William Pike is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

$1.000.000 Reward

1920 | Thriller

Verenigde Staten 1920. Thriller van George A. Lessey. Met o.a. Lillian Walker, Coit Albertson, William Pike, Leora Spellman en Bernard Randall.

Serial in vijftien hoofdstukken. Walker is de dochter van de rijkste mijnbezitter in Zuid-Afrika, maar wordt daar aan alle kanten bedreigd. Voor haar veiligheid wordt ze naar Californiƫ gebracht. Maar dan sterft papa, en de aandeelhouders loven een beloning van 1 miljoen dollar uit om haar verblijfplaats te vinden. Opnieuw is ze in ernstig gevaar. Arthur Reeve en John Grey verzonnen het verhaal voor Grossman Pictures.

The Master Mystery

1919 | Mysterie, Sciencefiction, Actiefilm

Verenigde Staten 1919. Mysterie van Burton King en E. Douglas Bingham. Met o.a. Harry Houdini, Marguerite Marsh, Ruth Stonehouse, William Pike en Charles Graham.

Serial in vijftien hoofdstukken. Pike is de schurk die in een kasteel woont. Onder dat bouwwerk bewaakt een robot de zaken. Houdini, man van de wet, krijgt opdracht het doen en laten van Pike nader te onderzoeken. Hij krijgt te maken met de robot en met vele technische snufjes waarmee gepoogd wordt hem maar ook Pikes dochter, Marsh, om zeep te helpen. Arthur Reeve en Charles Logue schreven de serial. Houdini (1874-1926) was de befaamde ontsnappingskoning over wiens leven meerdere films zijn gemaakt. Tony Curtis speelde Houdini in een bioscoopfilm en Paul-Michael Glazer in een tv-film. Deze serial was Houdini's filmdebuut. Hij maakte hierna nog enkele films die allen zonder succes bleven. In 1923 stopte hij er mee. Maar zijn status als legende was niet aangetast door de mislukte filmcarriĆØre.

The Carter Case

1919 | Avonturenfilm, Sciencefiction, Mysterie

Verenigde Staten 1919. Avonturenfilm van Donald MacKenzie. Met o.a. Herbert Rawlinson, Marguerite Marsh, Ethel Grey Terry, E. Coit Albertson en William Pike.

Serial in vijftien hoofdstukken. Rawlinson, als detective Craig Kennedy, schiet Marsh te hulp. Zij is de dochter van de eigenaar en belangrijkste geleerde van een chemisch bedrijf. De man wordt door de bandiet Marba vermoord, want die wil m.b.v zijn uitvinding onzichtbaar worden. De detective-verhalen over Kennedy van Arthur Reeve waren populair, dus Oliver Films had hoge verwachtingen. Uiteindelijk bleek dit doorsnee-produkt een matig succes te worden. John W. Grey schreef het scenario.