Anne Walser

Producer

Anne Walser is producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Lina

2016 | Drama

Zwitserland 2016. Drama van Mike Schaerer. Met o.a. Rabea Egg, Flurin Giger, Elisabeth Niederer, Fabian Krüger en Luna Wedler.

Als zestiger wordt Lina (Niederer) geconfronteerd met haar pijnlijke verleden: ze ontmoet voor het eerst de zoon (Krüger) die ze veertig jaar eerder baarde, in een tijd dat vrouwen door autoriteiten streng werden gestraft voor ‘immoreel gedrag’. Het naar boven gewoelde verleden maakt veel los bij Lina, die altijd heeft gezwegen. Emotioneel indringend drama met prima acteurs en weinig dik aangezet sentiment over een donker hoofdstuk uit de recente Zwitserse geschiedenis. Actrice Egger, die de jonge Lina speelt, werd in eigen land bekroond met een televisieprijs.

Grüningers Fall

2013 | Historische film, Drama, Oorlogsfilm

Oostenrijk/Zwitserland 2013. Historische film van Alain Gsponer. Met o.a. Stefan Kurt, Maximilian Simonischek, Anatole Taubman, Helmut Förnbacher en Robert Hunger-Bühler.

Portret van de 'Oskar Schindler van St. Gallen': politiecommandant Paul Grüninger. In augustus 1938 sluit Zwitserland de grenzen voor alle Joodse vluchtelingen. Grüninger biedt weerstand door visa's te vervalsen, waardoor het lijkt alsof de vluchtelingen al veel eerder de grens zijn overgestoken. Door zijn verzetsdaad weet hij duizenden levens te redden, maar de Zwitserse overheid is allesbehalve dankbaar. De jonge, plichtsgetrouwe inspecteur Robert Frei krijgt opdracht Grüninger te ontmaskeren. Zoals zoveel historische films veel te braaf en te zwart-wit, maar als postuum eerbetoon toch de moeite waard.

Marcello Marcello

2008 | Komedie, Romantiek

Zwitserland/Duitsland 2008. Komedie van Denis Rabaglia. Met o.a. Francesco Mistichelli, Elena Cucci, Alfio Alessi, Renato Scarpa en Antonio Pennarella.

Zoetsappige Italiaanse komedie, vol clichérijk melodrama, over arme visserszoon – Marcello – die de astmatische liefde van zijn leven wil veroveren, en daarbij steeds nieuwe obstakels op zijn weg vindt. Schaamteloos oubollig in toon en vorm, maar voor wie wil wegdromen bij mooie kustlijnen, nauwe straatjes en kolderieke dorpsgeschiedenissen, is Marcello, Marcello nog best te verteren.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Anne Walser op televisie komt.

Reageer