Louis Armstrong: cast en muziek.
Er zijn 26 films gevonden.

Crossroads

1999 | Documentaire, Muziek

Duitsland 1999. Documentaire van Thorsten Schütte. Met o.a. DeeDee Bridgewater, Lonnie Pitchford, Jerry Ricks, B.B. King en Olu Dara.

Jazz Collection: Louis Armstrong

1996 | Documentaire, Muziek

Frankrijk 1996. Documentaire van Sylvie Faguer.

Sin and Redemption

1994 | Drama

Verenigde Staten 1994. Drama van Neema Barnette. Met o.a. Richard Grieco, Cynthia Gibb, Cheryl Pollak, Concetta Tomei en Chapelle Jaffe.

Een rijke nieuwkomer in de stad, Jim McDaniels (Grieco), is verliefd op Billy Simms (Gibb) en wil met haar trouwen, ondanks dat ze vroeger verkracht is en een kind heeft. Het verhaal wordt langzaam onthuld via flash-backs van Billy.

Hello, Dolly!

1969 | Musical, Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1969. Musical van Gene Kelly. Met o.a. Barbra Streisand, Walter Matthau, Michael Crawford, E.J. Peaker en Louis Armstrong.

Uiterst luxueuze musical gebaseerd op het toneelstuk The Matchmaker van Thornton Wilder, met een 27-jarige Barbra Streisand in de hoofdrol als koppelaarster Dolly. Ze probeert de rijke weduwnaar Vandergelder (Matthau) aan de vrouw te helpen maar hoopt ondertussen stiekem zelf in zijn gratie te vallen. Een luchtig verhaal dat geforceerd overkomt door gebrek aan chemie tussen het stel (naar verluidt hadden ze een grondige hekel aan elkaar). In de herfst van 2008 constateerde een Britse dvd-keten een enorme stijging in de verkoop van de film, zonder twijfel kwam dat omdat de film prominent figureert in Pixars animatieklapper Wall-E.

A Man Called Adam

1966 | Drama, Muziek

Verenigde Staten 1966. Drama van Leo Penn. Met o.a. Sammy Davis jr, Ossie Davis, Cicely Tyson, Louis Armstrong en Frank Sinatra Jr..

Een pretentieus melodrama over trompettist Davis die de zin van het leven probeert te ontdekken; amateuristisch geproduceerd.

When the Boys Meet the Girls

1965 | Musical

Verenigde Staten 1965. Musical van Alvin Ganzer. Met o.a. Connie Francis, Harve Presnell, Louis Armstrong, < Liberace en Fred Clark.

Een opgeklopte nieuwe versie van GIRL CRAZY wat ditmaal een tamme vertoning van een reeks gastoptredens werd.

Paris Blues

1961 | Muziek, Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1961. Muziek van Martin Ritt. Met o.a. Paul Newman, Sidney Poitier, Joanne Woodward, Diahann Carroll en Louis Armstrong.

Telkens als je deze film weer opnieuw ziet, heb je het gevoel dat je hem beter vindt. Het is een ongewoon verhaal over twee jazz-muzikanten, Newman en Poitier die op de Parijse rive gauche wonen en de tijd vinden om toeristes Woodward en Carroll te verleiden. De muziek van Duke Ellington is verplichte kost voor jazz-liefhebbers. Scenario van Jack Sher, Irene Kamp en Walter Bernstein. Camerawerk van Christian Matras.

The Five Pennies

1959 | Biografie, Muziek, Drama, Musical

Verenigde Staten 1959. Biografie van Melville Shavelson. Met o.a. Danny Kaye, Barbara Bel Geddes, Susan Gordon, Tuesday Weld en Louis Armstrong.

Behoorlijk sentimentele biografie van de Dixieland- jazzmusicus `Red` Nicholls (gespeeld door Kaye), kornet-virtuoos uit de jaren 1927-40, die na enige tijd gespeeld te hebben in het orkest van Wil Paradise (in de film Bob Crosby) zijn eigen band formeerde en veel succes had. Zijn gezin lijdt onder zijn toernees en zijn dochter Dorothy (Gordon/Weld) wordt getroffen door kinderverlamming. Hij ontbindt zijn band en werkt in een zekere anonimiteit in L.A. totdat de toestand van zijn dochter verbetert en hij een roemrijke comeback maakt. Goed gemaakt met muzikale nummers van Nicholls zelf, Bob Crosby en duetten van Kaye en Armstrong. Gedraaid in VistaVision.

The Beat Generation

1959 | Mysterie

Verenigde Staten 1959. Mysterie van Charles Haas. Met o.a. Steve Cochran, Mamie Van Doren, Ray Danton, Fay Spain en Louis Armstrong.

Puur commerciële film rondom detective Cochran die jacht maakt op een krankzinnige verkrachter. Levendige scènes, maar helaas zonder dat het script heeft voorzien in een logisch verband. Hertiteld: THIS REBEL AGE.

La Paloma

1959 | Musical

Duitsland 1959. Musical van Paul Martin. Met o.a. Bibi Johns, Karlheinz Böhm, Werner Fütterer, Ruth Stephan en Rudolf Platte.

Twee theaterdirecteuren proberen elkaar de loef af te steken bij het opzetten van een revue. Hun gekibbel vormt in deze matige film de dunne draad die allerlei niet zo opzienbarende shownummers aan elkaar moet verbinden. Met gastoptredens van Alice en Ellen Kessler, Louis Armstrong en Bill Ramsey.

Jazz on a Summer's Day

1959 | Documentaire, Muziek

Verenigde Staten 1959. Documentaire van Bert Stern. Met o.a. Louis Armstrong, Big Maybelle, Chuck Berry, Dinah Washington en Gerry Mulligan.

1958: Newport, Rhode Island is het zomerse decor voor het jaarlijkse jazzfestival in dit kleine stadje aan de oostkust van de Verenigde Staten. Behalve een registratie van de optredens van muzikale grootheden als Louis Armstrong, Thelonious Monk, Mahalia Jackson en Chuck Berry, schetst Jazz on a Summer's Day ook een pakkend tijdsbeeld van de stijlvolle Amerikaanse fifties.

High Society

1956 | Musical, Romantiek, Drama, Komedie

Verenigde Staten 1956. Musical van Charles Walters. Met o.a. Bing Crosby, Grace Kelly, Frank Sinatra, Celeste Holm en Louis Calhern.

Vermakelijke musicalversie van de romantische komedie The Philadelphia Story (1940). Society-meisje (Kelly) staat op het punt te trouwen als ze een verslaggever (Sinatra) tegen het lijf loopt. Bing Crosby is de jaloerse ex-echtgenoot. Sterke openingsscène met Louis Armstrong en de zijnen die in een rijdende bus de titelsong vertolken. Maar er staan meer mooie nummers op het programma: 'True Love', 'Who Wants to be a Millionaire?' en het Crosby-Sinatra duet 'Well, Did You Evah'. Grace Kelly ging vanaf 1957 als Gracia Patricia, prinses van Monaco door het leven.

The Glenn Miller Story

1954 | Biografie, Muziek, Drama

Verenigde Staten 1954. Biografie van Anthony Mann. Met o.a. James Stewart, June Allyson, Harry Morgan, George Tobias en Charles Drake.

Destijds succesvolle biopic over de beroemde big band componist Glenn Miller moet het vooral hebben van de muziek. Mann neemt de tijd voor bekende nummers als 'In the Mood', 'Tuxedo Junction' en 'Little Brown Jug', die uitstekend worden vertolkt door een scala aan gastmuzikanten. De altijd charmante Stewart zet een hoofdpersoon neer die je wel sympathiek moet vinden, maar aan de indruk dat hier een behoorlijk gepolijste versie van Millers leven wordt neergezet kun je je moeilijk onttrekken. Het verhaaltje volgt de standaardversie van de Amerikaanse Droom: armoedzaaier wordt dankzij volhardendheid een beroemdheid. Een Oscar voor beste geluid.

Glory Alley

1952 | Drama, Muziek

Verenigde Staten 1952. Drama van Raoul Walsh. Met o.a. Ralph Meeker, Leslie Caron, Gilbert Roland, Louis Armstrong en John McIntire.

Nèt voor de strijd om het kampioenschap neemt bokser Meeker afscheid van de vechtsport. Een serie terugblikken vertelt zijn intrigerende levensverhaal. De achtergrond van New Orleans zorgt voor wat goed muzikaal tussenspel.

The Strip

1951 | Musical

Verenigde Staten 1951. Musical van Leslie Kardos. Met o.a. Mickey Rooney, Sally Forrest, William Demarest, James Craig en Kay Brown.

Stan Maxton (Rooney), terug uit het leger, krijgt met gangsters te maken als hij zijn oude job als drummer terug wil. Hij helpt Jane Taffrod (Forrest), die bij de film terecht wil komen. Goed spel en een enthousiaste vertolking van Rooney. Een doorsneefilm opgevrolijkt door fijne muziek van Louis Armstrong, Earl Hines, Monica Lewis en Jack Teagarden met met zijn band van sterren. Het scenario is van Allen Rivkin. Het camerawerk is van Robert Surtees.

The Strip

1951 | Drama, Thriller

Verenigde Staten 1951. Drama van Laszlo Kardos. Met o.a. Sally Forrest, William Demarest, Mickey Rooney en Louis Armstrong.

Stan Maxton (Rooney), terug uit het leger, krijgt met gangsters te maken als hij zijn oude job als drummer terug wil. Hij helpt Jane Taffrod (Forrest), die bij de film terecht wil komen. Goed spel en een enthousiaste vertolking van Rooney. Een doorsneefilm opgevrolijkt door fijne muziek van Louis Armstrong, Earl Hines, Monica Lewis en Jack Teagarden met met zijn band van sterren. Het scenario is van Allen Rivkin. Het camerawerk is van Robert Surtees.

Here Comes the Groom

1951 | Komedie, Muziek, Musical

Verenigde Staten 1951. Komedie van Frank Capra. Met o.a. Bing Crosby, Jane Wyman, Franchot Tone, Alexis Smith en Anna Maria Alberghetti.

In deze luchtige musical probeert Crosby zijn voormalige verloofde (Wyman) af te houden van een huwelijk met een miljonair (Tone). Gastoptredens van Louis Armstrong, Dorothy Lamour, Phil Harris en Cass Daley. Het liedje 'In the Cool, Cool, Cool of the Evening' kreeg een Oscar.

Botta e riposta

1949 | Musical, Komedie

Frankrijk​/​​Italië 1949. Musical van Mario Soldati. Met o.a. Fernandel, Isa Barzizza, Suzy Delair, Nino Taranto en Renato Rascel.

Deze komedie in episoden toont het komisch wel en wee achter de schermen van een revue, maar beperkt zich daarbij tot voorspelbare flauwiteiten met iemand als fatsoensrakker in de kleedkamers, zodat het enige soelaas komt van de diverse acts zelf. De meeste sterren spelen zogenaamd zichzelf in deze film die aan een matige tv-show doet denken.

Cowboy Cavalier

1948 | Western

Verenigde Staten 1948. Western van Derwin Abrahams. Met o.a. Jimmy Wakely, Dub 'Cannonball' Taylor, Jan Bryant, Bud Osborne en Douglas Evans.

Zie: Jimmy Wakely-serie.

A Song Is Born

1948 | Musical, Drama

Verenigde Staten 1948. Musical van Howard Hawks. Met o.a. Danny Kaye, Virginia Mayo, Steve Cochran, Benny Goodman en Louis Armstrong.

Een ondermaatse muzikale en nieuwe versie van BALL OF FIRE waarin Kaye en Mayo bijgestaan worden door de groten van de jazz.

New Orleans

1947 | Muziek

Verenigde Staten 1947. Muziek van Arthur Lubin. Met o.a. Arturo de Cordova, Dorothy Patrick, Billie Holliday, Louis Armstrong en Woody Herman & Band.

Een onsamenhangende reconstructie van de geboorte van de jazzmuziek. De film omspant maar liefst vier decennia en biedt de toeschouwer heel wat aantrekkelijke muziek. Holliday (in de rol van het dienstmeisje!) zingt 'Do You Know What it Means to Miss New Orleans' bij Armstrongs All-Star Band en het klinkt subliem. Shelley Winters verschijnt even in beeld als De Cordova's secretaresse.

Jam Session

1944 | Musical

Verenigde Staten 1944. Musical van Charles Barton. Met o.a. Ann Miller, Jess Barker, Charles Brown, Eddie Kane en Louis Armstrong.

Een milde musical over het showmeisje Miller dat Hollywood wil veroveren; de moeite waard vanwege veel musicalgasten die hun speciale nummers doen.

Cabin in the Sky

1943 | Musical

Verenigde Staten 1943. Musical van Vincente Minnelli. Met o.a. Eddie 'Rochester' Anderson, Lena Horne, Ethel Waters, Louis Armstrong en Rex Ingram.

Zwarte acteurs en actrices in een (ietwat racistisch) muzikale fabel over de strijd tussen goed en kwaad om de ziel van Little Joe (Anderson). John Bubble danst, Waters zingt 'Happiness Is a Thing Called Joe', dit alles omlijst door muzikale kopstukken als Duke Ellington en zijn orkest en het koor van Hall Johnson. Scenario van Joseph Schrank, naar het toneelstuk van Lynn Root. Het camerawerk was in handen van Sidney Wagner.

Every Day's A Holiday

1937 | Misdaad

Verenigde Staten 1937. Misdaad van A. Edward Sutherland. Met o.a. Mae West, Edmund Lowe, Charles Butterworth, Charles Winninger en Walter Catlett.

Mae verkoopt Herman Bing Brooklyn Brigde en daarom wordt zij door politie-inspecteur Lowe uit New York verbannen. Ze keert echter terug om de schurkachtige politiechef Nolan te helpen ontmaskeren. Vrolijke decors van rond 1890 in dit zich snel voltrekkende Mae West-verhaal. Naar een idee van Jo Swerling. Camerawerk van Karl Struss.

Pennies from Heaven

1936 | Musical

Verenigde Staten 1936. Musical van Norman Z. McLeod. Met o.a. Bing Crosby, Edith Fellows, Madge Evans, Louis Armstrong en Donald Meek.

Hoewel niet van al te grote betekenis is dit een aangenaam Crosby-produkt over een rondtrekkende muzikant en liedjeszanger die zichzelf de kunst geleerd heeft en vriendschap sluit met een weesmeisje (Fellows) en haar grootvader (Meek). Bings vertolking van het titelliedje is bijzonder aardig.

Ex-Flame

1930 | Drama

Verenigde Staten 1930. Drama van Victor Halperin. Met o.a. Neil Hamilton, Judith Garris, Louis Armstrong, Marian Nixon en Norman Kerry.

Melodrama met aan-uit, uit-aan liefdes en jazz. Bekende werk.