Jan Skopecek is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Mörderische Suche

2004 | Mysterie, Thriller, Romantiek

Duitsland 2004. Mysterie van Johannes Grieser. Met o.a. Ann-Kathrin Kramer, Christoph Waltz, Jörg Schüttauf, Michal Pavlata en Michaela Kuklová.

Richard Benedek (Waltz) werkt voor de EU in Praag. Derhalve ziet hij zijn aantrekkelijke vrouw Katharina (Kramer), die in Keulen woont, slechts in het weekeinde. Beiden hebben er geen moeite mee en Katharina verheugt zich op een reisje naar Barcelona, waar ze elkaar leerden kennen. Van die vakantie komt niets, want Richard blijkt spoorloos verdwenen. Behalve deze verontrustende tijding, een koude douche in de vorm van een aantal onaangename ontdekkingen: Richard werkt allang niet meer voor de EU, hij is verstrikt geraakt in een valsmunterij-zaak van de Russische maffia en heeft een ma[KA4]itresse, de callgirl Vera (Kuklov[KA1]a), die hem via haar vader, de meester-vervalser, in contact gebracht zou hebben met de Russische gangsters. De ontgoochelde Katharina gaat evenwel in Praag naar Richard zoeken, hoewel haar man beschouwd wordt als de moordenaar van Vera`s vader, wiens lijk is gevonden. Katharina krijgt onverwacht hulp van de Belg Janic Bov[KA1]e (Sch[KA3]uttauf), die zegt een vriend van Richard te zijn, uit zijn dagen in Brussel bij de Europese commissie. In werkelijkheid is hij een speurder van Interpol, die Richard hoopt vast te pinnen via Katharina. Tot haar niet geringe verbazing wordt ze benaderd door iemand die haar vertelt dat Richard haar wil ontmoeten. Ondanks het feit dat zij haar man niet langer vertrouwt, kan ze moeilijk geloven dat hij een moord op zijn geweten heeft en besluit ze hem te helpen. Het scenario van Edeltraud Rabitzer heeft zich rijkelijk bediend van clich[KA1]es (de Russische maffia, de ontrouwe echtgenoot die in een val loopt, de echtgenote die weifelt over haar man, maar ondanks alles toch van hem houdt en hem helpt, enz.). De film is door het behoorlijke spel en de gekozen, fraaie achtergrond van de Tsjechische hoofdstad toch een stuk beter dan de slappe maar mooi opgetutte mysteries van Mary Higgins Clark naar diens pulpbestsellers. Het camerawerk is van Peter Ziesche.

Císar a tambor

1998 | Familiefilm, Avonturenfilm, Fantasy

Tsjechië 1998. Familiefilm van Václav Kristek. Met o.a. Ondrej Vetchý, Petr Rajchert, Anna Veselá, Patricie Padillová en Vladimir Capka.

De keizer (Vetch[KA1]y) mengt zich graag incognito onder het volk om erachter te komen wat zijn onderdanen denken. Hij sluit vriendschap met een uit het leger ontslagen tamboer (Rajchert). Op een druk dorpsfeest worden ze door een misverstand gearresteerd en belanden ze in het cachot. Zo ontdekken ze een samenzwering van ontrouwe hovelingen en een zeer gevaarlijke roversbende. De koppen van de keizer en de tamboer zouden bijna gerold hebben, als de lieve gemalin van de keizer en de trouwe ega van de tamboer hen niet gered zouden hebben. Nodeloos om op te merken dat het land behoed werd voor een grote ramp en dat de keizer bij zijn volk zeer geliefd is. Een sprookje van gedegen Tsjechische makelij voor het kleine volkje, waar zij op de vroege uurtjes naar kunnen kijken als vader en moeder uitslapen. Het scenario is van regisseur Kristek. Het camerawerk is van Martin Duba.

Pohádka o Maličkovi

1988 | Familiefilm, Fantasy

Tsjechoslowakije/USSR 1988. Familiefilm van Gunárs Piesis. Met o.a. Rolands Nielands, Dace Gasjoen, Zintra Kvetnice, Elvira Baldi[KA5]n en Miroslava Součková.

Sprookjesfilm gebaseerd op een legende uit Letland, gemaakt in een samenwerking van de Barrandov en de Riga Studio's. De jonge Spiridis wordt getiranniseerd door zijn stiefmoeder en besluit weg te gaan om een geheime schat te zoeken, met behulp van Moeder Wind. Camerawerk van Martin Kleins.

Pohadka O Malickovi/ Maltschik-s-Paltschik

1985 | Familiefilm, Fantasy

Tsjechoslowakije 1985. Familiefilm van Gunárs Piesis. Met o.a. Miroslava Součková, Zdenék Rehor, Miroslav Horácek, Rolands Neilands en Elza Radzina.

Een van de talloze bloedeloze sprookjesverfilmingen uit Tsjechoslowakije over Klein Duimpje, die de Duivel verslaat om prinses Goudhaartje te redden; broddelwerk. Scenario van de regisseur naar een sprookje van Anna Brigadere. Camerawerk van Martin Kleins.