Hugo Medina

Acteur

Hugo Medina is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Johnny Cien Pesos

1993 | Thriller, Actiefilm

Chili/Mexico 1993. Thriller van Gustavo Graef-Marino. Met o.a. Armando Araiza, Patricia Rivera, Willy Semler, Aldo Parodi en Rodolfo Bravo.

De zeventienjarige student Johnny García wordt samen met zijn kompanen opgepakt tijdens een overval. De media springen erbovenop met live-uitzendingen en al. In een handomdraai is kruimeldief Johnny topcrimineel García geworden.

La estacíon del regreso

1987 | Drama

Chili 1987. Drama van Leonardo Kocking. Met o.a. María Erica Ramos, Alejandro Cohen, Carmen Pelissier, Javier Maldonado en Hugo Medina.

Bij thuiskomst is een vrouw er getuige van hoe haar man met geweld in een auto geduwd wordt. Ze begint vervolgens een zoektocht zonder resultaat totdat haar verteld wordt dat hij zich in een gevangenenkamp bevindt. Schitterende vertolking in een film met veel politieke connotaties.

Nemesio

1986 | Komedie

Chili 1986. Komedie van Cristian Lorca. Met o.a. Andrés del Bosque, Marcela Mendel en Hugo Medina.

Een afdelingschef van een kantoor hoort dat zijn afdeling zal worden opgeheven. Hij kan blijven werken, maar in een lagere functie. Uit wanhoop bedrinkt hij zich en gaat naar een prostituée, maar dan realiseert hij zich dat dat niets oplost en gaat vervolgens weer aan het werk. Een geslaagde tragikomedie, goede regie en dito rolbezetting.

De Forsvunna fangarna

1979 |

Zweden 1979. Sergio Castilla. Met o.a. Nelson Villagra, Ely Menz, Leonardo Perucci, Hugo Medina en Adelaida Arias.

De Chileense regisseur Castilla is uitgeweken naar Zweden, en biedt het publiek via deze semi-documentaire een blik op zijn fascistische vaderland, een paar jaar na de militaire machtsovername. Mensen worden voor ondervraging stilletjes weggevoerd naar een villa, waar men met marteling informatie los wil krijgen. USA-titel: DISAPPEARED.

Queridos compañeros

1978 |

Venezuela/Chili 1978. Pablo de la Barra. Met o.a. Marcelo Romo, Hugo Medina, Andrea Bacay en Eduardo Durán.

De organisatie en uitvoering van een clandestiene operatie van het Movimiento de Izquierda Revolucionario (MIR) in 1967 en de vriendschap tussen twee militanten van deze beweging. Film met een militante inslag, kenmerkend voor die tijd.

El paso

1978 |

DDDE/Chili 1978. Orlando Lübbert. Met o.a. Adelaida Arias, Oscar Castro, Hugo Medina en Anibal Reyna.

Het drama van drie Chilenen die achterna worden gezeten door de fascistische junta en die via het Andes-gebergte proberen te ontsnappen. Een militante film gericht tegen de dictatuur van Pinochet, die is voltooid dankzij de bijdrage van een producent uit de voormalige DDR.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hugo Medina op televisie komt.

Reageer