André Melançon

Regisseur, Acteur, Componist

André Melançon is regisseur, acteur en componist.
Er zijn 9 films gevonden.

Daniel and the Superdogs

2004 | Familiefilm, Drama

Canada/Verenigd Koninkrijk 2004. Familiefilm van André Melançon. Met o.a. Matthew Harbour, William Phan, Annie Bovaird, Dorothée Berryman en Macha Grenon.

De 'Superdogs' zijn Canadese circushonden die heel Noord-Amerika afreizen om hun kunstjes te vertonen. Nu treden ze op in een film, zij het niet al te prominent - qua hondenstunts valt het allemaal een beetje tegen. De nadruk ligt op de elfjarige Daniel (Harbour), die met zijn vader in een dorp in Quebec woont. Sinds zijn moeder is overleden dreigt de jongen nogal te ontsporen, maar wanneer hij een straathond mag klaarstomen voor de Superdogs-show heeft dat een positieve uitwerking. Sympathiek maar voorspelbaar gezinsvermaak vol wijze levenslessen.

L'instit : Le boulard

1995 | Drama

Frankrijk/Zwitserland/Canada 1995. Drama van André Melançon. Met o.a. Gérard Klein, Emmanuel Bilodeau, Gabriel Duchesneau-Pölhuber, Linda Sorgini en Muriel Dutil.

De leraar (Klein), die komt invallen wordt in het kader van een uitwisselingsprogramma tussen Frankrijk en Canada naar een school in Quebec uitgezonden. In de loop van het schooljaar krijgt hij er een nieuwe leerling (Duchesneau) bij. Het is een onvoorspelbare, nukkige jongen. Hij kan niet opschieten met zijn klasgenootjes. De onderwijzer vraagt zich af wat er aan de hand kan zijn en ontdekt dat het joch iets verbergt: hij is dakloos en leeft met zijn vader op straat. Het continent en het land, waarin het verhaal zich deze keer afspeelt, vormen een nieuw decor en de mensen reageren anders, maar voor de rest is het allemaal dezelfde sentimentele lulkoek als we gewend zijn. De jonge Duchesneau ziet eruit als een onbevlekt engeltje en steelt het hart van elke moeder. Didier Cohen en Gilles Gérardin tekenden voor het scenario van deze aflevering. Cameraman Pierre Gill heeft optimaal gebruik gemaakt van de Canadese landschappen. Formaat 16/9. Nicam Stereo.

Une petite fille particulière

1994 | Drama

Canada/Frankrijk 1994. Drama van Jean-Pierre Prévost. Met o.a. Alexandra Vandernoot, Jacques Perrin, Monique Spaziani, Geneviève Morin-Dupont en André Melançon.

Vandernoot is een jonge Française die in Montréal woont. Op een dag verandert haar hele leven. Eerst hoort ze dat het vliegtuig waarin haar moeder naar Canada kwam in volle vlucht is neergestort. Later blijkt dat het loterij-briefje dat zij van haar moeder kreeg voor haar vertrek, de hoofdprijs gewonnen heeft: zestig miljoen Franse frank. Maar dit nieuwe fortuin heeft voor haar een bijzonder bittere bijsmaak. Overtrokken drama dat filosofeert over de zin van het leven en de plaats van het geluk. De uitmuntende vertolking van de Belgische actrice Vandernoot redt het niet bepaald overtuigende scenario van Pierre Billon van de complete ondergang. In beeld gebracht door Daniel Jobin.

Because Why

1993 | Familiefilm, Komedie

Canada 1993. Familiefilm van Arto Paragamian. Met o.a. Michael Riley, Martine Rochon, Doru Bandol, Heather Mathieson en Todd Fennell.

Na vijf jaar keert Riley terug naar Montreal waar hij zich niet meer thuis voelt. Zijn ex-vriendin is verhuisd en zijn beste vriend gaat voor zes maanden naar het buitenland. Hij mag wel op zijn appartement passen en zo ontmoet hij Rochon, het liefje van zijn vriend. Ze wonen een tijdje samen, maar het klikt niet. Hij verhuist naar een woonkazerne, waar de allervreemdste mensen wonen. Hij wordt opgenomen in een familie en hij begint een relatie met Mathieson, de alleenstaande moeder van twee krengen van kinderen. Is hij er al aan toe om een gezin te hebben? Of wil hij nog verder rondtrekken? Trage, amateuristisch gespeelde prent die er niet in slaagt op snelheid te komen. De personages zijn oninteressant, ook al vormen ze de verschillende prototypes van de hedendaagse, nihilistische maatschappij. Een mislukt debuut voor regisseur/scenarist Paragamian. Sobere fotografie van André Turpin. Bestaat in een originele Engelse en Franse versie. Dolby Stereo.

El Lado Oscuro del Corazón

1992 | Fantasy

Argentinië/Canada 1992. Fantasy van Eliseo Subiela. Met o.a. Dario Grandinetti, Sandra Ballesteros, Nacha Guevara, André Melançon en Jean Pierre Reguerraz.

Vermoeide dichter Grandinetti zoekt wanhopig naar de perfecte vrouw. Hij deelt zijn armoedige kunstenaarsbestaan met een beeldhouwer die geobsedeerd is door phallus-symbolen en een Canadees die dweept met de Argentijnse chaos. Surrealistische, dromerige film à la Buñuel, met wat echo's van Ingmar Bergman, fantasietjes die doen denken aan Jean Cocteau en een snuifje geestigheden die van Woody Allen hadden kunnen zijn. De sfeer van fantasie, irrealiteit en poëzie wordt gedragen door de schitterende tangomuziek van Osvaldo Montes. Scenario van regisseur Subiela. Camerawerk van Hugo Colace.

Fierro... l'été des secrets

1989 | Familiefilm, Sportfilm

Canada 1989. Familiefilm van André Melançon. Met o.a. Hector Altiero, China Zorilla, Alexandra London-Thompson, Juan De Benedictis en Santiago Gonzales.

Fierro is een paard en vormt de inzet van deze film, die zich afspeelt in Argentinië, waar de polo-ruitersport zo populair is. Het verhaal gaat over de rivaliteit tussen twee jongens en de relatie tussen een heel jong meisje en haar grootvader. De onbekende acteurs zetten opvallend gevoelig en natuurgetrouw spel neer. Wat de regisseur betreft, hij is de enige die bij het filmen van jongeren en dieren al hun persoonlijkheid en spontaniteit weet te benutten, overigens niet zonder gevoel voor humor. Een verfrissende film zoals ze niet vaak worden gemaakt.

Equinoxe

1986 | Drama

Canada 1986. Drama van Arthur Lamothe. Met o.a. Jacques Godin, Ariane Frédérique, Marthe Mercure en André Melançon.

Guillaume (Godin), is vals beschuldigd van doodslag tijdens een strooptocht en keert na meer dan tien jaar gevangenschap en verbanning terug op l'Ile-aux-Chèvres. Dan stuiten hij en zijn kleindochter van twaalf jaar op de agressie van drie mannen. Het gaat bij deze film niet zozeer om het thema als wel om het prachtige visuele gedicht - met precies de juiste titel - dat deze verliefde regisseur en antropoloog aan de oude Acadie opdraagt. Ook wint de lyrische, vurige en soms grootse poëzie het van de wendingen in het verhaal.

Bach et Bottine

1986 | Familiefilm, Komedie

Canada 1986. Familiefilm van André Melançon. Met o.a. France Arbour, Andrée Palletier, Harry Marciano, Mahée Paiement en Raymond Legault.

Het 11-jarige weesmeisje Fanny komt met haar tamme stinkdiertje Broccoli terecht bij haar oom Jonathan, een Bach-fanaat van middelbare leeftijd. Op slag wordt Jonathans regelmatige leventje op stelten gezet

La guerre des Tuques

1985 | Familiefilm, Komedie

Canada 1985. Familiefilm van André Melançon. Met o.a. Duc Minh Vu, Cédric Jourde, Julien Elie, Maripierre Arseneau D'Amour en Jean-François Leblanc.

Een dorpje in Qu[KA1]ebec wordt bedolven onder de sneeuw, tot grote vreugde van de kinderen die zich over twee bendes verdelen om een `guerre des tuques` (oorlog van de wollen mutsen) te voeren. Doel van de strijd is de verovering van een fraai geconstrueerd sneeuwkasteel. Een meisje is aanvoerster van een bende die uit jongens bestaat. De film is eigenlijk een Canadese versie van LA GUERRE DES BOUTONS van de Franse regisseur Yves Robert, vol natuurlijk gefilmde kinderlijke verbeelding en gekheid. Een heel bijzondere kinderfilm met prachtige beelden van cameraman François Protat. Het scenario is van Danyéle Patenaude, Roger Cantin en regisseur Mélançon.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer André Melançon op televisie komt.

Reageer