Yüksel Yavuz

Regisseur, Scenarist

Yüksel Yavuz is regisseur en scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

Kleine Freiheit

2003 | Drama

Duitsland 2003. Drama van Yüksel Yavuz. Met o.a. Cagdas Bozkurt, Leroy Delmar, Necmettin Çobanoglu, Sunay Girisken en Nazmî Kirik.

Ernstig migrantendrama over illegale Turks-Koerdische tiener Baran (Bozkurt) die in woonplaats Hamburg de man wil doden die volgens hem verantwoordelijk is voor de politiek gemotiveerde moord op zijn ouders in Zuidoost-Turkije. De broodnodige verluchting komt van de bloeiende vriendschap tussen de tiener en een jonge landloze illegale Afrikaan. Televisiefilm Kleine Freiheit zit inhoudelijk goed in elkaar én de film is esthetisch plezierig, mede dankzij inventief gebruik van Barans videobeelden als metafoor voor vervagende herinneringen. Gedraaid door publieke zender ZDF op locatie in de bonte Hamburgse volkswijk St. Pauli, bekostigd met gemeentegelden van Hamburg en Berlijn en met federale subsidies.

Aprilkinder

1999 | Drama

Duitsland 1999. Drama van Yüksel Yavuz. Met o.a. Erdal Yildiz, Inga Busch, Serif Sezer, Bülent Esrüngün en Senem Tepe.

Weliswaar bouwen drie Turks-Duitse jongeren zo goed en zo kwaad als het gaat een eigen leven op in Hamburg, hun vader is gedesillusioneerd over hun bestaan. Realistisch drama rond de tragiek van eerste- en tweede generatie emigranten (overal ter wereld), werd geïnspireerd op het leven van de regisseur zelf, die hiermee zijn eerste lange speelfilm maakte. De Koerdisch-Turkse Yavuz kwam als adolescent naar Duitsland en maakte er onder meer een documentaire getiteld Mein Vater, der Gastarbeiter.

Mein Vater, der Gastarbeiter

1995 | Documentaire

Duitsland 1995. Documentaire van Yüksel Yavuz.

Regisseur Yavuz draaide deze bekroonde film over zijn vader Cemal Yavuz, die in 1968 naar Duitsland werd gehaald als gastarbeider. Hij werkte een jaar in een visconservenfabriek en daarna vijftien jaar op een scheepswerf. Eenmaal per jaar ging hij voor de vakantie terug naar zijn geboortedorp, zijn vrouw en zijn kinderen. In 1984 besloot hij terug te keren naar Turkije.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Yüksel Yavuz op televisie komt.

Reageer