Aleksandr Rogozhkin

Regisseur

Aleksandr Rogozhkin is regisseur.
Er zijn 2 films gevonden.

Zhizn s idiotom

1993 | Komedie, Drama

Rusland 1993. Komedie van Aleksandr Rogozhkin en Alexandr Rogozhkin. Met o.a. Anzhelika Nevolina, Anatoli Romantsov, Sergei Migitsko, Sergey Highitsko en Aleksandr Romantsov.

Een intellectualistische schrijver (Romanotsov) gaat gebukt onder wroeging, omdat hij niet verdrietig is over de dood van zijn eerste vrouw. Om zijn geweten te sussen neemt hij een idioot (Migitsko) uit een psychiatrische inrichting in huis. De achterlijke man, die het archetype van de Russische martelaar lijkt te zijn, blijkt een verstrooide leraar. De auteur is hem dankbaar omdat hij zijn theorie bevestigt dat uitsluitend de omstandigheden een gezonde geest van een zieke scheiden. Maar geleidelijk ontwikkelt de pati[KA3]ent zich als een gevaarlijke gek, die de tweede vrouw (Nevolina) van de schrijver verkracht, vervolgens destructief wordt en brokken maakt. Bizar tragi- komisch essay, zwaar beïnvloed door de klassieke Russische literatuur. Het scenario is van Gennadi Ostrovsky, regisseur Rogozhkin en Viktor Yerofeyev, maar diens korte verhaal. Het camerawerk is van Sergei Yurizdiysky. Bekroond op het Rotterdamse filmfestival. Mono.

Karaul

1989 |

SU 1989. Aleksandr Rogozhkin en Aleksandr Rogoschkin. Met o.a. Aleksej I. Buldakov, Sergej A. Kuprijanov en Aleksej V. Mozrun.

Dit zijn de naargeestige wederwaardigheden van een bewakingseenheid, die met een gevangenentrein door Rusland reist. Zuipen, braspartijen, afknijpen van recruten, mishandeling van gevangenen, prostitutie enz. dalen af tot ondragelijke niveaus. Regisseur Rogozhkin houdt in zijn derde film zijn landgenoten een weinig vleiende spiegel voor, die helaas maar al te waar is. Het scenario is van Ivan Loschtschilin. Het camerawerk is van Valerij Martynov.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Aleksandr Rogozhkin op televisie komt.

Reageer