Tapas Pal

Acteur

Tapas Pal is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Tale of a Naughty Girl

2002 | Drama

India 2002. Drama van Buddhadev Dasgupta. Met o.a. Ram Gopal Bajaj, Tapas Pal, Arpan Basar, Rituparna Senggopta en Samata Das.

Op de dag dat de eerste mens een voet op de maan zet, stapt de jonge Lati in een trein. Weg van het lot dat haar moeder, een prostituee, voor haar dochter had bedacht: een huwelijk met een rijke oudere man. Lati wil studeren, iets van de wereld zien. Regisseur Dasgupta (1944) baseerde zijn script op een kort verhaal van Prafulla Roy en gebruikte eveneens gedichten van eigen hand voor een mooi drama dat zich afspeelt in liefdevol in beeld gebracht Bengalen.

Manda Meyer Upakhyan

2002 | Drama

India 2002. Drama van Buddhadeb Dasgupta. Met o.a. Samata Das, Rituparna Sengupta, Arpan Basar, Tapas Pal en Ram Gopal Bajaj.

In een dorpje in West-Bengalen houdt Rajani (Sengupta) het hoofd boven water door joviaal haar gunsten te verlenen als ma[KA4]itresse aan rijke mannen. Zij wil haar dochter Lati (Das), die nog een tiener is, een zelfde lot besparen, door haar uit te huwelijken aan een steenrijke oude sok. Voor Rajani zou dit de ontsnapping betekenen aan het kommervolle bestaan voor hen beiden, maar Lati werkt niet mee. Ze wil haar schoolopleiding voltooien en smeert hem tenslotte naar Calcutta met hulp van haar leraar (de climax en tevens het einde van de film als zij de trein binnenstapt). Regisseur Dasgupta, die graag in zijn eigen staat Purulia werkt en filmt, heeft er de nodige subplots tussen gewoven die gaan over een taxichauffeur, die dames van lichte zeden onbezoldigd rondrijdt, de maanlanding in 1969, een ouder echtpaar, een kat en een intelligente aap. Het scenario is gebaseerd op prachtige gedichten; de rolprent bevat de nodige luisterrijke muziek en wordt gesierd door fraai spel van de aantrekkelijke rolverdeling. De speelduur van slechts anderhalf uur, de festivalversie, maakt dit sociaal getinte melodrama toegankelijk voor westelijke kijkers.

Uttara

2000 | Drama, Bollywood

India 2000. Drama van Buddhadev Dasgupta. Met o.a. Jaya Seal, Tapas Pal, Shankar Chakraborty, R.I. Asad en Tapas Adhikari.

Nemai (Pal) en Balaram (Chakraborty) zijn overwegwachters bij de spoorwegen in een afgelegen uithoek in Bengalen in India. Er passeren maar weinig treinen. Ze zijn evenwel met hun tamelijk saaie en uitzichtloze bestaan beslist niet ontevreden. Behalve de sociale zekerheid door het werk, vermaken ze zich best met hun gezamenlijke hobby: de worstelsport. Ze hebben immers zee[KA3]en van tijd. Het gaat hen niet om wie er wint, maar om het gebeuren zelf. Dan gaat Balaram trouwen met de schone Uttara (Seal). Hierdoor slaat hun bestaan en vooral dat van Nemai uit de balans. Er ontstaat onrust en in India lopen de gemoederen snel op: binnen de kortste keren staan hindoes uit het dorpje tegenover fundamentalistische moslims. De 56-jarige regisseur Dasgupta kreeg op het festival van Venetiƫ de regieprijs, maar dat zegt een Westeuropese kijker weinig. Die heeft geen oog voor de prachtige, trage beelden. Die kijker meent dat de spelprestaties houterig en amateuristisch zijn en hij vindt eveneens dat er technisch van alles en nog wat hapert aan de film. En hij heeft gelijk. Uitsluitend geschikt voor de allerfijnste fijnproevers onder de meest pretentieuze kijkers. Het homoerotische scenario is van regisseur Dasgupta naar een verhaal van Samaresh Bose. Het camerawerk is van Asim Bose. Exporttitel: THE WRESTLERS.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Tapas Pal op televisie komt.

Reageer