Trilok Gurtu

Acteur, Componist

Trilok Gurtu is acteur en componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Mit der Stimme Tanzen

1998 | Documentaire, Biografie, Muziek

Duitsland 1998. Documentaire van Manfred Waffender. Met o.a. Maria João, Mário Laginha, Wolfgang Muthspiel, Trilok Gurtu en Mário Andrea.

Maria João werd geboren in Lissabon. Op haar achtentwintigste gaf ze, aangespoord door haar muziekleraar, haar eerste concert. Ze werd al vlug opgemerkt in jazz-kringen, maar ze wou meer. Ze werkte aan een heel persoonlijke sound die ergens het midden hield tussen jazz, vocalisatie en fado. Korte tijd later werd ze verkozen tot beste zangeres van het jaar in Portugal. Haar faam ging over de grenzen en we volgen haar tijdens een tournee in Duitsland. Repetities en optredens worden afgewisseld met gesprekken over haar muziek met haarzelf en met mensen die met haar werkten, w.o. haar componist, pianist en echtgenoot Mário Laginha. Haar techniek legt ze uit tijdens een muziekles aan het conservatorium van Hannover. Een goede introductie voor mensen die haar niet kennen. Haar fans kunnen genieten van haar muziek die overvloedig aanwezig is. Waffender schreef het scenario. Montage is van Armin Riegel. Teksten worden gesproken door Ellen Schulz en Bernd Ripken. Bernd Meiners stond achter de camera.

Molom, conte de Mongolie

1995 | Drama, Fantasy

Frankrijk 1995. Drama van Marie-Jaoul De Poncheville. Met o.a. Tsededordj, Yondejunaï, V. Agor, Sukhiin Altonkhuyog en D. Anand.

De Mongoolse steppe. De oude sjamaan Molom (Tsededordj) verlaat zijn eiland om op zoek te gaan naar een arend die, toen hij besliste om niet meer te vliegen, een menselijke vorm aannam en onder de wolven ging wonen. Tot zijn grote verbazing treft hij inderdaad een jongen aan bij de wolven. Het is Yonden (Yondejunaï), die jaren geleden door zijn vader in een dronken bui 'vergeten' werd en onder de wolven opgroeide. Molom trekt zich het lot aan van Yonden. Samen trekken ze naar Shambalan. Onderweg onderwijst Molom de jongen over de zeden en gewoonten van zijn volk en over hun verhouding met de goden. Trage, maar bijzonder poëtische film over de vriendschap tussen een oude man en een wolvenkind. Tijdens hun lange tocht ontmoeten ze verschillende geïsoleerd levende gemeenschappen. Zo krijgen we een beeld van het leven in de steppe en ondertussen tevens een bevattelijk inzicht in hun religieuze rituelen. De film biedt ontzaglijk veel stof om te mediteren. De twee amateur-acteurs, die voordien nog nooit een film zagen, geven een onvergetelijke prestatie ten beste. de Poncheville schreef het scenario samen met Pierre Joffroy en Patrick Laurent. De commentaar werd geschreven door Alice de Poncheville en Thomas Harlan en gesproken door Tumendelger Enkhe. Feeërieke fotografie van Jacques Besse. Internationaal uitgebracht als MOLOM: A LEGEND OF MONGOLIA. Dolby Stereo.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Trilok Gurtu op televisie komt.

Reageer