Georges Rodenbach

Auteur

Georges Rodenbach is auteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Bruges-la-morte

1976 | Drama, Experimenteel, Horror

Verenigde Staten 1976. Drama van Ronald Chase. Met o.a. Richard Easton, Kristin Milward, Anthony Daniels en Gwen Whitby.

Paul (Easton) idealiseert zijn overleden echtgenote op haast morbide wijze. Het is zijn strijd tegen een wereld die hij zelf heeft gecre[KA3]eerd en die uiteindelijk resulteert in zijn wedergeboorte. Dit verhaal vormt het uitgangspunt van de film met dubbelzinnige personages en symbolische nachtelijke tochten over een kanaal. Er is een toneelgezelschap, dat een stuk opvoert met een man die op een kerkhof in het huwelijk treedt in een wereld, bevolkt door schaduwen van droomfiguren, magi[KA3]ers, pierrots en geesten, terwijl er zich bovennatuurlijke gebeurtenissen voordoen. Het regiedebuut van Chase, een kunstschilder die zich baseerde op het werk van James Ensor voor de kostuums en de maskers. Het scenario is van regisseur Chase en Pier Farri naar de roman van Georges Rodenbach, waaraan zij hun eigen (Amerikaanse) interpretatie gaven. Het camerawerk is van regisseur Chase, die op locatie in Brugge filmde en de camera hanteerde als een schilderspalet met penselen.

Grazy

1915 | Drama

SU 1915. Drama van Jevgenij Bauer. Met o.a. Alexander Vyrubov, N. Chernobaewa, Tina Viarskaya en Viktor Arens.

Een vrouw doet een weduwnaar aan zijn gestorven echtgenote denken. In de hoop weer volmaakt gelukkig te worden, hertrouwt hij met haar en stort zich in de ellende. Herondenkt werk van een grote meester van de Russische zwijgende film. Scenario van M. Basow en Valentin Turkin naar de roman Bruges la Morte van Georges Rodenbach. Het camerawerk is van Boris Zavelev.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Georges Rodenbach op televisie komt.

Reageer