Cecilia Yip is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

What Time is it There?

2001 | Komedie, Drama

Taiwan/Frankrijk 2001. Komedie van Tsai Ming-liang. Met o.a. Lu Yi-Ching, Cecilia Yip, Chen Chao-jung, Tsai Guei en Arthur Nauzyciel.

Eenzame horlogeverkoper verlangt zo naar Parijs dat hij alle klokken in Taipei op de Parijse tijd zet. Melancholieke film over eenzaamheid, gebrekkige communicatie en grote stads-ellende.

Heonggong ya fungkwong

1993 | Komedie

Hongkong SAR van China/Zuid-Afrika/China 1993. Komedie van Wellson Chin en Wellson Chin. Met o.a. N!xau, Carina Liu, Cecilia Yip, Conrad Janis en Carina Lau.

Vierde film met N!Xau (afhankelijk van de versie als Gaco C`Oma of himself, N!Xau) uit de THE GODS MUST BE CRAZY van Jamie Uys. Het is een echt in elkaar geknutseld prentje dat waarschijnlijk alleen novicen kan bekoren; de fans van de eerste twee films zullen waarschijnlijk afhaken. Volgens het scenario van Kong Fung en Lau Tseun Wai komt N!Xau in Zuid-Afrika in contact met Shirley Huang (Liu), een aantrekkelijk ori[KA3]entaals dametje uit Hong Kong. Hij belandt tussen de bagage in haar priv[KA1]e-jet en komt zo in de kroonkolonie (tot 1997 is dat juist!), waar hij allerlei slapstickachtige actie beleeft. Hij stelt orde op zaken van de schone Shirley en zorgt ervoor dat het misdadige gespuis zijn verdiende loon krijgt; een onschuldige, maar redelijk onzinnige film die echter heel vlot langs het zilveren scherm trekt. Het camerawerk is van Kwan Pak Sun.

This Thing Called Love

1991 | Drama

Hongkong SAR van China 1991. Drama van Chi Lee. Met o.a. Tony Leung Chiu Wai, Cecilia Yip, Yee Tung-Sing en Rosamund Kwan.

Het hartverscheurende verhaal van een gedoemde liefde.

Xiaoao Jianghu

1990 | Actiefilm

Taiwan/Hongkong SAR van China 1990. Actiefilm van King Hu en Tsui Hark. Met o.a. Ching Siutung, Lau Suen, Jacky Cheung, Yuen Wah en Cecilia Yip.

Snel kungfu-werkje in ware genre-traditie over de strijd om een historische rol met de geheimen van de allerhoogste strijdkunst. Gesitueerd tijdens het midden van de Ming-dynastie.

Love by Choice

1987 | Drama, Komedie

Hongkong SAR van China 1987. Drama van Angie Chan. Met o.a. Cecilia Yip, Cherry Chung, Alex Delfine, Eliza Chan en Lee Lam Lam.

Deze Hongkongse behandeling van een eigentijds en controversieel thema in semi-komische stijl strandt halverwege. Homoseksualiteit brengt in Hongkong nog immer grote opwinding teweeg en regisseuse Chan maakt daar dankbaar gebruik van: een jonge modeontwerper keert na een studie in Japan naar Hongkong terug. Hij is knap en wordt door vele fraaie homo's uit de modewereld belaagd. Maar voor hem komt de ware liefde in de vorm van een zeer mooie DJ met een vriendin die een relatie heeft met een ander meisje, dat ook voor onze schoonheid valt. LA CAGE AUX FOLLES is blijkbaar de inspiratiebron geweest voor dit wanprodukt. Chan had wel wat beters te bieden in haar laatste werk, MY NAME AIN'T SUZIE. Deze film, haar eerste project voor Golden Harvest-produkties, is een afschuwelijke mislukking.