Monique Dodd

Acteur

Monique Dodd is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Un vampire au paradis

1991 | Horror, Komedie

Tunesië/Frankrijk 1991. Horror van Abdelkrim Bahloul. Met o.a. Bruno Cremer, Brigitte Fossey, Laure Marsac, Farid Chopel en Hélène Surgère.

Nosfer Arbi (Chopel) ontsnapt uit een psychiatrische inrichting. Hij staat bekend als De Vampier van Clichy omdat hij zijn slachtoffers in de keel bijt. Nathalie (Marsac), het knappe dochtertje van Madame (Fossey) en Monsieur Belfond (Cremer) ziet hem in de tuin. 's Avond aan de maaltijd bejegent ze haar vader op een onheuse toon, in een totaal onbekende taal. Achteraf kan zij zich er niets meer van herinneren. Dit voorval herhaalt zich telkens als de woede zich in haar ontsteekt. Haar ouders nemen aan dat het meisje Arabisch spreekt en ze laten een Islamitische geestelijke opdagen omdat ze vrezen dat ze bezeten is. Lichtvoetige vampierenkomedie met voor de verandering eens een Noord-Afrikaanse vampier. Echt ernstig moet je het allemaal niet nemen, maar het is soms wel amusant. Marsac speelt haar rol uitstekend en Chopel is een macabere kerel. Geschreven door de uit Algerije afkomstige regisseur Bahloul, die en passant de draak steekt met racisme en discriminatie, die schering en inslag zijn in het dagelijkse leven in Frankrijk. Jean-Francis Gondre stond achter de camera.

Les Mecs, les Flics et les P...

1975 | Misdaad

Frankrijk 1975. Misdaad van Alphonse Beni. Met o.a. Alphonse Beni, Monique Dodd, Deddy Lemardeley, Jean Moulard en Michel Charrel.

Een vaag, waardeloos en bloederig verhaal over afrekeningen in de onderwereld. De dienstdoende politie-inspecteur komt erachter dat zijn eigen broer de schuldige is en neemt vervolgens ontslag. Lukraak gefilmd. Je vraagt je af waar de regisseur zulke onbenullige acteurs heeft gevonden (inclusief zichzelf in een dubbelrol). De film draagt bovendien een fascistoïde ideologie uit.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Monique Dodd op televisie komt.

Reageer