Cherie Chung

Acteur

Cherie Chung is acteur.
Er zijn 8 films gevonden.

The Good, The Bad and The Beauty

1988 | Avonturenfilm, Komedie, Misdaad

Hongkong SAR van China 1988. Avonturenfilm van Frankie Chan. Met o.a. Frankie Chan, Cherie Chung, Tung Biao en Ken Chang.

Warrige, commerciële film, die nauwelijks als bijzonder kan worden beschouwd. Een verzameling populaire plaatselijke sterren bevolkt deze ultra-gewelddadige politiefilm, met wat komedie om de kassa extra te spekken. Veel actie, die een hoogtepunt bereikt in een zeegevecht. De vrouwelijke hoofdrolspeelster speelt haar rol slecht, de drie mannelijke hoofdrollen maken er een parodie van. De produktie is niet slecht, maar wel alleen bestemd voor de binnenlandse markt. De titel is natuurlijk een 'citaat' uit een Italiaanse spaghetti-western.

One Husband Too Many

1988 | Komedie

Hongkong SAR van China 1988. Komedie van Chan Friend. Met o.a. Kenny Bee, Cherie Chung, Chan Friend en Alfred Cheung.

Chan en Bee spelen twee vrienden die door hun vrouwen worden verlaten, de een omdat hij commercieel geflopt is als producent en acteur, de ander omdat hij workaholic is. Als hun poging tot zelfmoord mislukt, beginnen beiden anders tegen het leven aan te kijken en bouwen zij een succesvolle carri[KA2]ere op. Ze ontmoeten een mooie actrice (Chung), die valt op Bee. De jaloerse Chan begint in de vreemdste vermommingen het paartje te bespieden, waarop de gevleide Chung voorstelt met beiden te trouwen. Een grappige opvolger voor THE HAPPY BIGAMIST. Chung is even mooi als altijd en haar charismatische persoonlijkheid schittert in een rol die haar op het lijf is geschreven.

Chaos by Design

1988 | Drama, Komedie

Hongkong SAR van China 1988. Drama van Angie Chan. Met o.a. Alex To Tak Wai, Cecilia Yip Tung en Cherie Chung.

Film van de controversiële vrouwelijke regisseur Chan, die zich afspeelt in Hongkong. Wai speelt een ontwerper die na zijn studie in Japan terugkeert naar Hong Kong. Hij wordt verliefd op de fraaie disc-jockey Yung. Na veel verwarring en amoureuze verwikkelingen overwint de liefde en komt alles op zijn pootjes terecht. CHAOS BY DESIGN lijkt een komedie, maar plaatst kritische kanttekeningen bij de geëmancipeerde maatschappij. Jammer dat het thema homoseksuele/lesbische relatie door de tekortkomingen van de scenarioschrijver niet volledig wordt uitgewerkt.

Spiritual Love

1987 | Komedie, Horror

Hongkong SAR van China 1987. Komedie van David Lai en Wont Tai-loy. Met o.a. Chow Yun-Fat, Cherie Chung, Pauline Wong en Deanie Ip.

Een Kantonees spookverhaal met een romantische ondertoon dat zich afspeelt in het hedendaagse Hong Kong. Het is ook een wat oudbakken verhaal met de ingrediënten die de bioscoopbezoekers in 1987/88 wensen: sterren, romantiek en verdwaalde spoken. Weinig spanning en zwak samenspel van de acteurs. Dat een mens verliefd wordt op een spook is een afgezaagd thema, dat beter van toepassing was in LADYHAWKE. Wel goed zijn de sterren, hoewel het komische talent van zangeres Ip, die blijkbaar geld wilde verdienen, verspild werd.

Goodbye Darling

1987 | Komedie

Hongkong SAR van China 1987. Komedie van Raymond Wong. Met o.a. Cherie Chung, Raymond Wong, John Sham en Mark Cheng.

Dwaze Kantonese komedie voor de massa en de Chinese markt in het buitenland. De produktie is van zwakke kwaliteit, maar voor de kassa spelen er wel sterren mee. Plaatselijke komedie met dwaze verbale en visuele gimmicks, slechte timing en overdreven spel. Het verhaal is een exacte kopie van SEND ME NO FLOWERS van Rock Hudson en Doris Day uit 1964, zonder problemen te maken over auteursrecht. Mevr. Chung speelt de vrouw van Wong, die ten onrechte gelooft dat hij stervende is en tot ontsteltenis van zijn vrouw een nieuwe echtgenoot voor haar probeert te vinden. Helaas vormen Chung en Wong geen geweldig team. Wong had met zijn gebrek aan sex appeal en charisma beter achter de camera kunnen staan dan er voor.

An Autumn's Tale

1987 | Drama

Hongkong SAR van China 1987. Drama van Mable Cheung Yueng-ting. Met o.a. Chow Yun-Fat, Cherie Chung, Danny Chan en Gigi Wong.

Een prachtige en bijzondere film uit Hong Kong, opgenomen in New York, met als enig minpunt het `happy end`. Met haar tweede werk heeft Cheung, die roem vergaarde met Shaws ILLEGAL IMMIGRANT (haar eerste project), een prachtig gemaakte romantische tragikomedie geschapen, die de gedachten prikkelt, het hart verwarmt en gezegend is met fijnzinnige humor. Chow speelt op indrukwekkende en realistische wijze een onontwikkeld man in New York, terwijl Chung zowel dramatisch als door haar schoonheid een wezenlijk aandeel heeft. Het verhaal gaat in essentie over volwassen worden en de keus tussen een rijk vriendje, dat onvoorstelbaar verwend is, en een onverzorgde sjacheraar van de straat. De heldin komt erachter dat je niet per se hoeft te trouwen met de man van wie je houdt. In vele opzichten een geslaagde film.

An Autumn's Tale

1987 | Drama, Romantiek

Hongkong SAR van China 1987. Drama van Mabel Cheung. Met o.a. Chow Yun-Fat, Cherie Chung, Ozzy Kid en Danny Chan Bak-Keung.

De naieve studente Jennifer (Chung) komt samen met haar vriendje uit Hong Kong naar New York om te studeren. Zij wordt daar opgewacht door Figgie (Fat), een ver familielid dat haar wegwijs moet maken in de grote Amerikaanse stad. De twee verschillen als dag en nacht, maar komen uiteindelijk toch tot elkaar.

Do ma dan

1986 | Actiefilm, Avonturenfilm, Komedie

Hongkong SAR van China 1986. Actiefilm van Tsui Hark. Met o.a. Cherie Chung, Lin Ch'ing-hsia, Sally Yeh, Mark Cheng en Po-Chih Leong.

Een komische actiefilm, gesitueerd in Peking rond 1913 na de eerste democratische revolutie tegen het corrupte bewind van het Chinese keizerrijk. Een mooie generaalsdochter raakt betrokken bij verraad, spionage en complotten. Ze wordt door de geheime politie op de hielen gezeten. Een vlotgemaakte, onderhoudende vermenging van Chinese acrobatie em westers avontuur. Hsü K'o regisseerde als Tsui Hark.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Cherie Chung op televisie komt.

Reageer