Dragan Nicolic is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Zivot je lep

1985 | Komedie

Joegoslavi00EB 1985. Komedie van Boro Drascovi[KA1]c. Met o.a. Rade Serbedzija, Dragan Nicolic en Sonja Slavic.

Een machinist geeft er de brui aan en zet zijn trein stil op een afgelegen plaats. Op enige afstand is een restaurant waarvan de eigenaar zijn kans schoon ziet eens flink wat geld te verdienen. Na overvloedig alcoholgebruik komt het tot botsingen tussen de plaatselijke bevolking en de treinreizigers. Een zeer onderhoudende zwarte komedie.

Der Falke

1982 | Avonturenfilm

Duitsland/Joegoslavi00EB 1982. Avonturenfilm van Vatroslav Mimica. Met o.a. Franco Nero, Gert Fröbe, Sanja Veynovic, Dragan Nicolic en Gisela Fackeldey.

Een Servische edele verstoot zijn vrouw niet wanneer deze hem ontrouw wordt wanneer ze in Turkse gevangenschap is. Het geheel speelt zich af in de tweede helft van de veertiende eeuw en is de inhoud van een beroemde Servische sage. Dat er in die tijd ook gemarteld en gefolterd werd heeft men zeker niet vergeten.

Soko

1981 | Avonturenfilm, Historische film

Joegoslavi00EB/Duitsland 1981. Avonturenfilm van Vatroslav Mimica. Met o.a. Franco Nero, Gert Fröbe, Petra Peters, Dragan Nicolic en Sanja Vejnovic.

Een heldenepos uit de middeleeuwen, spelend in Servië. Een arme ridder neemt het, uit liefde voor zijn vrouw, niet alleen op tegen de Turken, maar ook tegen zijn mede-edelen. Wat rauw, soms mooi gefilmd. Er wordt nét iets te veel ingegaan op allerlei martelingen en onthoofdingen. De regisseur schreef het scenario met Aleksander Petrovic. Ook bekend als: BANOVI[KA1]C STRAHINJA.