Kasper Winding is acteur en componist.
Er zijn 6 films gevonden.

The Salvation

2014 | Western, Drama

Denemarken/Verenigd Koninkrijk/Zuid-Afrika 2014. Western van Kristian Levring. Met o.a. Mads Mikkelsen, Eva Green, Jeffrey Dean Morgan en Eric Cantona.

In deze Deense western is Mads Mikkelsen boer Jon, die na jaren ploegen in Amerika eindelijk zijn vrouw en zoon kan laten overkomen. Maar al in de koets richting boerderij gaat het mis. In een prachtige, van spanning druipende scène vergrijpt een boef zich aan Jons vrouw. Wanneer oud-soldaat Jon vervolgens wraak neemt, krijgt hij de broer van de boef, een nog veel grotere schurk, achter zich aan. Met liefde voor het genre gemaakte ode aan de western voegt zelf niets toe. Op het prachtige, granieten gezicht van Mikkelsen na.

The Riot Club

2014 | Drama

Verenigd Koninkrijk 2014. Drama van Lone Scherfig. Met o.a. Max Irons, Sam Claflin, Holliday Grainger, Douglas Booth en Sam Reid.

Verfilming van het bejubelde toneelstuk Posh uit 2010, waarin schrijfster Laura Wade een gefictionaliseerde versie van Oxfords beruchte Buddington Club (oud-premier David Cameron en ex-burgemeester van Londen Boris Johnson waren lid) introduceerde. Centraal staat het jaarlijkse diner, waarin de bevoorrechte leden traditiegetrouw het servies en meubilair van een restaurant aan gort slaan. Bedoeld als choquerende ontleding van de Britse klassenmaatschappij, maar regisseuse Scherfig (An Education, Wilbur Wants to Kill Himself) weet nooit de juiste balans tussen satire, oprecht drama en romantiek te vinden.

Op eigen houtje

1998 | Jeugdfilm, Familiefilm

Denemarken 1998. Jeugdfilm van Lone Scherfig. Met o.a. Clara Johanne Simonsen, Kasper Emanuel Stæger, Pernille Kaae Høier, Ann Eleonora Jørgensen en Birthe Neumann.

Alleenstaande moeder Linda is een kleptomane. Als zij weer eens de gevangenis in moet, verzint Kasper (11), de oudste van drie kinderen, een list. Hij zegt tegen de kinderbescherming dat zijn vader weer thuis is en in bad zit. De ambtenaren trappen er in en er breekt een vrolijke tijd aan voor Kasper en zijn twee jongere zusjes. Deense variant op Home Alone relativeert op speelse wijze het absolute gezag van ouderen. Het aardige scenario is van Jørgen Kastrup en regisseur Scherfig, die de oorspronkelijke jeugdroman van Martha Christensen bewerkten.

Den Store Badedag

1991 | Familiefilm

Zweden/Denemarken 1991. Familiefilm van Stellan Olsson en Stellan Olson. Met o.a. Erik Clausen, Nina Gunke, Benjamin Tothenborg Vibe, Hasse Alfredsson en Liselotte Lohmann.

Een buitengewoon aardige bekroonde film, gezien door de ogen van een zes-jarig kind, maar buiten het beeld verteld door het 'kind' dat inmiddels volwassen is, over een dagje aan het strand met zijn ouders en de buren. Aan de hand van allerlei flash-backs wordt het geheel ingevuld: pa, een eenvoudige metaalarbeider uit Kopenhagen, die opsnijdt over zijn verzonnen jeugdervaringen in de pampa's van Argentinië; ma, een goedige huissloof van Zweedse komaf en de buren, waartegen vader nog nimmer gesproken heeft. Gesitueerd rond 1936 ten tijde van de Grote Depressie. Een blijvertje, net zoals de liedjes van Louis Davids.

Take It Easy

1986 | Komedie

Denemarken 1986. Komedie van Jesper Höm. Met o.a. Nikolaj Engelund, Martin Elley, Maurice Weddington, Eddie Skoller en Mek Pek Falk.

Deense tieners gaan na WO II de zwarte markt op om te kunnen swingen op de Fats Waller-achtige muziek van de in Denemarken legendarische pianist-zanger-componist Mathisen in de 'Munchen'- kroeg in Kopenhagen. Goed weergegeven mode- en levensstijl van 1945, maar houterige amateuracteurs en in de plaats van rock- en jazzmusici had men beter een beroep kunnen doen op de oorspronkelijke platen van Mathisen.

Mig og Charly

1978 | Drama

Denemarken 1978. Drama van Morten Arnfred en Henning Kristiansen. Met o.a. Kim Jenson, Allan Olsen, Ghita Nørby, Helle Nielsen en Finn Nielsen.

Een puber vindt geen werk na de beëindiging van zijn schooltijd en kan in de provinciale samenleving zijn draai niet vinden. Hij sluit vriendschap met een jongen uit een opvoedingsinstituut, die zijn latente verzetsgevoelens aanwakkert. De film geeft een boeiend en genuanceerd portret van een generatie die - na de ideologische revolutie van de jaren 1960-70 - geen andere mogelijkheid heeft om de gezapige maatschappij aan te vechten dan de bende-criminaliteit.