Enrique Santiesteban

Acteur

Enrique Santiesteban is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

La gran rebelión

1986 | Historische film

Cuba 1986. Historische film van Jorge Fuentes. Met o.a. Pedro Rentería, Reinaldo Miravalles, Salvador Wood en Enrique Santiesteban.

Het ontstaan, de ontwikkeling en de consolidatie van het Rebellenleger wordt belicht door een echte persoonlijkheid uit de geschiedenis van Cuba: zijn deelname aan de guerrillastrijd in het Sierra Maestra gebergte tot zijn aandeel als internationalist in Angola en Ethiopië. Hoewel van historisch belang ontbreekt echter de verhaalkracht.

Los sobrevivientes

1978 | Komedie

Cuba 1978. Komedie van Tomás Gutiérrez Alea. Met o.a. Enrique Santiesteban, Reynaldo Miravalles, Germán Pinelli, Ana Viña en Juanita Caldevilla.

Met de gedachte dat alles weer zal worden als vroeger besluit een welgestelde familie na de revolutie in hun land te blijven. Ze zonderen zich af in een luxe verblijf en vermijden ieder contact met de buitenwereld. Een scherpzinnige satirische komedie die niet geheel geslaagd is te noemen. Met deze film is opnieuw een aanslag gepleegd op het genre, waaruit des te meer blijkt dat een cineast toch talent moet hebben. Scenario van de regisseur en Antonio Benítez Rojo. Camerawerk van Mario García Joya.

Las aventuras de Juan Quin Quin

1967 | Komedie

Cuba 1967. Komedie van Julio García Espinosa. Met o.a. Julio Martínez, Erdwin Fernández, Adelaida Raymat en Enrique Santiesteban.

Juan Quin Quin, een geliefde held van het platteland, strijdt tegen het wangedrag van een burgemeester. Door zijn verschillende werkzaamheden neemt hij stelling tegen iedere onrechtvaardigheid, totdat hij een meisje leert kennen voor wie hij zijn leven waagt. Levendige en schilderachtige komedie, gebaseerd op de roman Juan Quin Quin en Pueblo Mocho van Samuel Feijoo. De meest opvallende film van deze filmmaker en één van de betere Cubaanse produkties uit die tijd.

Las doce sillas

1962 |

Cuba 1962. Tomás Gutiérrez Alea. Met o.a. Enrique Santiesteban, Reynaldo Miravalles, René Sánchez en Pillín Vallejo.

Een voormalig landeigenaar, één van zijn werknemers en de pastoor van de familie proberen een groot fortuin op te sporen, dat aan het begin van de revolutie is verborgen in een stoel. Onderhoudende maatschappelijke satire met bekwame regie en vertolking.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Enrique Santiesteban op televisie komt.

Reageer