François Berthet

Acteur

François Berthet is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

la chouette aveugle

1990 | Mysterie

Frankrijk 1990. Mysterie van Raoul Ruiz. Met o.a. François Berthet, Jean-Marie Boëglin en Brigitte Coscas.

Een bewerking van de roman van de Iraanse schrijver Sadegh Hedayat. Deze vertoont in het boek een soort oosterse dromerige B-film. Deze film blijkt over zijn leven te gaan en de hersenspinsels die op het scherm te zien zijn, stellen zijn fantasieën voor. Raoul Ruiz behandelt dit ongewone thema vanuit een verrassende gezichtshoek en blijft zo in zijn televisiewerk zichzelf trouw. De tijdelijk verstoorde toverwereld, die de techniek als een surrealistische collage neerzet, is een hele bedrieglijke. Een vanwege al dat gedroom wat provocerende film.

Le Grand soir

1975 | Drama

Italië/Zwitserland 1975. Drama van Francis Reusser. Met o.a. Niels Arestrup, Jacqueline Parent, Arnold Walter, Marina Bücher en François Berthet.

Jonge werkloze in Lausanne komt door verliefdheid op meisje in contact met een leninistische activistengroep en hoewel hij zich buiten hun ideologische discussies houdt, is hij de enige die tot de daad overgaat en uit een wapenhandel negen revolvers steelt. De groep noemt hem terrorist, mogelijk zelfs politie-infiltrant, en keert zich van hem af. Hij wordt gearresteerd en veroordeeld. De film heeft met andere Zwitserse films het gevoel van onmacht tot sociale veranderingen gemeen, maar behoudt de verbetenheid, alsof het nog steeds 1968 is. Arestrup vult zijn buitenstaandersrol ironisch in, maar wordt daarin niet gevolgd door de regisseur die gortdroge en humorloze film maakte, waardoor de uitzichtloosheid meer van buitenaf opgelegd lijkt dan voortkomend uit de situatie.

Zora l'endiabl ée

1923 | Drama, Romantiek, Erotiek

Zwitserland 1923. Drama van Charles-Emile Sauty. Met o.a. Nana de Herrera, François Berthet, Bertin en G. de Lesniewsky.

Nadat hij een hongerige zigeunerin heeft opgepikt wordt een kasteelheer verliefd op haar. Hij wordt vermoord door een jaloerse zigeuner. Dit magere scenario is gemaakt voor de beroemde Peruaanse actrice De Herrerra en door haar gefinancierd. Omdat ze aan het eind van de opnames ruzie kreeg met de regisseur, heeft ze alles in het werk gesteld om de film nooit op Europese doeken te laten vertonen. Men kan alleen zeggen dat het hier om een echt melodrama gaat.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer François Berthet op televisie komt.

Reageer