Antonin Dedet

Producer

Antonin Dedet is producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Transit

2018 | Drama

Duitsland/Frankrijk 2018. Drama van Christian Petzold. Met o.a. Franz Rogowski, Paula Beer, Godehard Giese, Lilien Batman en Maryam Zaree.

Verwarrende mix van oorlogs-, liefdes- en politiek drama over Georg (Rogowski), die op de vlucht voor de nazi’s de identiteit van een dode schrijver aanneemt en zo diens adembenemende ex (Beer) leert kennen. Gebaseerd op de gelijknamige Exil-roman uit 1944 van Anne Seghers, maar Petzold verplaatste de handeling naar nu, om aan te geven dat er in 75 jaar tijd bar weinig is veranderd voor vluchtelingen. Soms te afstandelijk en lang is onduidelijk van wie de hinderlijke voice-over komt, maar Petzold verliest nooit de grip op zijn publiek. Slotakkoord van trilogie over ‘liefde tijdens onderdrukking’, waar ook Barbara (2012) en Phoenix (2014) deel van uitmaken.

Yema

2012 | Drama

Algerije/Verenigde Arabische Emiraten/Frankrijk 2012. Drama van Djamila Sahraoui.

Verder met oa Samir Yahia en Ali Zarif. Ouardia (Sahraoui) begraaft haar ene zoon, gedood door een groep gewelddadige islamisten waar haar andere zoon deel van uitmaakt. Effectief opgesloten in haar eigen huis, omgeven door een kaal, dor landschap, vindt Ouardia enige troost in de liefdevolle zorg voor haar tuin. Metaforisch drama met Griekse tragedie-trekjes over de verscheurdheid en sociale broedermoord in Algerije, wordt in verstilde beelden en met weinig dialoog verteld. Mooie hoofdrol van maakster Sahraoui (Barakat!), die met verbeten blikken de effecten van de ontwrichtende strijd verbeeldt. Met Nederlandse ondertiteling.

Looking for Simon

2011 | Drama

Duitsland/Frankrijk 2011. Drama van Jan Krüger. Met o.a. Corinna Harfouch, Nico Rogner, Mehdi Dehbi en Trystan Pütter.

'Waar is Simon?' luidt de hamvraag in dit probleem-o-drama met waterig roadmoviesausje. Die vraag is slechts het dramaturgische excuus om naar aloud filmrecept twee zeer verschillende personages met elkaar op te schepen. Dat zijn Valerie (Harfouch) en Jens (Rogner), respectievelijk moeder en ex-vriend van voornoemde Simon. Allebei willen ze weten waarom hun oogappel ineens verdween. Aldus vangt de gezamenlijke tocht naar Marseille aan, laatst bekende halte van de ertussenuitpieper. Zich praatziek voortslepende zoek-een-ander-en-vind-uzelf-cinema in de verantwoord kale Berliner Schule-stijl: picobello medicijn tegen een goed humeur.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Antonin Dedet op televisie komt.

Reageer