Roger Paschy

Acteur

Roger Paschy is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Zen Kwun Do Strikes in Paris

1980 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1980. Actiefilm van John Liu. Met o.a. John Liu, Roger Paschy, Dan Schwarz, K.G. Young en Brigitte Mannequin.

Als zijn vader, een ruimtevaartdeskundige, in Parijs wordt ontvoerd, reist de tweevoudig wereldkampioen karate (1964 en 1967) Liu naar de Lichtstad om hem op te sporen. Dit plaatst hem tegenover een internationale bende onder leiding van Paschy (wereldkampioen karate 1972). Dat betekent zeer sterk karatewerk, helaas in een ontstellend naïef en soms volstrekt duister kader. Wat Liu met Parijs als filmlokatie doet, moet men zien om het niet te geloven.

Dragon Blood

1979 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1979. Actiefilm van John Liu. Met o.a. John Liu, Philip Kau, Cyrielle Claire, Roger Paschy en Guy Ignace.

Als rond 1878 duizenden Chinezen naar Amerika emigreren, reizen twee gouden drakenbeeldjes uit de nalatenschap van keizer Chien-Lung mee. Zij zijn de oorzaak van conflicten, verraad en moord in de Chinese gemeenschap. Een etnisch-generische puinhoop van waarlijk monumentale omvang en een zeer zwakke Kung Fu-film bovendien.

Docteur Justice

1975 | Avonturenfilm, Actiefilm

België/Frankrijk/Spanje 1975. Avonturenfilm van Christian-Jaque. Met o.a. John Phillip Law, Nathalie Delon, Gert Froebe, Roger Paschy en Gilles Béhat.

Op vliegveld wordt lid van misdaadsyndicaat door zijn bazen neergeschoten en sterft in armen van lid van Wereld Gezondheidsorganisatie. Omdat deze belastende laatste woorden zou kunnen hebben opgevangen, probeert de bende hem uit te schakelen. Verfilmd stripverhaal probeert op beproefde succeselementen in te haken - Froebe als superschurk, karate door Franse kampioen Paschy - maar komt amechtig achter voorbije modes aan, ook door vermoeide regie van bejaarde Christian-Jaque. Het scenario is van Jacques Robert.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Roger Paschy op televisie komt.

Reageer