Aliye Rona

Acteur

Aliye Rona is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Berlin in Berlin

1993 | Drama

Duitsland/Turkije 1993. Drama van Sinan Cetin. Met o.a. Hülya Avsar, Cem Ozer, Armin Block, Aliye Rona en Esref Kolcak.

Bouwkundig ingenieur Thomas (Block) is amateurfotograaf. Hij legt op een bouwplaats in Berlin-Kreuzberg Dilber (Avser), een Turkse vrouw die haar man Mehmet (Ergin) zijn lunch brengt, op de gevoelige plaat vast. Mehmet, die een van zijn arbeiders is, ziet een aantal ontwikkelde foto`s in de bouwkeet liggen en ontsteekt in woede, want hij voelt zich diep in zijn eer aangetast. Thomas` poging om het misverstand recht te zetten ontaardt in een handgemeen, dat noodlottig afloopt voor Mehmet. Diens zwager M[KA3]urt[KA3]uz (Ozer) zweert wraak en Thomas vlucht een flat in, waar toevallig de familie van Mehmet leeft. Naar aloude traditie moet de familie hem gastvrijheid verlenen. De Duitser wordt er gevoed en verzorgd maar hij weet dat, zodra hij de drempel overgaat, op straat de prooi der wrake van M[KA3]urt[KA3]uz is, want de fatwa geldt nog immer. Claustrofobisch raciaal drama, geschreven door regisseur Cetin en [KA3]Umit [KA3]Unal, dat meer de nadruk legt op kwijlende blikken (van de mooie Avsar) en snauwende haat (van de broer Ozer) dan op echte dramatische ontwikkeling. Camerawerk van Rebekka Haas. Meervoudig bekroond.

Bebek

1973 | Drama

Zweden/Turkije 1973. Drama van Barbrö Karabuda. Met o.a. Tuncel Kurtiz, Aliye Rona, Rahmi Saltuk, Harriet Andersson en Lil Terselius.

Turkse landarbeider heeft geen geld voor de medische behandeling van zijn, na een bevalling, doodziek geworden vrouw. Ook voor de voeding en verzorging van de baby is zijn inkomen ontoereikend, terwijl zijn omgeving - door de noodzakelijke 'ieder-voor-zich'-houding - ook geen hulp biedt. Sobere en onnadrukkelijke film van de Zweedse tv-documentariste maakt, ondanks de fraaie fotografie, armoede nooit schilderachtig en maakt vooral indruk door de gelatenheid en het voor alles gaande plichtsbesef van de getoonde personages, bij wie de gedachte aan verzet nog moet opkomen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Aliye Rona op televisie komt.

Reageer