Chris Miller

1975 Regisseur, Acteur, Scenarist

Chris Miller (1975) is regisseur, acteur en scenarist.
Er zijn 5 films gevonden.

21 Jump Street

2012 | Actiefilm, Komedie, Misdaad

Verenigde Staten 2012. Actiefilm van Phil Lord en Chris Miller. Met o.a. Jonah Hill, Channing Tatum, Brie Larson, Ice Cube en Holly Robinson Peete.

De beste parodie wordt gemaakt als er een liefde voor het bronmateriaal in doorklinkt. Jonah Hill en regisseurs Lord en Miller zorgen voor een constante stroom geslaagde grappen met zelfbewuste twist. Ze maken een knipooghommage aan de oude tienerpolitieserie, die tevens dienst doet als stoner-komedie, vis uit het water-drama en buddy cop-avontuur. Het lukt ze om alle verschillende elementen en stijlen perfect in elkaar over te laten vloeien, met een prettige metafilm als resultaat. Channing Tatum met zijn timing en gezichtsuitdrukkingen is een komische openbaring.

Het Regent Gehaktballen (3D)

2009 | Animatie, Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 2009. Animatie van Phil Lord en Chris Miller.

Sinds Flints laatste uitvinding naar de wolken is geschoten, hoef je maar naar het weerbericht luisteren om te weten wat er ‘s avonds op het menu staat. Cheeseburgers, spareribs en pasta, alles valt uit de hemel in deze lekker anarchistische animatiefilm naar het gelijknamige jeugdboek van Judi en Ron Barrett. Vanzelfsprekend blijven de vreselijke gevolgen niet uit; een rampenfilm met een plaatselijk voedseloverschot, daar komt het met al die spaghetti-tornado’s en vleesetende kippen op neer. Tikkeltje slap scenario, maar de animatie is alleraardigst – zeker in 3D. Met in de Nederlandse versie de stemmen van Do, Thom Hoffman, Huub Dikstaal, Frans Limburg en Matthias Lybeert.

Shrek the Third

2007 | Animatie, Familiefilm, Komedie, Fantasy

Verenigde Staten 2007. Animatie van Chris Miller en Raman Hui. Met o.a. Mike Myers, Eddie Murphy, Cameron Diaz en Antonio Banderas.

In dit derde deel heeft het niet onsympathieke groene monster Shrek last van de bibbers. Omdat hij geacht wordt ooit de troon over te nemen, en vooral omdat zijn geliefde Fiona zwanger is. Dit thema wordt uitgewerkt in een verhaal dat voor kinderen genoeg vertier biedt. Voor de volwassenen is de oneerbiedige manier waarop personages als Merlijn ten tonele gevoerd worden leuk, maar de aanpak die in deel een en twee fris en origineel was begint nu wat sleets te raken. De creativiteit en originaliteit hebben plaatsgemaakt voor vakkundig formulewerk.
Met in de originele, Engels gesproken versie de stemmen van oa Mike Myers (Shrek), Cameron Diaz (Fiona), Eddie Murphy (Donkey) en Antonio Banderas (Puss in Boots).
Met in de Nederlands gesproken versie de stemmen van oa Peter Blok (Shrek), Angela Schijf (Fiona), Carlo Boszhard (Donkey) en Jon van Eerd (Puss in Boots).

Young At Heart

1995 | Romantiek, Komedie, Muziek

Verenigde Staten/Canada 1995. Romantiek van Allan Arkush. Met o.a. Olympia Dukakis, Joe Penny, Philip Bosco, Yannick Bisson en Louis Zorich.

Rose Garaventi is al heel haar leven verliefd op Frank Sinatra, maar ze settelde ooit voor haar man en was heel gelukkig omdat ze heel goed begreep dat haar idool onbereikbaar was. Nu is ze grootmoeder en heeft ze het veel te druk om überhaupt nog over The Voice na te denken.

The Cellar

1988 | Horror

Verenigde Staten 1988. Horror van Kevin S. Tenney en Kevin Tenney. Met o.a. Patrick Kilpatrick, Chris Miller, Suzanne Savoy en Ford Rainey.

Een jongen brengt de vakantie door bij zijn gescheiden vader die hertrouwd is met een jonge vrouw met wie hij samen een baby heeft. De jongen meent dat het nieuw betrokken huis (een verlaten, verwaarloosde boerderij) bezeten is van demonen en als hij onderaardse gangen die op de kelder uitkomen aantreft, is hij daarvan overtuigd. Zijn niet al te vriendelijke vader is het gezever zat en sluit hem op in de keuken met de deur van de kelder wagenwijd open. Dan breekt de hel los. Een spannende, en verrassende film zonder de gebruikelijke gewelddadigheid.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Chris Miller op televisie komt.

Reageer