Noboru Nakamura

Regisseur, Scenarist

Noboru Nakamura is regisseur en scenarist.
Er zijn 7 films gevonden.

Sekishun

1968 | Komedie

Japan 1968. Komedie van Noboru Nakamura. Met o.a. Michiyo Aratama, Yoshiko Kayama, Mariko Kaga en Mitsuko Mori.

Na de dood van een ambachtsman, vechten drie zusjes om de erfenis. Een tragie-komedie, geïnspireerd op King Lear, met als sterkste kanten een genuanceerde visie op het generatieconflict.

Chieko-sho

1968 | Romantiek, Drama

Japan 1968. Romantiek van Noboru Nakamura. Met o.a. Tetsurô Tamba, Shima Iwashita, Takamaru Sasaki en Eiji Okada.

Over het huwelijk tussen een jonge kunstenaar die in Frankrijk opgegroeid is en een vrouw die hem professioneel wil evenaren. Een niet al te geslaagde liefdestragedie, maar met goede ideeën en gelukkige momenten.

Ki no Kawa

1967 | Drama

Japan 1967. Drama van Noboru Nakamura. Met o.a. Yoko Tsukasa, Shima Iwashita, Yuki Arikawa, Chieko Higashiyama en Takahiro Tamura.

De bevaarbare rivier Kinokawa is de leidraad voor verschillende liefdesverwikkelingen. Een overdreven en pretentieus melodrama, dat maar nauwelijks overtuigt en de beelden bieden ook al weinig.

Danshun

1967 | Drama

Japan 1967. Drama van Noboru Nakamura. Met o.a. Mitsuko Mori, Shima Iwashita en Isao Yamagata.

Een vrouw die voormalig geisha is, probeert haar dochter te laten trouwen met een rijke man hoewel die niet van hem houdt. Een melodrama over het generatieconflict, beneden de middelmaat en geschreven door de regisseur zelf.

Yoru no Henrin

1966 | Avonturenfilm, Misdaad

Japan 1966. Avonturenfilm van Noboru Nakamura. Met o.a. Miyuki Kuwano, Mikijiro Hira, Bunta Sagawara, Masuyo Iwamoto en Isao Kimura.

De jonge Eiji wordt door een gangster verleid en tot prostitutie gedreven. Een van haar klanten wordt echter verliefd op haar. Drama vol met huilerige en politie-achtige elementen dat van geen enkele originaliteit getuigt, maar gered wordt door de vertolking en een bepaalde sfeer.

Niju-Issai no Chichi

1965 | Drama

Japan 1965. Drama van Noboru Nakamura. Met o.a. Kei Yamamoto, Chieko Baisho en Isao Yamagata.

Een belangrijke schrijver wordt gekweld door de ongeneeselijke ziekte van zijn moeder. Ongenietbare Japanse soap- opera, geschreven door de regisseur zelf.

Koto

1164 | Drama

Japan 1164. Drama van Noboru Nakamura. Met o.a. Shima Iwashita, Teruo Yoshida, Tamotsu Hayakawa en Hiroyuki Nagato.

De melancholieke en hartverwarmende relatie die zich ontwikkelt tussen de jonge en mooie Chieko en haar weergevonden tweelingzusje. Een in het begin interessante film (bijna een voorloper van DEAD RINGERS , die al snel wegzakt in het eeuwige, treurige zakdoekendrama, het kenmerk voor een slechte Japanse film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Noboru Nakamura op televisie komt.

Reageer