Andrus Kivirahk

Scenarist, Auteur

Andrus Kivirahk is scenarist en auteur.
Er zijn 4 films gevonden.

November

2017 | Drama

Estland 2017. Drama van Rainer Sarnet. Met o.a. Rea Lest, Jörgen Liik, Arvo Kukumägi, Katariina Unt en Taavi Eelmaa.

Macaber en zwartkomisch sprookje over middeleeuws dorpje in Estland waar de bewoners alleen maar uit zijn op eigen gewin. Pacten worden gesloten met God, de duivel of de Duitse overheerser, vreemde wezens van hout en metaal ('kratts') worden gefabriceerd, maar uiteindelijk helpt niets. En ondertussen is de jonge Liina (Lest) hopeloos verliefd op Hans, die alleen maar oog heeft voor de dochter van de Duitse baron. November is prettig gestoord en geschoten in prachtig zwart-wit, maar helaas ook nogal onevenwichtig. Gebaseerd op beroemde Estse roman van Andrus Kivirähk.

Lotte en de maansteen

2011 | Animatie, Familiefilm

Estland/Letland 2011. Animatie van Heiki Ernits en Janno Põldma.

Animatiefilm voor de kleintjes van Heiki Ernits en Janno Pöldma.

Lotte van Uitvindersdorp

2006 | Animatie, Familiefilm

Estland/Letland 2006. Animatie van Heiki Ernits en Janno Põldma.

Kleurrijke animatiefilm voor de allerkleinsten over de puppy Lotte en haar beste vriend, de kat Bruno. In het dorp waar zij wonen is er dankzij een Japanse bij een nieuwe rage: judo. Met in de Nederlands gesproken versie de stemmen van Nathalie Haneveld (Lotte), Pepijn Koolen (Bruno) en Carol van Herwijnen (Lotte's oom Klaus).

Kerst bij de lieveheersbeestjes

2001 | Animatie, Familiefilm

Estland 2001. Animatie van Janno Põldma en Heiki Ernits. Met o.a. Hein van Been, Nicoline van Doorn, Marcel Jonker, Bas Keizer en Marieke de Kruijf.

De lieveheersbeestjes Tim en Mia vieren kerstfeest in een boom in een besneeuwd bos. Als ze hun cadeaus aan het uitpakken zijn, begint hun huisje vervaarlijk te schudden. De spar blijkt omgezaagd om dienst te doen als kerstboom, in een onbekend huis, ver van het bos. Kleurrijke animatiefilm uit Estland.

op televisie
2 uitzendingen

Lotte en de maansteen (2011) is deze week tweemaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
woensdag 02 januari
NDR Fernsehen
06:05 - 07:20
donderdag 27 december
NDR Fernsehen
07:05 - 08:20

Reageer