Stig Lasseby

Regisseur

Stig Lasseby is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Pelle Svanslös i Amerikatt

1985 | Familiefilm, Animatie

Zweden 1985. Familiefilm van Stig Lasseby.

Deze tekenfilm met Peter, de kat zonder staart, is charmant. Peter krijgt het aan de stok met een super-gemene, boefachtige zwerver, Hobo Mans, maar uiteraard komt hij als winnaar uit de strijd naar voren. Verder niet bijster origineel. In de oorspronkelijke versie met de stemmen van Erik Lindgren, Ewa Fröhling en Ernst-Hugo Järegȧrd, Björn Gustafson, Carl Billquist, Eddie Axberg, Lena-Pia Bernhardsson, Nils Eklund, Charlie Elvegȧrd, Ȧke Lagergren, Hans Lindgren, Gunilla Norling, Jan Nygren, Agneta Prytz, Mille Schmidt, Jan Sjödin, Stellan Skarsgȧrd. Het scenario is van Leif Krantz. Het camerawerk is van Eberhard Fehmers, Lars Bȧng en Hans Nerdell.

Pelle Svanslös

1983 | Animatie, Familiefilm

Zweden 1983. Animatie van Stig Lasseby en Jan Gissberg.

In de koeienstal van een Zweedse boerderij worden vijf schattige jonge katten geboren. Een van hen, een zwart-wit katertje heeft geen staart. Daarom is hij het mikpunt van spot. De animatie is niet altijd even vlot en het beperkte budget wordt verraden door de soms haperende beelden of grove tekeningen. Op een speelse manier wordt geprobeerd discriminatie te behandelen.

Agaton Sax

1977 | Animatie

Zweden 1977. Animatie van Stig Lasseby.

Dit is de eerste Zweedse avondvullende tekenfilm. Agaton, een welgedane, besnorde heer, is de hoofdredacteur van een kleine provinciale krant. Maar daarnaast is hij ook een privé- detective die een computer heeft ontworpen, waarin hij alle gegevens invoert met betrekking tot misdaden en misdadigers over de hele wereld. Boeven willen de computer stelen om de perfecte misdaad te kunnen plegen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Stig Lasseby op televisie komt.

Reageer