Gayne Whitman is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Yankee Don

1931 | Western

Verenigde Staten 1931. Western van Noel Mason. Met o.a. Richard Talmadge, Lupita Tovar, Julian Rivero, Sam Appel en Gayne Whitman.

Talmadge was een hoofdstuk apart. Geboren in München in 1986 als Ricardo Metezzetti werd hij in de jaren tien stand-in voor o.a. Douglas Fairbanks. Als acteur speelde hij tussen 1920 en 1935, om daarna assistent-regisseur en vervolgens regisseur van de tweede opname-eenheid te worden. Hij werd befaamd door zijn regie van actiescènes en volgde daarin de voetsporen van mensen als Yakima Canutt. In deze door hem zelf geproduceerde doorsneewestern is hij aanvankelijk een bandiet, wordt dan verliefd op Tovar, de dochter van de don, die een ranch heeft waarin de schurken geïnteresseerd zijn en verdedigt dan met de ranch-helpers het gebied tegen de outlaws. Voor een onafhankelijke produktie was deze niet slecht. Frances Jackson bewerkte het verhaal van Madeleine Allen.

Finger Prints

1931 | Mysterie

Verenigde Staten 1931. Mysterie van Ray Taylor. Met o.a. Kenneth Harlan, Edna Murphy, Gayne Whitman, Gertrude Astor en William Worthington.

Serial in tien hoofdstukken. Geheim-agent Harlan moet een bende smokkelaars, bekend als de River Gang, opsporen en uitschakelen. George Morgan, George Plympton en Basil Dickey schreven het script, naar een verhaal van Arthur Reeve, voor Universal.

The Adventurer

1928 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1928. Avonturenfilm van Viachetslav Tourjansky. Met o.a. Tim McCoy, Dorothy Sebastian, Charles Delaney, George Cowl en Michael Visaroff.

McCoy, nu eens niet een officier maar een mijningenieur, wordt verliefd op Sebastian, de dochter van een afgezette president van een Latijnsamerikaans land. Hij helpt haar vader de macht terug te veroveren in een formidabele revolutie. Dit is Tourjansky's enige Amerikaanse film. Hij is beter bekend als Victor Tourjansky. Hij keerde terug naar Europa om vooral in Frankrijk en Duitsland carrière te maken. Clyde De Vinna was de cameraman en Jack Cunningham bewerkte het verhaal van Leon Abrams.