Sophie Léger

Acteur

Sophie Léger is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

The Second Arrival

1998 | Sciencefiction, Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten/Canada 1998. Sciencefiction van Kevin Tenney en Kevin S. Tenney. Met o.a. Patrick Muldoon, Jane Sibbett, Michael Sarrazin, Catherine Blythe en Michael Scherer.

Nadat een man dood wordt aangetroffen, ontvangen vijf verschillende mensen, onder wie drie geleerden, een verslaggever en de broer van de overledene, een envelop met daarin details over een naderende invasie van een buitenaardse levensvorm. Voordat men weet wat er eigenlijk aan de hand is, blijken er nog drie van hen in leven te zijn. Er ontstaat voor de drie een race tegen de klok om de ophanden zijnde invasie een halt toe te roepen. (VM/VPRO Gids)

Une petite fille particulière

1994 | Drama

Canada/Frankrijk 1994. Drama van Jean-Pierre Prévost. Met o.a. Alexandra Vandernoot, Jacques Perrin, Monique Spaziani, Geneviève Morin-Dupont en André Melançon.

Vandernoot is een jonge Française die in Montréal woont. Op een dag verandert haar hele leven. Eerst hoort ze dat het vliegtuig waarin haar moeder naar Canada kwam in volle vlucht is neergestort. Later blijkt dat het loterij-briefje dat zij van haar moeder kreeg voor haar vertrek, de hoofdprijs gewonnen heeft: zestig miljoen Franse frank. Maar dit nieuwe fortuin heeft voor haar een bijzonder bittere bijsmaak. Overtrokken drama dat filosofeert over de zin van het leven en de plaats van het geluk. De uitmuntende vertolking van de Belgische actrice Vandernoot redt het niet bepaald overtuigende scenario van Pierre Billon van de complete ondergang. In beeld gebracht door Daniel Jobin.

Le sourd dans la ville

1988 | Film noir, Drama

Canada 1988. Film noir van Mireille Dansereau. Met o.a. Béatrice Picard, Guillaume Lemay-Thivierge, Angèle Coutu, Pierre Thériault en Han Masson.

Een vrouw, die zich duidelijk niet thuisvoelt in een dergelijk milieu, is beland in een deprimerend hotel waarin een bonte verzameling ellendelingen, verslaafden en schilderachtige figuren woont. Zo ook een joch die aan een ongeneeslijke ziekte lijdt. Deze laatste raakt bevriend met Florence, de vrouw, maar niet in die mate dat zij hem ervan kan weerhouden zelfmoord te plegen. Bewerkt naar de niet erg opwekkende roman van Marie- Claire Blais. Deze film laat de kijker onverwachts de meer duistere kanten van Canada ontdekken. Tot en met de smartekreet van een kind aan het slot is het een beeldend en uitermate expressionistisch eerbetoon aan de schilder Edward Munch.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Sophie Léger op televisie komt.

Reageer