoordenaar.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Patty Jenkins op televisie komt.

Reageer