Mirta Miller is acteur.
Er zijn 34 films gevonden.

El Ultimo Kamikaze

1984 | Misdaad

Spanje 1984. Misdaad van Jacinto Molina. Met o.a. Paul Naschy, Manolo Tejada, José Bódalo, Julia Saly en Irán Eory.

Twee bendes dagen elkaar uit en nemen huurmoordenaars in dienst om af te rekenen met de respectievelijke bazen. Een van de films die het duo Molina-Naschy maakte met Japans geld. Het geweld, dat in de vorige films voorkwam, is nu op de achtergrond geraakt. In ieder geval biedt deze film niets bijzonders.

El Cepo

1982 | Horror

Spanje 1982. Horror van Francisco Rodríguez. Met o.a. Jack Taylor, Mirta Miller, Claudia Gravy en Juan Messeguer.

Een knappe prostituée neemt samen met een vriendin haar toevlucht tot een huis van een van haar betere cliënten. Deze cliënt is een zeer raadselachtig man. Een middelmatige en triviale horrorfilm waarin de waardeloze Jack Taylor een van zijn schaarse hoofdrollen speelt.

Sexo sangriento

1980 | Erotiek, Horror

Spanje 1980. Erotiek van Manuel Esteba. Met o.a. Ovidi Montllor, Mirta Miller, Diana Conca en Vicky Palma.

Een parapsychologe komt in een verlaten dorp aan met twee vriendinnen. Een typische en waardeloze vermenging van erotiek en bloed.

Suave, cariño, muy suave

1978 | Komedie, Erotiek

Mexico/Spanje 1978. Komedie van Luis María Delgado. Met o.a. Andrés García, Mirta Miller en Javier Escrivá.

Een huis-aan-huis-verkoper wordt altijd door de vrouwelijke klanten versierd. Een erotische macho-komedie: volstrekt onuitstaanbaar.

La Sombra de un recuerdo

1978 | Misdaad, Erotiek

Spanje 1978. Misdaad van José Antonio Barrero. Met o.a. Manuel Tejada, Sara Lezana, Mirta Miller en Taida Urruzola.

Een psychopaat doodt de tijd met het verkrachten en vermoorden van mooie vrouwen. Waardeloos.

Niñas al salón

1977 | Komedie, Erotiek

Spanje 1977. Komedie van Vicente Escrivá. Met o.a. Dagmar Lassander, José Luis Lopéz Vázquez, José María Prada, Simón Andreu en Silvia Tortosa.

Het verhaal speelt in een bordeel ná de Spaanse burgeroorlog. Een commerciële mislukking - niet verbazingwekkend, aangezien de film middelmatig, schijnheilig en grof is, ondanks de hoge kosten en de goede acteurs.

La Oscura historia de la prima Montse

1977 | Drama

Spanje 1977. Drama van Jordi Cadena. Met o.a. Ana Belén, Ovidi Montllor, Mirta Miller en Xavier Elorriaga.

Een Catalaans meisje verkeert in een hevige geestelijke crisis. Deze produktie werd gemaakt om de populariteit van de gelijknamige roman van Juan Marsé te exploiteren. Zeer slecht geregisseerd en navenant ontvangen.

Doña perfecta

1977 | Drama

Spanje 1977. Drama van César Fernández Ardavín en Cesar Fernandez Ardavin. Met o.a. Julia Gutiérrez Caba, Victoria Abril, Manuel Sierra, Mirta Miller en Emilio Gutiérrez Caba.

In een provinciestad verspreidt een zure oude vrijster geruchten. Een zielige en stereotype verfilming van een literair werk, gemaakt door een deskundige regisseur.

Do

1977 | Drama

Spanje 1977. Drama van César Fernández Ardavín. Met o.a. Julia Gutérrez Caba, José Luis Lopéz Vázquez, Victoria Abril, Manuel Sierra en Mirta Miller.

In een provinciestad verspreid een zure oude vrijster geruchten. Een zielige en stereotype verfilming van een literair werk, gemaakt door een deskundige regisseur.

Retrato de familia

1976 | Drama

Spanje 1976. Drama van Antonio Giménez-Rico. Met o.a. Antonio Ferrandis, Amparo Soler Leal, Mónica Randall, Miguel Bosé en Mirta Miller.

Het uitbreken van de Spaanse burgeroorlog in een stad binnen de Franquistische zone met alle gevolgen vandien. Een vervelende film die een absoluut gebrek aan houvast heeft.

Pepito piscinas

1976 | Komedie

Spanje 1976. Komedie van Luis María Delgado. Met o.a. Fernando Esteso, Mirta Miller, Helga Liné en Susana Estrada.

De avonturen van een belachelijke playboy rond een zwembad. Het begin van de populariteit van de mislukte komiek Fernando Esteso, die weldra uitsluitend voor Mariano Ozores zou werken.

Mauricio, mon amour

1976 | Komedie

Spanje 1976. Komedie van Juan Bochs. Met o.a. Arturo Fernández, Amparo Muñoz, Mary Francis en Mirta Miller.

Mauricio is opgenomen in een kliniek om zich te laten behandelen wegens zijn overmatige viriliteit. Smakeloos, denigrerend en walgelijk.

El In...moral

1976 | Komedie

Spanje 1976. Komedie van José Canalejas. Met o.a. De gebroeders Calatrava, Mirta Miller, Loretta Tovar en Lina Canalejas.

Twee mafialeden die terreur uitoefenen, komen tegenover elkaar te staan door de bezetting van een buurt. Even onuitstaanbaar als de overige films van de gebroeders Calatrava.

Alcalde por elección

1976 | Komedie

Spanje 1976. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Alfredo Landa, Mirta Miller, Florinda Chico en Antonio Ozores.

Iedere keer als een dorpsbewoner de stad bezoekt, komt hij met totaal andere gewoontes terug. Dit is een slechte kopie van de toch al middelmatige film NO DESEARÁS AL VECINO DEL 5.

Amazzoni donne d'amore e di guerra

1974 | Avonturenfilm

Italië/Spanje 1974. Avonturenfilm van Al Bradley. Met o.a. Lincoln Tate, Lucretia Love, Paola Tedesco, Solvy Scubing en Robert Widmark.

Stuntelige Z-film met wraaklustige amazones die in exotische jungles mansvolk achterna zitten. Waarom wordt nooit helemaal duidelijk in deze in iemands achtertuin gefilmde, vermoeiende exploitatie vol routineus geweld en schuchtere seks. Achter het pseudoniem Al Bradley verschuilt zich een beschaamde Alfonso Brescia.

Un Casto varón español

1973 | Komedie, Erotiek

Spanje 1973. Komedie van Jaime de Armiñán. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Esperanza Roy, Patty Shepard, Mirta Miller en Teresa Rabal.

Een schuchtere Spanjaard op rijpere leeftijd erft een Engels bordeel met de vier knappe meisjes, die daar bijhoren. Een belachelijk dom bijprodukt.

Santo contra el doctor Muerte

1973 | Sciencefiction, Avonturenfilm

Spanje/Mexico 1973. Sciencefiction van Rafael Romero Marchent. Met o.a. Santo, Carlos Romero Marchent, Jorge Rigaud, Helga Liné en Mirta Miller.

Santo en een Interpol-detective bieden het hoofd aan Doctor Muerte, een krankzinnige wetenschapper die schilderijen restaureert door middel van een stof die hij aan zijn modellen onttrekt. De laatste film uit de serie met Santo als hoofdpersoon die in co-produktie met Spanje in dit land gerealiseerd werd. Het is ook een van de beste films uit de serie, waarin elementen van de serial goed gebruikt werden, en waarvan de fotografie prachtig is.

Pisito de solteras

1973 | Komedie

Spanje 1973. Komedie van Fernando Merino. Met o.a. Alfredo Landa, Mirta Miller, Mari Carmen Prendes en Mónica Randall.

Het leven van een zielepoot wordt geobsedeerd door seks. Even onuitstaanbaar als de overige komedies waarin Alfredo Landa de hoofdrol speelde.

Los Viajes escolares

1973 | Drama

Spanje 1973. Drama van Jaime Chávarri. Met o.a. Bruce Robinson, Maribel Martín, Ramiro Oliveros, Lucía Bosé en Guillermina Motta.

Een jongen leeft in een decadente familiekring die hem niet begrijpt. In zijn eerste film viel Chavarri het familiemilieu al hevig aan. De film had minder succes dan de volgende.

La Rebelion de las muertas

1973 | Horror

Spanje 1973. Horror van Leon Klimovsky. Met o.a. Paul Naschy, Romy, Mirta Miller, Vic Winner en Maria Kosti.

Een Hindoe neemt wraak op een Engelse familie omdat hij zich beledigd voelt en stuurt een stel zombies op hen af. Een bijzonder stuntelig werkje, met scenarioschrijver Naschy (Jacinto Molina) in een driedubbele rol. Ook bekend als VENGEANCE OF THE ZOMBIES.

La Chica del Molino Rojo

1973 | Misdaad

Spanje 1973. Misdaad van Eugenio Martín. Met o.a. Marisol, Renaud Verley, Mel Ferrer, Manuel de Blas en Silvia Tortosa.

Een miljonair van middelbare leeftijd neemt een even fraai als eerlijke cabaretière in dienst met als doel een hem vijandig gezinde jongen in een hinderlaag te lokken. Belachelijk erotisch melodrama, één van de films die het imago van de voormalige kinderster Marisol probeerden te veranderen.

cielo No firmes más letras

1972 | Komedie

Spanje 1972. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Alfredo Landa, José Luis Lopéz Vázquez, Mirta Miller en Mari Carmen Prendes.

Een armzalige boekhouder wordt er toe aangezet steeds meer wisselbrieven te ondertekenen. Een alledaagse komedie, waarin zonder enig talent de consumptiemaatschappij wordt geïroniseerd.

Simón, contamos contigo

1972 | Komedie

Spanje 1972. Komedie van Ramón Fernández. Met o.a. Alfredo Landa, Rossana Yanni, Mirta Miller en Ingrid Garbo.

Een pechvogel erft een liefdes-toverdrankje. In één woord verschrikkelijk.

Los Novios de mi mujer

1972 | Komedie

Spanje 1972. Komedie van Ramón Fernández en Ramon Fernandez. Met o.a. Alfredo Landa, Esperanza Roy, Helga Liné, Mirta Miller en Jaime De Mora Y Aragon.

Omdat zij denkt dat haar man haar heeft bedrogen, besluit een vrouw uit jaloezie haar echtgenoot te kwellen. Een typisch verfoeilijke komedie waarin Alfredo Landa in die tijd zo vaak een rol vervulde.

Ligue story

1972 | Komedie

Spanje 1972. Komedie van Alfonso Paso. Met o.a. Tony Lablanc, Manolo Gómez Bur, Cassen, Rafael Alonso en Diana Lorys.

Verschillende liefdesanekdoten vlechten zich aaneen in het kader van een consultatiebureau voor paren. Een afschuwelijke en achterlijke pseudo-komedie.

La Rebelión de las Muertas

1972 | Horror

Spanje 1972. Horror van Leon Klimovsky. Met o.a. Mirta Miller, Víctor Alcázar en Jacinto Molina.

Verschillende liefdesanekdoten vlechten zich aaneen in het kader van een consultatiebureau voor paren. Een afschuwelijke en achterlijke pseudo-komedie.

El Padre de la criatura

1972 | Komedie

Spanje 1972. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Paco Martínez Soria, Florinda Chico, José Sacristán, Antonio Ferrandis en Mirta Miller.

Een bejaard echtpaar wil de vrolijkheid van vroeger weer terug zien te krijgen. Evenals alle overige komedies met Martínez Soria waardeloos.

El Gran amor del conde Dracula

1972 | Horror, Thriller

Spanje 1972. Horror van Javier Aguirre. Met o.a. Paul Naschy, Haydée Politoff, Rossana Yanni, Mirta Miller en Ingrid Garbo.

Ongeluk met een diligence noodzaakt de jeugdige passagiers tot overnachting in een verlaten hospitaal waar Graaf Dracula resideert. Ze worden allen tot vampiers gemaakt op [KA1]e[KA1]en meisje na, op wie Dracula echt verliefd wordt en van wie hij vrijwillige overgave verlangt. Ze weerstaat hem en pleegt zelfmoord. De op zichzelf interessante toevoeging van romantische passie aan de bekende horror, wordt n[KA2]og minder overtuigend uitgewerkt dan de `verplichte sc[KA2]enes` in hun doorzichtige trucages en (duidelijk mediterrane in plaats van Middeneuropese) lokalisering. Naschy - zonder het verhullende masker van zijn andere horror-rollen - etaleert ook alleen Spaans pathos.

Busco tonto para fin de demana

1972 | Komedie

Spanje 1972. Komedie van Ignacio F. Iquino. Met o.a. Cassen, Isabel Garcés, Mirta Miller en Santi Sans.

Een goedkope playboy besteedt het geld van zijn tante aan vrouwen, zonder er iets voor terug te krijgen. De typisch moeizame komedie van Iquino.

Vente a ligar al Oeste

1971 | Komedie

Spanje 1971. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Alfredo Landa, José Sacristán, Mirta Miller en Antonio Ferrandis.

De duizend en eé[KA1]n avonturen waarin een Spaanse figurant bij een Amerikaanse superproduktie verwikkeld raakt. Het typisch komische verhaal van Landa, bij deze gelegenheid gesitueerd in het in die tijd cinematografisch florerende Almeria.

Una Chica casi decente

1971 | Komedie

Spanje 1971. Komedie van Germán Lorente. Met o.a. Rocío Jurado, Adolfo Celi, Máximo Valverde en Mirta Miller.

Een sluwe oplichter is doodsbenauwd dat zijn dochter haar maagdelijkheid verliest. Beschamende komedie waarin Rocío Jurado en Máximo Valverde zich naast Adolfo Celi ontzettend lopen aan te stellen.

Los Días de Cabirio

1971 | Komedie

Spanje 1971. Komedie van Fernando Merino. Met o.a. Alfredo Landa, Helga Liné, Simón Andreu, Teresa Rabal en Gela Geisler.

Op zekere dag besluit een klassieke doorsnee-Spanjaard een 'gigolo' te worden. Een smadelijke parodie op de klassieke film van Fellini: LE NOTTI DI CABIRIA.

Doctor Jekyll y el hombre-lobo

1971 | Horror

Spanje 1971. Horror van Leon Klimowsky. Met o.a. Paul Naschy, Shirley Corrigan, Jack Taylor, Mirta Miller en Luis Induni.

Het kleinkind van Dr. Jekyll geeft een pechvogel, die onder de vervloeking van de weerwolf lijdt, een injectie met het drankje dat hem in Mr. Hyde verandert. Een op zich al idioot onderwerp dat bovendien vanwege de slechte regie van Kilimowsky en het slechte draaiboek van Paul Naschy een volledige mislukking werd. Een en ander doet niets af aan de stimulerende en uiterst filmgenieke sensualiteit van de actrices (Corrigan en Miller) alsmede aan de aantrekkelijke persoonlijkheid van Taylor.

La Señorita de Trevelez

1935 | Drama

Spanje 1935. Drama van Edgar Neville. Met o.a. Antoñita Colomé, María Gámez, Alberto Romea, Nicolás Rodríguez en Elisa Ramírez.

In een klein provinciestadje moet een vrouw haar eenzaamheid leren accepteren. De eerste belangrijke film van Neville, die de toekomstige klassiekers van de Spaanse cinema als CALLE MAYOR of LA TÍA TULA al aankondigt. Een prachtige verfilming van het toneelstuk van Carlos Arniches.