Dr. Feelgood

Componist

Dr. Feelgood is componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Oil City Confidential

2009 | Documentaire

Verenigd Koninkrijk 2009. Documentaire van Julien Temple.

Over de in 1971 opgerichte Britse pubrockband Dr. Feelgood. De formatie ontstond op het grauwe industrie-eiland Canvey Island, omdat de manager een op hande zijnde Nederlandse tour bij elkaar had gelogen. Tekstschrijver Wilco Johnson en zanger Lee Brilleaux blijken twee tegenpolen. Dankzij drank, drugs en creatieve meningsverschillen wordt de spanning alleen maar groter totdat Johnson opstapt.

Petites

1997 | Familiefilm, Romantiek

Frankrijk 1997. Familiefilm van Noémie Lvovsky. Met o.a. Ingrid Molinier, Julie-Marie Parmentier, Camille Rousselet, Magali Woch en Jean-Luc Bideau.

In[KA2]es (Molinier), Stella (Parmentier), Marion (Rousselet) en Emilie (Woch) zijn vier onafscheidelijke vriendinnen die samen studeren in een Frans college in de jaren 1970. Elk van hen profiteert van hun groepje om te ontsnappen aan hun omgeving, hun onzekerheden, hun problemen. De film vertelt een reeks anecdotes over deze adolescenten, i.v.m. hun ouders, de school, de jongens, hun milieu. Op een dag besluiten de meisjes om uit de jongens van de eerste klas elk hun eigen 'bibi', hun ideale verloofde, te kiezen. Toch weten ze dat niets hen zal kunnen scheiden, zelfs de jongens niet. Een onsamenhangend, maar vertederend portret van enkele jonge meisjes en hun ontdekking van de liefde. De vier prille actrices leveren prima werk en behoren zeker tot de revelaties van hun generatie. Ze worden omringd door enkele bekende namen in kleine rolletjes. Charmant, maar niet over de hele lijn geslaagd. Lvovsky schreef het auto-biografisch getinte scenario samen met Florence Seyvos. Voor de fotografie werd beroep gedaan op Agnès Godard en Bertrand Chatry. Dolby Stereo.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Dr. Feelgood op televisie komt.

Reageer