Maryam Boubani: cast.
Er zijn 4 films gevonden.

Son-Mother

2019 | Drama

Iran​/​​Tsjechië 2019. Drama van Mahnaz Mohammadi. Met o.a. Raha Khodayari, Mahan Nasiri, Maryam Boubani, Reza Behbudi en Shiva Ordooie.

Armoede, roddels en een verstikkende streng-religieuze moraal drijven de weduwe Leila en haar twaalfjarige zoon Amir uit elkaar in hedendaags Iran. De buschauffeur die Leila wil huwen heeft namelijk een dochter van dezelfde leeftijd, die niet met een jongen onder één dak mag leven voor ze is uitgehuwelijkt. De eerste helft van de film wordt verteld vanuit het perspectief van de moeder, het tweede door de ogen van de zoon. Aangrijpend speelfilmdebuut over isolement van actrice/filmmaker Mahnaz Mohammadi, naar een goed gedoseerd scenario van gerenommeerd filmmaker Mohammad Rasoulof.

Facing Mirrors

2011 | Drama

Iran 2011. Drama van Negar Azarbayjani. Met o.a. Shayesteh Irani, Ghazal Shakeri, Homayoun Ershadi, Nima Shahrokh Shahi en Maryam Boubani.

Rana (Shakeri) is, noodgedwongen, taxichauffeuse en werkt hard om haar familie te onderhouden. Op een dag krijgt ze Adineh (Irani) in haar auto, die transgender blijkt te zijn. Wat moeizaam begint tussen twee vrouwen met zeer verschillende sociaal-economische achtergronden en opvattingen, groeit uit tot een bijzondere vriendschap. De eerste film van regisseuse Azarbayjani is een dapper drama rond een thema dat gevoelig ligt in Iran. De film kreeg veel bijval in het internationale circuit van gay & lesbian filmfestivals.

Sirta la gal ba

2009 | Drama

Irak 2009. Drama van Shahram Alidi. Met o.a. Omer Chawshin, Maryam Boubani en Fakher Mohammad Barzani.

De oude Mam Baldar rijdt door Iraaks Koerdistan met een gettoblaster en een handvol cassettes. Daarop spreken mensen boodschappen in voor familieleden of vrienden. Een guerrillastrijder wil een opname van het gekrijs van zijn kind dat op komst is, maar als Mam Baldar aankomt in het dorp waar de vrouw woont blijkt dat alle kinderen en zwangeren zijn verdwenen. Hij gaat naar hen op zoek.

Zendan-e zanan

2002 | Drama

Iran 2002. Drama van Manijeh Hekmat en Manijeh Hekmat. Met o.a. Roya Nonahali, Roya Taymourian, Pegah Ahangarani, Golab Adineh en Maryam Boubani.

In 2003 werd tijdens het International Film Festival Rotterdam voor het eerst de Amnesty International DOEN Award uitgereikt aan een filmmaker die in zijn of haar werk mensenrechten onder de aandacht brengt. De prijs ging naar de Iraanse Manijeh Hekmat. In haar boeiende en fraai geconstrueerde speelfilmdebuut schetst zij in een tijdsbestek van twintig jaar het leven in een Iraanse vrouwengevangenis en laat de veranderingen die elders in de maatschappij plaatsvinden, doorklinken binnen de dikke gevangenismuren. Hekmat kreeg een filmverbod opgelegd. Pas nadat de film met succes in het buitenland was vertoond mochten Iraniërs zelf komen kijken. Die kwamen in groten getale.