Karine Sudan

Editor

Karine Sudan is editor.
Er zijn 3 films gevonden.

Winter Nomads

2012 | Documentaire

Zwitserland/Frankrijk/Duitsland 2012. Documentaire van Manuel von Stürler.

Meditatieve documentaire van Manuel von Stürler over schaapkuddes ergens aan de Frans-Zwitserse grens. In de winter.

Opération Libertad

2012 | Drama

Frankrijk/Zwitserland/Portugal 2012. Drama van Nicolas Wadimoff. Met o.a. Karine Guignard, Natacha Koutchoumov, Laurent Capelluto, Nuno Lopes en Stipe Erceg.

Uit een oude doos opgediepte VHS-cassettes flitsen ex-kunstacademiestudent Hugues dertig jaar terug in de tijd: het links-revolutionaire Utopia van 1978. De Zwitserse Groupe Autonome Révolutionnaire ontvoert in Zürich een bankdirecteur en diens topcliënt. Laatstgenoemde is een verachtelijk sujet dat voor de Paraguayaanse dictator Stroessner een kapitaal in veiligheid moet brengen. Hugues filmt de gewapende actie. Ambitieuze mockumentary van Geneefse idealist-documaker Wadimoff leeft van dynamiek en met elkaar incongruente personages. Plausibel is de overgeënsceneerde 'gevonden filmmateriaal'-structuur echter bepaald niet. Punksoundtrack met Richard Hell, Stranglers, Johnny Thunders.

Vol spécial

2011 | Documentaire

Zwitserland 2011. Documentaire van Fernand Melgar.

Documentaire over een uitzetcentrum in Zwitserland. In 2011 waren er naar schatting 200.000 illegalen in dat land, die als ze werden opgepakt het risico liepen om tot twee jaar te worden vastgezet, om daarna met een 'speciale vlucht' te worden uitgezet. Documentairemaker Melgar filmde in de Frambois-gevangenis nabij Genève, waar de spanningen tussen personeel en gedetineerden soms hoog oploopt. Vooral de beelden van een uitzetting, waarin een illegaal geboeid en met een luier om wordt afgevoerd zijn confronterend. Melgar maakte eerder The Fortress, ook over immigranten die graag in Europa willen wonen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Karine Sudan op televisie komt.

Reageer