Kohei Oguri

Regisseur

Kohei Oguri is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Nemuru otoko

1997 |

Japan 1997. Kohei Oguri. Met o.a. Ahn Sung-Ki, Christine Hakim, Kôji Yakusho, Masao Imafuku en Akiko Nomura.

Door een hevige val bij het bestijgen van een berg is Takuji (Ahn) in een comatueuze slaap geraakt. In het dorp gaat echter het leven gewoon door en de kijker maakt nu de belevenissen mee van zijn jeugdvriend Kamimura (Yakusho), die nu electricien is, zijn ouders die het land bewerken, het mooie Indonesische meisje Tia (Hakim), die in de bars van het plaatsje zingt en de middelbare scholieren die zich van hun ouderlijke woningen naar hun instituut begeven. Onderwijl wisselen de seizoenen. Ze brengen allen hun herinneringen aan Takuji te berde. Tia begeeft zich `s ochtends met Takuji`s jeugdvriend naar het bos en gaat een grot binnen, waar Takuji altijd kwam en waar zich een bron bevindt, waarvan het water opspuit. De geest van Takuji verschijnt er. Een schouwspel in de trant van N[KA4]o symboliseert het samengaan van de mens en de natuur. De film is een brok vreemdsoortige po[KA3]ezie, opgebouwd uit kleine laagjes, over het voortdurende proces van de afsterving dat meteen na de geboorte inzet. Een dergelijke trage vertelling is pure Japanse traditie, waarvan Yasujiro Ozu (1903-1963) wellicht de grootste en bekendste vertegenwoordiger was. Regisseur Oguri observeert de natuur, de stilte en de tijd die voorbij gaat; deze elementen zijn het ware onderwerp van zijn film. Dit alles bevindt zich in een soort fysiologische oplossing, die gepulseerd wordt door een mysterieus ritme en leidt van het leven naar de dood. Een boom, het maanlicht en een insect krijgen daardoor een symbolische betekenis, maar daardoor kan de verveling zich meester maken van de kijker, ondanks de prachtige beeldcomposities van cameraman Osame Maruike. Het scenario is avn Kiyoshi Kenmochi en regisseur Oguri.

Shi no Toge

1989 | Drama

Japan 1989. Drama van Kohei Oguri. Met o.a. Keiko Matsuzaka, Ittoka Kishibe, Takenori Matsumura, Yuri Chikamori en Midori Kiuchi.

Het huwelijk van een onderwijzer en zijn hysterische echtgenote komt onder zware druk te staan als zij ontdekt dat hij haar ontrouw is. Claustrofobisch en snedig psychologisch drama dat geïnspireerd is op de roman van Toshio Shimao. Deze interessante film van grote klasse werd geselecteerd om mee te dingen naar een prijs van het Festival van Cannes.

Doro no kawa

1981 | Drama

Japan 1981. Drama van Kohei Oguri. Met o.a. Nobutaka Asahara, Takahiro Tamura, Yumiko Fujita, Minoru Sakurai en Makiko Shibata.

Niet onverdienstelijke poging van debuterend regisseur Oguri om het door Ozu internationaal beroemd gemaakte [KL]shomingeki[KLE]-genre (melodrama's met en over doodgewone mensen) nieuw leven in te blazen. Gesitueerd in Osaka in 1956 verhaalt hij de dagelijkse belevennissen van het 9-jarige zoontje van een oorlogsveteraan die met zijn echtgenote een klein restaurantje beheert. Het jongetje verveelt zich, tot op een dag een rivierboot in de buurt aanlegt. Hij maakt kennis met de opvarenden, die een voor hem onbekend en avontuurlijk leven leiden. Engelse titel: MUDDY RIVER.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Kohei Oguri op televisie komt.

Reageer