Maryam Boubani

Acteur

Maryam Boubani is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Facing Mirrors

2011 | Drama

Iran 2011. Drama van Negar Azarbayjani. Met o.a. Shayesteh Irani, Ghazal Shakeri, Homayoun Ershadi, Nima Shahrokh Shahi en Maryam Boubani.

Rana (Shakeri) is, noodgedwongen, taxichauffeuse en werkt hard om haar familie te onderhouden. Op een dag krijgt ze Adineh (Irani) in haar auto, die transgender blijkt te zijn. Wat moeizaam begint tussen twee vrouwen met zeer verschillende sociaal-economische achtergronden en opvattingen, groeit uit tot een bijzondere vriendschap. De eerste film van regisseuse Azarbayjani is een dapper drama rond een thema dat gevoelig ligt in Iran. De film kreeg veel bijval in het internationale circuit van gay & lesbian filmfestivals.

Sirta la gal ba

2009 | Drama

Irak 2009. Drama van Shahram Alidi. Met o.a. Omer Chawshin, Maryam Boubani en Fakher Mohammad Barzani.

De oude Mam Baldar rijdt door Iraaks Koerdistan met een gettoblaster en een handvol cassettes. Daarop spreken mensen boodschappen in voor familieleden of vrienden. Een guerrillastrijder wil een opname van het gekrijs van zijn kind dat op komst is, maar als Mam Baldar aankomt in het dorp waar de vrouw woont blijkt dat alle kinderen en zwangeren zijn verdwenen. Hij gaat naar hen op zoek.

Zendan-e zanan

2002 | Drama

Iran 2002. Drama van Manijeh Hekmat en Manijeh Hekmat. Met o.a. Roya Nonahali, Roya Taymourian, Pegah Ahangarani, Golab Adineh en Maryam Boubani.

In 2003 werd tijdens het International Film Festival Rotterdam voor het eerst de Amnesty International DOEN Award uitgereikt aan een filmmaker die in zijn of haar werk mensenrechten onder de aandacht brengt. De prijs ging naar de Iraanse Manijeh Hekmat. In haar boeiende en fraai geconstrueerde speelfilmdebuut schetst zij in een tijdsbestek van twintig jaar het leven in een Iraanse vrouwengevangenis en laat de veranderingen die elders in de maatschappij plaatsvinden, doorklinken binnen de dikke gevangenismuren. Hekmat kreeg een filmverbod opgelegd. Pas nadat de film met succes in het buitenland was vertoond mochten Iraniƫrs zelf komen kijken. Die kwamen in groten getale.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Maryam Boubani op televisie komt.

Reageer