Hurd Hatfield: cast.
Er zijn 29 films gevonden.

Lies of the Twins

1991 | Thriller

Verenigde Staten 1991. Thriller van Tim Hunter. Met o.a. Isabella Rossellini, Aidan Quinn, Iman, Claudia Christian en John Pleshette.

Een fascinerende Rossellini als fotomodel wordt verliefd op haar psychiater en diens sadistische broer (geloofwaardige dubbelrol van Quinn). Wat hierop volgt, geeft de kijker het gevoel dat zij er goed aan deed een therapeut te raadplegen. Naar de roman Lives of the Twins van Rosamond Smith. Videoversie gereduceerd tot 90m. Scenario van Mel Frohman en Walter Klenhard.

Her Alibi

1989 | Komedie, Romantiek, Thriller

Verenigde Staten 1989. Komedie van Bruce Beresford. Met o.a. Tom Selleck, Paulina Porizkova, William Daniels, James Farentino en Ronald Guttman.

Geplaagd door een schrijversblok zoekt detectiveauteur Blackwood (Selleck) inspiratie bij moordprocessen in de rechtbank. Daar wordt hij smoorverliefd op de zinnelijke Roemeense Nina (Porizkova) die terecht staat voor doodslag. Blackwood zorgt prompt voor een alibi en neemt haar mee naar huis, maar begint te twijfelen aan haar onschuld wanneer ze wat al te handig blijkt met steek- en schietgerei. Supermodel Porizkova en de charmante Selleck vormen een aangenaam duo en maken van een op zich domme film een plezante farce.

The Perfect Murder

1988 | Mysterie, Thriller, Korte film

Verenigd Koninkrijk​/​​India​/​​Verenigde Staten 1988. Mysterie van Zafar Hai en Robert Stevens. Met o.a. Naseeruddin Shah, Stellan Skarsgård, Dalip Tahil, Madhur Jaffrey en Amjad Khan.

Politieman Shah krijgt een onhandige Zweedse collega op bezoek en samen gaan ze op pad om enige misdaden op te lossen. Niet buitengewoon origineel, maar het camerawerk van veteraan Walter Lassally en de locaties in Bombay zijn schitterend. Een produktie van Ismail Merchant, bekend van de films van James Ivory.

Crimes of the Heart

1986 | Drama

Verenigde Staten 1986. Drama van Bruce Beresford. Met o.a. Diane Keaton, Jessica Lange, Sissy Spacek, Sam Shepard en Tess Harper.

Een familiere[KA3]unie in een slaperig stadje in Mississippi vormt de achtergrond voor de tribulaties van drie excentrieke zusters, die hun haat, jaloezie, hebbelijkheden en onhebbelijkheden eens flink op elkaar kunnen laten botvieren. Deze goedgespeelde film is gebaseerd op het toneelstuk van Beth Henley (die het zelf bewerkte voor de film), waarvoor ze de Pulitzer Prijs gekregen had, maar ze is er niet in geslaagd om de statische beperkingen van de zaal voor de film weg te werken.

Amazing Stories: Gershwin's Trunk

1986 | Musical, Fantasy

Verenigde Staten 1986. Musical van Paul Bartel. Met o.a. Bob Balaban, Lainie Kazan, John McCook, Dana Gladstone en Hurd Hatfield.

Sinds hij gebroken heeft met zijn vroegere partner, McCook, zit componist Balaban zonder inspiratie. Wel heeft hij net een contract getekend met producer Hatfield voor een nieuwe musical, die toevallig opent op de dag dat ook zijn ex-medewerker een stuk gaat creëren. Balaban krijgt hulp vanuit een onverwachte hoek. Leuke fantasie verteld op de typische krankzinnige wijze van Bartel. De acteurs zijn schitterend en bovendien zorgt de onverwachte climax van het scenario van Bartel en John Meyer voor een extra lachsalvo. De levenslustige muziek blijft achteraf nog doorzinderen in je oren. Robert Stevens tekende voor de fotografie.

Lime Street

1985 | Mysterie

Verenigde Staten 1985. Mysterie van Ray Austin. Met o.a. Robert Wagner, John Standing, Lew Ayres, Samantha Smith en Maia Brewton.

Wagner is de Amerikaanse rijke heer James Greyson Culver. John Standing is de typisch Britse gentleman Edward Wingate. Ze werken freelance voor een chique verzekeringsfirma Lime Street in Londen. Ze hebben in deze film als missie de bescherming van een koninklijke familie, waarvan de kroonprins onder verdachte omstandigheden is omgekomen. Wagner en Standing verdenken Hatfield, de vriend van prinses Detmers, ervan erachter te zitten. Pretentieloos tv-voer.

King David

1985 | Drama, Avonturenfilm

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1985. Drama van Bruce Beresford. Met o.a. Richard Gere, Edward Woodward, Alice Krige, Denis Quilley en Niall Buggy.

Een hecht doortimmerde film naar het bijbelverhaal. We volgen David vanaf zijn jeugd, als hij Goliath verslaat, tot zijn ongemakkelijk koningschap. In de tweede helft gaat de zaak scheef: de film begint te haperen en dat doet afbreuk aan het verhaal. Mooi om te zien, dat wel, met Donald McAlpine achter de camera. Sterke muziek van Carl Davis en een schitterende rol van Woodward als de afgezette Koning Saul.

You Can't Go Home Again

1979 |

1979. Ralph Nelson. Met o.a. Hurd Hatfield, Chris Sarandon, Roland Winters, Lee Grant en Tammy Grimes.

Een hecht doortimmerde film naar het bijbelverhaal. We volgen David vanaf zijn jeugd, als hij Goliath verslaat, tot zijn ongemakkelijk koningschap. In de tweede helft gaat de zaak scheef: de film begint te haperen en dat doet afbreuk aan het verhaal. Mooi om te zien, dat wel, met Donald McAlpine achter de camera. Sterke muziek van Carl Davis en een schitterende rol van Woodward als de afgezette Koning Saul.

You Can't Come Home Again

1979 | Drama

Verenigde Staten 1979. Drama van Ralph Nelson. Met o.a. Lee Grant, Chris Sarandon, Hurd Hatfield, Tammy Grimes en Roland Winter.

Een middelmatige filmbewerking van de klassieke roman van Thomas Wolfe over de problemen van een jonge schrijver in de jaren twintig en zijn affaire met een oudere vrouw.

The Word

1978 | Drama, Thriller

Verenigde Staten 1978. Drama van Richard Lang. Met o.a. David Janssen, James Whitmore, Florinda Bolkan, Eddie Albert en Geraldine Chaplin.

Mini-serie in vier delen. Een absurd verhaaltje naar de roman van Irving Wallace over gevonden stukken uit de oudheid waarin een andere kijk op het leven van Jezus Christus wordt gegeven. Janssen is gehuurd om de uitgave te promoten. Weinig interessant - dat vond het publiek destijds ook.

Benjamin Franklin

1974 | Biografie, Historische film

Verenigde Staten 1974. Biografie van Glenn Jordan. Met o.a. Eddie Albert, Alexis Smith, Gig Young, Rene Auberjonois en Victor Buono.

Mini-serie in vier delen, over het leven van de Amerikaanse staatsman Benjamin Franklin, de politicus die zo`n grote rol speelde in de totstandkoming van de Verenigde Staten en het einde van het Engelse kolonialisme. In elk deel wordt een bepaald gedeelte van Franklin`s leven behandeld, en speelt steeds een andere acteur de staatsman, respectievelijk: Albert, Lloyd Bridges, Widmark, Douglas. De andere genoemde acteurs komen in die delen voor. In: THE AMBASSADOR (21.11.74) is Franklin ambassadeur aan het Engelse en Franse hof om eerst te pogen de Engelsen over te halen Amerika haar vrijheid te geven. Toen dat niet lukte ging hij naar Frankrijk om steun te vragen voor de opstandelingen. THE WHIRLWIND (17.12) laat de ontwikkelingen zien die leiden tot de opstand en in deel 3, THE REBEL, (99.1.75) barst die opstand los. Het laatste deel, THE STATESMAN, (28.1.75) toont de inmiddels oud geworden Franklin als behendig en doorzettend politicus. De serie is beladen met sterren en zorgvuldig gemaakt.

The Norliss Tapes

1973 | Thriller, Horror

Verenigde Staten 1973. Thriller van Dan Curtis. Met o.a. Roy Thinnes, Angie Dickinson, Claude Akins, Michele Carey en Vonetta McGee.

Auteur Thinnes verdwijnt, terwijl hij een boek over paranormale verschijnselen aan het schrijven is. Zijn uitgever beluistert tapes die de man tijdens zijn voorbereidingen insprak. Zo komt hij te weten dat Thinnes de zaak Dickinson onderzoekt. Zij is de weduwe van een beeldhouwer en beweert dat ze haar man terugzag in zijn atelier, getransformeerd tot een afgrijselijke zombie. Spannende horror-thriller gebaseerd op de Egyptische mythologie. De suspense wordt knap opgedreven maar op het einde bruusk afgebroken zonder echt verklaard te worden. Dit is te wijten aan het feit dat de producenten een serie voor ogen hadden die er nooit gekomen is. Het sterke scenario is van William F. Nolan, die zich liet inspireren door een verhaal van Fred Mustard Stewart. Knappe speciale effecten en goed camerawerk van Ben Coleman.

Von Richthofen and Brown

1971 | Avonturenfilm, Oorlogsfilm, Historische film, Actiefilm

Verenigde Staten 1971. Avonturenfilm van Roger Corman. Met o.a. John Phillip Law, Barry Primus, Peter Masterson, Robert Latourneaux en Don Stroud.

Law is tijdens WO I de ster van de Duitse luchtmacht. Hij staat bekend als Rode Baron. Voor hem is oorlog een heilige plicht. Zijn tegenhanger is de Canadees Primus, een eenvoudige boer die hoopt dat de oorlog vlug afgelopen zal zijn. Tussen beiden komt het tot een gigantisch duel in de lucht waarbij de Rode Baron het onderspit zal delven. Op virtuoze manier heeft Corman de adembenemende luchtgevechten geregisseerd. De raids zijn in geweldig snel tempo gemonteerd en houden de toeschouwer in spanning. Helaas werken de fragmenten op de grond minder, zodat de film onevenwichtig wordt. Na deze film zou het twintig jaar duren voordat Corman nog eens een film als regisseur zou maken. Scenario van John William en Joyce H. Corrington. Camerawerk van Michael Reed, Peter Allwork, Petr Pechowski en Seamus Corcoran. In Europa uitgebracht als THE RED BARON.

The Boston Strangler

1968 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1968. Misdaad van Richard Fleischer. Met o.a. Tony Curtis, Henry Fonda, George Kennedy, Mike Kellin en Hurd Hatfield.

Fascinerend drama in semi-documentaire stijl, dat in detail de opkomst, achtervolging, vangst en vervolging van een gevaarlijke misdadiger weergeeft. Curtis speelt - onherkenbaar vermomd - een prachtige rol als de wurger. De ingewikkelde techniek met veel beelden tegelijkertijd raakt op de tv verloren en dat geldt dan ook voor een paar belangrijke scènes.

Mickey One

1965 | Drama, Thriller

Verenigde Staten 1965. Drama van Arthur Penn. Met o.a. Warren Beatty, Hurd Hatfield, Alexandra Stewart, Teddy Hart en Jeff Corey.

Beatty speelt een in de knoop geraakte nachtclub-komiek, die op zoek gaat naar een nieuw en zinvol bestaan. Film kan verontrusten door het ongebruikelijke karakter van de held uit het verhaal. Hooglijk ondergewaardeerd, maar fascinerend. Mooi gefilmd en goed gebruik gemaakt van de locaties (Chicago).

Harlow

1965 | Drama, Biografie

Verenigde Staten 1965. Drama van Alex Segal. Met o.a. Carol Lynley, Efrem Zimbalist jr, Barry Sullivan, Hurd Hatfield en Ginger Rogers.

Amateuristisch, geïmproviseerd saai gegeven, vaag gebaseerd op de filmster uit de jaren dertig. Rogers als moeder Harlow is het beste. Op videotape gemaakt. Verdween naar de achtergrond door de Levinefilm met Carroll Baker.

King of Kings

1961 | Drama, Biografie

Verenigde Staten 1961. Drama van Nicholas Ray. Met o.a. Jeffrey Hunter, Siobhan McKenna, Robert Ryan, Hurd Hatfield en Viveca Lindfors.

'I was a teenage Jesus', zo werd deze film in 1961 spottend genoemd. Omdat regisseur Ray vaak over tieners filmde (Rebel Without a Cause) en vooral omdat hoofdrolspeler Jeffrey Hunter als Jezus zo jong en modieus oogde. Hoe leuk de spot ook is, feit is dat King of Kings een serieuze en mooie verfilming is van de tweede helft van de Bijbel. Ondersteund door sterke muziek van Oscarwinnaar Miklós Rózsa, widescreen ansichtkaartbeelden van Milton Krasner (All about Eve), een prima bijcast (onder andere Ryan als Johannes de Doper) en met Orson Welles als verteller, schetst Ray een aannemelijk portret van een verlichte man die in zijn tijd revolutionair bezig was.

Héroes de blanco

1961 |

Spanje​/​​Argentinië 1961. Enrique Carreras. Met o.a. Mercedes Carreras, Hurd Hatfield, Carlos Estrada en Germán Cobos.

Een jonge, knappe vrouwelijke arts komt in een ziekenhuis waar zij deel zal gaan uitmaken van een team dat uitsluitend uit mannen bestaat. Een zeer slechte film.

El Cid

1961 | Avonturenfilm, Biografie, Historische film, Romantiek, Oorlogsfilm, Drama

Verenigde Staten​/​​Spanje​/​​Italië 1961. Avonturenfilm van Anthony Mann. Met o.a. Charlton Heston, Sophia Loren, Hurd Hatfield, Geneviève Page en Raf Vallone.

Eigenlijk geen film voor op tv want dit epos over de Spaanse ridder El Cid die in de 11de eeuw de strijd aanbond met de Moren, moet het vooral hebben van de fraai uitgelichte en grootschalige oorlogstaferelen. Zoals wel vaker bij spektakelfilms houdt het acteren niet over: Heston speelt een beetje saaie, nobele held die ook in de buurt van zijn geliefde Loren vrijwel continu in de plooi blijft. Oscars zaten er niet in, wel een paar nominaties, oa voor de song 'The falcon and the dove'.

The Left-Handed Gun

1958 | Western

Verenigde Staten 1958. Western van Arthur Penn. Met o.a. Paul Newman, Lita Milan, Hurd Hatfield, James Congdon en James Best.

Penn maakte met deze film zijn debuut als regisseur. Hij was al jaren actief op tv. In 1955 maakte hij de tv-film THE DEATH OF BILLY THE KID met Newman in de titelrol. Dat gegeven van Gore Vidal werd nu door Leslie Stevens voor de film bewerkt. Het is een psychologische benadering van het fenomeen William Bonney, alias Billy the Kid, overdreven gespeeld door Newman die er een psychopaat van maakte. Billy was niet links, ook hier is de titel al misplaatst, en of Billy homofiel was is uit de overlevering niet op te maken. Dierkes is de rancher die zich aanvankelijk over de Kid ontfermt en dan vermoord wordt. Billy gaat dan op oorlogspad. Sheriff Pat Garrett krijgt gestalte in Dehner, die Billy's moordenaar wordt. Er is veel over deze versie van Billy's leven geschreven - maar de westernfan pruimde de film niet. Audie Murphy, Robert Taylor en Johnny Mack Brown waren beter dan Newman in hun rollen als Billy the Kid.

The perfect murder

1956 |

Verenigde Staten 1956. Robert Stevens. Met o.a. Philip Coolidge, Mildred Natwick en Hurd Hatfield.

Penn maakte met deze film zijn debuut als regisseur. Hij was al jaren actief op tv. In 1955 maakte hij de tv-film THE DEATH OF BILLY THE KID met Newman in de titelrol. Dat gegeven van Gore Vidal werd nu door Leslie Stevens voor de film bewerkt. Het is een psychologische benadering van het fenomeen William Bonney, alias Billy the Kid, overdreven gespeeld door Newman die er een psychopaat van maakte. Billy was niet links, ook hier is de titel al misplaatst, en of Billy homofiel was is uit de overlevering niet op te maken. Dierkes is de rancher die zich aanvankelijk over de Kid ontfermt en dan vermoord wordt. Billy gaat dan op oorlogspad. Sheriff Pat Garrett krijgt gestalte in Dehner, die Billy's moordenaar wordt. Er is veel over deze versie van Billy's leven geschreven - maar de westernfan pruimde de film niet. Audie Murphy, Robert Taylor en Johnny Mack Brown waren beter dan Newman in hun rollen als Billy the Kid.

Tarzan and the Slave Girl

1950 | Actiefilm

Verenigde Staten 1950. Actiefilm van Lee Sholem. Met o.a. Lex Barker, Vanessa Brown, Robert Alda, Hurd Hatfield en Arthur Shields.

Een stam van leeuwenaanbidders ontvoert Jan (Brown), waardoor Tarzan een gemakkelijke prooi wordt voor Darcel als verlokkelijke halfbloed. Goedkope kitsch. Zie ook: 'Tarzan'-serie.

Destination Murder

1950 | Thriller

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1950. Thriller van Edward L. Cahn. Met o.a. Joyce MacKenzie, Stanley Clements, Hurd Hatfield, Albert Dekker en Myrna Dell.

Vaardig gemaakte B-film over een vrouw, die meent de moordenaar van haar vader te hebben gevonden. Wanneer ze zich wil wreken, wordt deze echter levenloos aangetroffen. Het spoor gaat in de richting van een nachtclubeigenaar, maar ze raakt zo verward dat ze meent zelf schuld te hebben. Een van de drie films, die de regisseur dat jaar draaide.

The Unsuspected

1947 | Misdaad, Drama, Thriller

Verenigde Staten 1947. Misdaad van Michael Curtiz. Met o.a. Claude Rains, Joan Caulfield, Audrey Totter, Constance Bennett en Hurd Hatfield.

Radiopresentator Rains heeft veel succes met zijn moordverhalen. Hij vermoordt zijn nichtje Caulfield, waarna hij in zijn radioprogramma het onderzoek volgt en hij geeft zelfs geregeld aanwijzingen. Een origineel concept voor een thriller, maar het scenario zit nogal gebrekkig in elkaar. Het werd geschreven door Ranald MacDougall, naar een roman van Charlotte Armstrong. De 'série-noir'-sfeer is vakkundig geënsceneerd en Curtiz wordt uitstekend geholpen door zijn acteurs, met Rains voorop, maar dit kan het ontgoochelende script niet redden. Woody Bredell was verantwoordelijk voor de fotografie en Franz Waxman componeerde een efficiënte score.

The Diary of a Chambermaid

1946 | Drama

Verenigde Staten 1946. Drama van Jean Renoir. Met o.a. Paulette Goddard, Burgess Meredith, Hurd Hatfield, Florence Bates en Irene Ryan.

De poging om in Hollywood een film te maken van buitenlandse allure, lukt niet. Goddard - een kamermeisje uit de vorige eeuw - is ingehuurd door Hatfields moeder.

Diary Of A Chambermaid

1946 |

1946. Jean Renoir. Met o.a. Hurd Hatfield, Florence Bates, Irene Ryan, Paulette Goddard en Francis Lederer.

De poging om in Hollywood een film te maken van buitenlandse allure, lukt niet. Goddard - een kamermeisje uit de vorige eeuw - is ingehuurd door Hatfields moeder.

The Picture of Dorian Gray

1945 | Horror, Fantasy, Drama, Thriller

Verenigde Staten 1945. Horror van Albert Lewin. Met o.a. George Sanders, Hurd Hatfield, Donna Reed, Angela Lansbury en Peter Lawford.

Gilmore schildert een prachtig portret van de jonge Dorian Gray (Hatfield), die hij afgebeeld heeft als een adonis. Iedereen die het ziet is onder de indruk en Hatfield verzucht, dat hij zijn ziel zou willen verruilen om zo jong te blijven als het schilderij. Zijn wens wordt vervuld en hij is een gevierde society-held, die de eeuwige jeugd schijnt te bezitten. Tot zijn schrik ontdekt hij dat het schilderij veroudert in plaats van hijzelf.

Dragon Seed

1944 | Oorlogsfilm, Drama

Verenigde Staten 1944. Oorlogsfilm van Jack Conway en Harold S. Bucquet. Met o.a. Harold S. Bucquet, Katharine Hepburn, Walter Huston, Aline MacMahon en Turhan Bey.

Goedbedoelde maar veel te lange film naar Pearl Buck's verhaal over een Chinese stad die wordt verscheurd door de Japanse bezetting. Fascinerende pogingen om de oosterse sfeer te schetsen.

The perfect murder

-1 | Korte film

Verenigde Staten. Korte film van Robert Stevens. Met o.a. Philip Coolidge, Mildred Natwick en Hurd Hatfield.

Goedbedoelde maar veel te lange film naar Pearl Buck's verhaal over een Chinese stad die wordt verscheurd door de Japanse bezetting. Fascinerende pogingen om de oosterse sfeer te schetsen.