Claude Champion

Regisseur, Acteur

Claude Champion is regisseur en acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Le pays de mon corps

1972 | Documentaire

Zwitserland 1972. Documentaire van Claude Champion en Agnès Contat.

Hoe een baby en vervolgens het jonge kind de ruimte ontdekt en zijn eigen lichaam leert kennen. En ook welke gevoelsmatige en/of lichamelijke klachten het kind kan hebben en de juiste therapieën daarvoor. Vervolgens verschuift de aandacht langzaam en ongemerkt van het kind naar de leidsters, die zich afvragen wat de zin van hun werk is. Deze film is meer dan een documentaire: het is een opmerkelijke poging om dit onderwerp op een zorgzame en gevoelige wijze vast te leggen, wat in belangrijke mate geslaagd is dank zij het camerawerk van Edouard Winiger.

Quatre d'entre elles

1968 | Biografie

Zwitserland 1968. Biografie van Claude Champion, Jacques Sandoz en Yves Yersin. Met o.a. Mary Adossides, Erika Denzler, Dominique Catton, Yvan Dalain en Hélène Friedly.

Vier vrouwenportretten: Sylvie, Patricia, Erika en Ang[KA2]ele. Alle vier zijn interessant en schitterend neergezet in al hun spontaniteit. Onze voorkeur gaat uit naar Ang[KA2]ele (Yves Yersin), die mooier en interessanter is dan de rest.

Un commerce tranquille

1964 | Komedie

Verenigd Koninkrijk/Zwitserland 1964. Komedie van Mel Welles en Guido. Met o.a. Franco, Georgia Moll, Frank Wolff, Mel Welles en Dawn Brooks.

Gebaseerd op La maison Tellier van Guy de Maupassant. Gedeeltelijk gefilmd in Portugal, waar men vijandig gezind was ten opzichte van dit verhaal over een bordeel. Zeer zwak en bovenal banale dialogen, Maupassant onwaardig.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Claude Champion op televisie komt.

Reageer