Igo Sym

Acteur

Igo Sym is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Serenade

1937 | Drama

Duitsland 1937. Drama van Willi Forst. Met o.a. Igo Sym, Walter Janssen, Fritz Odemar, Hilde Krahl en Albert Matterstock.

Verfilming van Theodor Storms novelle Viola tricolor met de Peter Kreuder-schlager 'Schön war die Zeit' over een meisje dat met een violist trouwt en hem zijn eerste vrouw probeert te doen vergeten.

Wien, du Stadt der Lieder

1930 | Muziek

Duitsland 1930. Muziek van Richard Oswald. Met o.a. Sigi Hofer, Charlotte Ander, Dora Hrach, Max Hansen en Paul Morgan.

Oswalds eerste geluidsfilm: een Romeo en Julia-verhaal in Wenen, waarin de vloer wordt aangeveegd met kleinburgerlijke bekrompenheid.

Wenn du einmal dein Herz verschenkst!

1929 | Komedie

Duitsland 1929. Komedie van Johannes Guter. Met o.a. Lilian Harvey, Igo Sym, Karl Platen en Alexander Sascha.

Een meisje dat de 'grote wereld' wil leren kennen, gaat als 'blinde passagiere' van Zuid-Amerika naar Europa en belandt in Hamburg in de armen van een reder. De vlotte regie maskeert de zwakke plekken in het scenario. Harvey is geknipt voor haar rol.

Cafe Electric

1927 | Komedie

Oostenrijk 1927. Komedie van Gustav Ucicky. Met o.a. Willy Forst, Marlene Dietrich, Fritz Alberti, Anny Coty en Igo Sym.

In het Weense café uit de titel gonst het van nietsnutten, lichtekooien, avontuurlijke bejaarden heren, kleine misdadigers, onschuldigde maagden, oplichters, handige zakenleiden, die daar allen spanning en ontspanning komen zoeken. De jonge Forst, handig causeur en danser, ontmoet de excentrieke Dietrich, dochter van een rijke koopman. Ze valt voor Forst; ze verbreekt haar verloving met de degelijke Sym. De film komt tot een bepaald hoogtepunt als Dietrich vader vertier komt zoeken in het geladen etablissement. Tweede, zwijgende film van ex- cameraman Ucicky, geproduceerd door de legendarische vader van de Oostenrijkse film Alexander Graf Kolowrat, die een fijne neus had voor toekomstig talent. Het scenario is van Jacques Bachrach en het camerawerk is van Hans Androschin. De decors zijn van Artur Berger. Het Oostenrijkse filmmuseum in Wenen verzorgde een gerestaureerde versie die soms op tv vertoond wordt begeleid door pianospel van Björn Maseng, nadat de film ruim een halve eeuw uit de zalen verdwenen was.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Igo Sym op televisie komt.

Reageer