Bérangère Dautun is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

La poudre aux yeux

1989 | Komedie

Frankrijk 1989. Komedie van Pierre Mondy. Met o.a. Françoise Seignier, Bérangère Dautun en Roland Bertin.

De verfilming van een van de meest opmerkelijke stukken van ene Eug[KA2]ene Labiche, een keiharde satire op de kleinburgerij in het Tweede Keizersrijk (1861). Een wat minder statische aanpak en toch op z'n minst enig gebruik van de talloze filmische mogelijkheden die er zijn, zou het camerawerk ten goede zijn gekomen. Blijft over het stuk en het uitmuntende spel.

Blue Jeans

1976 | Drama

Frankrijk 1976. Drama van Hugues Burin des Roziers. Met o.a. Gilles Budin, Michel Gibet, Daine Lavaronne, Gabriel Cattand en Gérard Croce.

Een gevoelig psychologisch drama met Budin als een schuchtere jongeman die met een groep leeftijdsgenoten taalles gaat volgen in Engeland, door de groep wordt uitgestoten en wordt opgevangen door een pedofiele surveillant. Tactvol, zij het oppervlakkig geregisseerd en doorleefd vertolkt. Ook bekend als JULIEN DU BEURRE AUX ALLEMANDS.

Catherine, il suffit d'amour

1968 | Avonturenfilm, Historische film, Romantiek

Duitsland/Frankrijk/Italië 1968. Avonturenfilm van Bernard Borderie. Met o.a. Olga Georges-Picot, Roger Van Hool, Claude Brasseur, Horst Frank en Francine Bergé.

Parijs wordt in de 15e eeuw verdeeld in een strijd tussen de Bourgondiërs en de Armagnacs. Tegen die achtergrond beleeft Catherine amoureuze en andere avonturen die haar van de gevangenis tot aan het hof van hertog Philippe brengen. Een poging van de regisseur om na de ANGELIQUE-serie met een verwante film te komen heeft dezelfde aanpak en een hoofdrolspeelster die mooier is en beter acteert, maar het succes en de vervolgen bleven onverklaarbaar uit. Het scenario is van regisseur Borderie en Antoine Tudal naar een roman van Juliette Benzoni. Het camerawerk is van Henri Persin en Gilles Donneau.