Bodo Kessler

Cameraman

Bodo Kessler is cameraman.
Er zijn 3 films gevonden.

Reise ins Blaue

1992 | Musical, Experimenteel

Duitsland/Oostenrijk 1992. Musical van Achim Freyer. Met o.a. Zorro Babel Fuchs, Ralf Harster, Michael Hirsch, Rainer Homann en Pavel Janicek.

Filmisch experiment van de schilder en toneelregisseur Freyer. Het is een reis door zijn fantasie, die hij omschrijft als 'filmkunstwerk'. De figuren wisselen doorlopend van gestalte om uiteindelijk terug te keren tot hun oervorm. Traag en te esthetisch stromen zinsbegoochelende beelden over het scherm zonder dat er een verhaal wordt verteld. Soms gaat het er wreed, haast sadistisch aan toe, om dan plotseling poëtische beelden op de kijker los te laten. Het is levend surrealisme gevuld met de meest ondenkbare mutaties en dit alles op muziek van Olivier Messiaen en Erik Satie. Het scenario is van Freyer en Johannes Grebert, die hem bij de regie assisteerde. Niet eenvoudig maar een aanrader voor wie heel wat meer verlangt van film dan een goed verhaal alleen. Het camerawerk is van Bodo Kessler en bevat adembenemend mooie beelden.

Billy Wilder, wie haben Sie's gemacht?

1992 | Documentaire, Biografie

Duitsland 1992. Documentaire van Volker Schlöndorff. Met o.a. Billy Wilder, Volker Schlöndorff en Hellmuth Karasek.

De 86-jarige Billy Wilder behoorde al ruim zestig jaar tot de top van de internationale filmwereld toen Schl[KA3]ondorff en journalist Hellmuth Karasek ([KL]Der Spiegel[KLE]) met hem een lang gesprek over zijn leven en werk voerden. Dit groeide uit tot een niet aflatende stroom van anekdotes afwisselend door Wilder verteld in het Duits en het Engels (met zijn niet te imiteren accent). Wilder, die zich op zijn gemak voelde, haalde heel wat herinneringen op over beroemde acteurs en actrices die hij heeft geregisseerd. Hij vertelt tevens uitvoerig over zijn vlucht voor de nazi's via Parijs naar Hollywood en zijn terugkeer naar Duitsland in 1945 als kolonel bij de eenheid voor psychologische oorlogsvoering van het Amerikaanse leger. Ondanks de lange speelduur verveelt dit filmdocument geen moment. Uiteraard werd het geïllustreerd met tientallen filmfragmenten vanaf zijn Duitse periode tot zijn laatste Hollywood-films. Het was oorspronkelijk de bedoeling deze gesprekken in zes delen uit te zenden. Wilder overleed in 2002 bijna 96 jaar oud. Het camerawerk is van Bodo Kessler.

Der Eintänzer

1978 | Experimenteel

Duitsland 1978. Experimenteel van Rebecca Horn. Met o.a. Rebecca Horn, Geta Constantinescu, Kathleen Marten, Mary Marten en David Warrilow.

Tijdens de afwezigheid van de eigenares (Horn) van de balletstudio neemt de balletlerares (Constantinescu) de leiding over. We zien vervolgens hoe een aantal leerlingen op alle mogelijke manieren en in diverse kostuums hun danspassen gaan uitvoeren. Dan verschijnt er een blinde persoon (Warrilow) die bij haar de (Argentijnse) tango wil leren. Een merkwaardige film van de veelzijdige kunstenares Horn, opgenomen in haar dansschool in New York. Het was haar eerste film met een verhaal en hij laat zien met welke grote vaardigheid zij het ballet beheerst. De opbouw is niet eenvoudig en het merendeel van toevallige kijkers (die het werk van Horn niet kennen) zullen moeite hebben met haar logica. Het scenario is van regisseuse Horn. Het camerawerk is van Bodo Kessler.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Bodo Kessler op televisie komt.

Reageer