Charles Palmer

Acteur

Charles Palmer is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Charlie Grant's War

1994 | Oorlogsfilm

Canada 1994. Oorlogsfilm van Martin Lavut. Met o.a. R.H. Thomson, Jan Rubes, Douglas Campbell, Joan Orenstein en Peter Boretski.

Begin jaren 1930 trekt de jonge Canadese Charlie Grant (Thomson) naar Europa. Na een rondreis komt hij aan in Wenen, waar hij reeds de eerste avond bestolen wordt. Een joods echtpaar Jacob (Rubes) en Elizabeth Goldman (Orenstein) neemt hem onder hun hoede. Zo leert hij diamanthandelaar Paul Trefius (Boretski) kennen die de jongeman een baan aanbiedt. Na diens dood krijgt hij de leiding over zijn firma. Op dat ogenblik begint het nazisme door te dringen, gevolgd door de grimmige anti-semitische sfeer. Charlie besluit neutraal te blijven ook al ziet hij de angst onder de joodse bevolking groeien. Dan wordt Oostenrijk geannexeerd aan Duitsland. Ook Canada had zijn Schindler en het was dan ook niet meer dan normaal dat er ook een film aan gewijd werd. Charlie Grant kon zo'n zeshonderd joden het land uitkrijgen met valse papieren. Onderweg wordt wel de koppige anti-joodse stellingname van Canada aangekaard. Uiteindelijk komt Charlie zelf terecht in de concentratiekampen. Een lange, maar boeiende film die op indrukwekkende wijze de stelselmatige groei van de jodenhaat in beeld brengt. Uitstekende acteerprestaties, vooral van Thomson in de titelrol. Anna Sandor schreef het op ware feiten gebaseerde scenario dat door Vic Sarin in filmbeelden werd omgezet. Ultra Stereo.

Quella carogna dell'ispettore Sterling

1968 | Misdaad, Actiefilm

Italiƫ 1968. Misdaad van Hal Brady. Met o.a. Henry Silva, Beba Loncar, Charles Palmer en Paul Carey.

Een moorddadige roofbende vermoordt de zoon van inspecteur Sterling, die er later van wordt beschuldigd de dood van een getuige te hebben uitgelokt. Hij zoekt uit wie achter deze beschuldiging zit. Een middelmatige misdaadfilm.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Charles Palmer op televisie komt.

Reageer